Siirry sisältöön

Sairaanhoitajaopiskelija Senja: ”Haluan tehdä merkityksellistä työtä”

Opiskelijahaastattelussa englanninkielisessä sairaanhoitajakoulutuksessa opiskeleva Senja Multala.

opiskelijatarina sairaanhoitaja senja

Opiskelu englanninkielisessä sairaanhoitajan degree-koulutuksessa tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittää omaa kielitaitoa, kansainvälistä ja monikulttuurista osaamista – oli tulevaisuudensuunnitelmissasi sitten työ Suomessa tai ulkomailla. Toista vuottaan Laurean Nursing-koulutuksessa opiskelevan Senja Multalan tavoitteena on sairaanhoitajan työ maailmalla:

-    Hain englanninkieliseen koulutukseen erityisesti siksi, koska haluaisin toimia avustustyöntekijänä, Senja kertoo.

Suomalainen sairaanhoitajatutkinto mahdollistaa työskentelyn sairaanhoitajana Suomen lisäksi myös kaikkialla EU:ssa. Kielitaidon lisäksi englanninkielinen degree-koulutus tarjoaa myös hyvin kansainvälisen opiskeluympäristön. Senja Multalankin ryhmässä on muun muassa Afrikasta, Lähi-Idästä, USA:sta ja Aasiasta kotoisin olevia opiskelijoita.

-    Meidän porukka on aivan huikea, Multala hehkuttaa.
-    On todella suuri rikkaus opinnoille, kun voi kuulla eri maista ja kulttuureista tulevien ihmisten erilaisia näkökulmia. Viimeksi meillä tuli aivan mahtavia keskusteluja, kun aiheena oli rokottaminen ja siihen liittyvät eettiset kysymykset.

Käytännön harjoittelu tärkeää

Haastattelupäivänä Senjalla oli takana seitsemän päivää ensimmäistä sairaalassa suorittamaansa harjoittelujaksoa. Jo ensimmäiset päivät Malmin sairaalan sisätautien osastolla olivat opettaneet todella paljon:

-    Esimerkiksi vaativaa lääkehoitoa olemme opinnoissa harjoitelleet työpajoissa, mutta tosiasia on, että käytännön työssä vaadittavat kädentaidot oppii vain tekemällä, Senja sanoo.
-    Onkin ollut erittäin kivaa päästä harjoittelupaikkaan, jossa pääsee oikeasti tekemään näitä juttuja ohjaajan valvonnassa.

"Minulle on tärkeää, että tunnen olevani oikeassa paikassa ja teen merkityksellistä työtä."

Tällä hetkellä Multalaa myös kiinnostaa kaikkein eniten työ akuuttityössä esimerkiksi päivystyksessä tai teho-osastolla.

-    Olen Suomessa toiminut aktiivisesti Punaisessa Ristissä ja haluaisin hakeutua heidän avustustyöntekijöiden koulutukseen. Yksi haaveeni on, että voisin opintojeni jälkeen tehdä niin sanottuja Emergency Response Unit –keikkoja Punaisen Ristin kautta tai lähteä pidempiaikaisiin avustustöihin kehitysmaihin.

Vaihto-opiskelu kiinnostaa

Opintojensa aikana Senja Multala haluaa myös ehdottomasti lähteä vaihtoon. Paras aika vaihto-opinnoille on kaikkiin opetussuunnitelmiin sisältyvä lukukauden mittainen ns. Mobility Window. Yksi vaihtoehto Senjalle on hakea opiskelemaan sairaanhoitajan kaksoistutkinto USA:ssa.

-    Toinen erittäin kiinnostava vaihtoehto olisi vaihto-opiskelu Ranskassa. Se olisi hyvä väylä työskentelyyn kehitysmaissa tai vaikkapa Lääkärit ilman rajoja –järjestössä, hän pohtii.

Ennen opintojaan Laureassa Senja on kouluttautunut ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi. Ihmisten kohtaaminen ja hyvinvointi ovatkin hänelle tärkeitä asioita:

-    Minulle on tärkeää, että tunnen olevani oikeassa paikassa ja teen merkityksellistä työtä, jossa minua tarvitaan, hän kuvailee.
-    Kaikkia asioita ei voi maailmassa muuttaa eikä jokaista ihmistä voi auttaa. Mutta pienetkin hetket, jolloin voin lievittää ihmisen hätää tai kärsimystä, ovat erittäin merkityksellisiä.

 

Tutustu tarkemmin englanninkieliseen Nursing -degree-koulutukseen.