Siirry sisältöön

Sosionomiopiskelija Milja: ”Verkossa opiskelu tuo vapauden suunnitella omat aikataulut”

Sosionomiksi kokonaan verkossa opiskeleva Milja Talvitie kertoo kokemuksiaan opinnoista Laureassa.

Sosionomiopiskelija Milja Talvitie.

Minkä asian parissa sinä viettäisit enemmän aikaa, jos voisit verkko-opiskelun myötä entistä vapaammin määrittää oman arkesi aikataulut? Kokonaan verkossa sosionomiopintojaan suorittavalle Milja Talvitielle verkko-opiskelu on mahdollistanut monia asioita: 

- Verkossa omaan tahtiin opiskelu on minun arjessani mahdollistanut sen, että lapset voivat olla lyhyempiä päiviä päiväkodissa. Kun itse voi päättää, milloin koulutöitä tekee, on aikaa vapautunut enemmän niin lasten ja perheen kanssa olemiseen kuin ystäville ja treenaamiseen, hän kertoo. 

Milja Talvitie opiskelee parhaillaan viimeistä vuottaan sosionomiksi Laureassa. Kokonaan verkossa suoritettavat opinnot suoritetaan samassa tahdissa kuin päivä- tai monimuotokoulutuksissa, mutta opintoja voi tehdä paikasta ja ajasta riippumatta. Kuten lähiopinnoissakin, pitää verkko-opinnot Laureassa sisällään ryhmätehtäviä, minkä lisäksi opintoihin kuuluu myös aikataulutettuja verkkokohtaamisia. 

"Kokonaan verkossa opiskelu on sopinut minulle erittäin hyvin."

- Kokonaan verkossa opiskelu on sopinut minulle erittäin hyvin. Vapaus ja itsenäisyys opinnoissa tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että motivaation pitää olla kunnossa, Talvitie tiivistää. 

Opinnot käyntiin polkuopintojen kautta

Milja Talvitie on aiemmin opiskellut lähihoitajaksi ja työskennellyt ennen amk-opintoja muun muassa varhaiskasvatuksessa ja terveydenhuollossa. Ajatus jatko-opinnoista oli ollut mielessä jo pitkään ja hoitovapaan aikana hänelle konkretisoitui, mitä hän haluaa opiskella: 

- Sosionomiopinnot kuulostivat 150-prosenttisesti minun jutultani, hän kuvailee. 

Ensimmäisellä yrityksellä yhteishaussa opiskelupaikka Laureassa ei auennut, mutta sitten hän sai vinkin polkuopinnoista. Polkuopintojen avulla hän pääsi aloittamaan opinnot heti yhteishakua seuraavana lukukautena. 

Lue lisää polkuopinnoista.

Valmistumisen jälkeen tavoitteena perhetyö

Eniten Milja Talvitie on opinnoissaan tykännyt ryhmätöistä, käytännönläheisistä projekteista sekä aivan erityisesti työharjoitteluista. Aiemman työkokemuksensa ansiosta hän olisi voinut saada harjoittelujaksoja jopa hyväksi luettua, mutta ei näin halunnut tehdä: 

- Jos voisin, niin ottaisin ekstra-harjoittelujakson vielä. Harjoittelut ovat äärimmäisen hyödyllisiä ja haluan ottaa niistä kaiken irti, Talvitie toteaa. 

Opintojen ja erityisesti harjoitteluiden myötä opiskelijoille tulevat tutuksi monet erilaiset asiakasryhmät, joiden parissa sosionomit työskentelevät. Milja Talvitielle oma suunta alalla on ollut selvä opintojen alusta lähtien. 

- Valmistumisen jälkeen haluan ehdottomasti tehdä perhetyötä. Lasten ja vanhempien hyvinvointi on yhteiskunnan peruspilareita ja koen perheiden kanssa tehtävän työn aivan todella tärkeäksi, hän päättää.