Siirry sisältöön

Sairaanhoitajaopiskelija Isra: ”Hyvä hoitaja on oikeudenmukainen”

Isra Abdulla jatkoi lähihoitajaksi valmistuttuaan suoraan sairaanhoitajaopintoihin Laureaan.

Aiemmin yrittäjänä toiminut Isra Abdulla vaihtoi koronapandemian aikana alaa ja opiskeli lähihoitajaksi. Opintoihin hänet veti hyvät työmahdollisuudet, mutta lähihoitajaopintojen aikana Isralle aukesi aivan erilainen kuva hoitotyöstä:

– Ihastuin siihen, kuinka laajat mahdollisuudet tämä ala tarjoaa, hän kertoo.
– Rakastuin työhön, mitä tein viimeisessä harjoittelussani terveyskeskuksen akuuttiosastolla, ja halusin oppia lisää. Siksi hain sairaanhoitajaopintoihin ja aloitin Laureassa heti valmistuttuani lähihoitajaksi.

Opiskelijatarina: kokemuksia sairaanhoitajaopinnoista

Lähihoitajatutkinnosta hyvä pohja sairaanhoitajaopintoihin

Isra Abdulla opiskelee nyt ensimmäistä lukukauttaan sairaanhoitajaksi Laurean Hyvinkään kampuksella. Lähihoitajan tutkinto on antanut hyvän pohjan jatkaa opintoja, sillä monet asiat hoitotyöstä ja sen sanastosta ovat tuttuja.

Yksi iloisimmista yllätyksistä Laureassa opiskelussa ovat toistaiseksi olleet opettajat:

– Etukäteen minua jännitti, millaisia opettajat ovat. Onneksi Laureassa opettajat ovat ihania, Isra sanoo.
– Opettajien kanssa on helppo jutella ja kysyä apua. Varsinkin opintojen alussa tuli paljon uutta tietoa ja välillä oli sellainen olo, että ”missä mä oon”, niin opettajat kyllä ymmärsivät ja tukivat.

Myös samaan aikaan opintonsa aloittaneesta sairaanhoitajaopiskelijoiden ryhmästä on saanut tukea:

– Olen päässyt opiskelemaan tosi ihanaan porukkaan, jonka kanssa voi rohkeasti keskustella kaikista asioista ja heiltä saa myös aina apua.

”Ihmisten kohtaaminen tärkeää”

Isra Abdullan sairaanhoitajaopinnot ovat vielä alkuvaiheessa ja hän odottaa innolla, että pääsee opintojen aikana oppimaan uutta sekä tutustumaan sairaanhoitajan työn eri mahdollisuuksiin. Jo lähihoitajaopintojensa aikana hän pääsi harjoitteluiden kautta tutustumaan työhön lastensuojelussa, kehitysvammaisten kanssa sekä sairaalassa.

Hoitotyössä merkityksellisintä on Isran mielestä potilaat ja heidän kohtaaminen – myös vaikeissakin tilanteissa:

– Minä välitän kaikista potilaista ja tulen aina tosi hyvin kaikkien kanssa toimeen. Sen vuoksi haluan tehdä tätä työtä, hän kertoo.

Isralle tärkeää on myös, että hän voi tehdä omien arvojensa mukaista työtä:

– Hyvä sairaanhoitaja on minun mielestäni oikeudenmukainen. Ennakkoluuloja ei saa olla, vaan jokaista ihmistä on kohdeltava yhdenvertaisesti ja empaattisesti.

 

Laurean Tikkurilan ja Otaniemen kampuksella järjestetään keväällä 2024 erillinen, kohdennettu haku sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneille tai ylioppilastutkinnon suorittaneille. Hae erillishaussa 22.4.–13.5.2024 ja aloita opinnot syksyllä 2024.