Siirry sisältöön

Fysioterapeuttiopiskelija Rasmus: ”Haluan kohdata ja auttaa ihmisiä”

Fysioterapeutiksi opiskelevaa Rasmusta inspiroi työssä se, että siinä pystyy auttamaan muita.

Opiskelu voi parhaassa tapauksessa tarjota väylän seurata omaa intohimoaan, syventää aiempaa osaamista ja valmistua ammattiin, jonka kokee itselleen merkitykselliseksi. Näin kävi myös Rasmus Eerikäiselle, joka valmistuu pian Laureasta fysioterapeutiksi.

Itseäni innostaa fysioterapeutin työssä se, että pystyy kohtaamaan ihmisiä ja auttamaan heitä. Se on myös varmaan suurin syy, miksi sosiaali- ja terveysalalle ylipäätään hakeudutaan, Rasmus kertoo.

Oma urheilutausta herätti kipinän fysioterapeutin ammattia kohti

Rasmuksen kiinnostus fysioterapeutin ammattia kohtaan heräsi oman koripalloharrastuksen kautta, joka on kulkenut mukana hänen koko elämänsä ajan. Harrastuksen myötä hän hyödynsi muutamia kertoja fysioterapeutin palveluja ja oivalsi, kuinka fysioterapeutit kohtaavat ja auttavat monipuolisesti erilaisia ihmisiä.

Palveluja käyttäessäni oivalsin, kuinka fysioterapeutit pystyvät auttamaan ja tekemään töitä oikeastaan kenen tahansa, esimerkiksi juuri urheilijoiden kanssa.

Ymmärsin, että haluaisin linkittää oman harrastustaustani tulevaisuuden ammattiini ja auttaa ihmisiä, Eerikäinen jatkaa.

Polkuopinnot avasivat lopulta oven fysioterapeutin opintoihin

Rasmus haki ensimmäisen kerran fysioterapeutin opintoihin vuonna 2015, mutta tuolloin ovet opintoihin eivät vielä auenneet. Oma sinnikkyys ja sisäinen motivaatio kannustivat häntä kuitenkin jatkamaan kohti opintoja.

Tiesin pärjääväni koulussa, kunhan vain pääsen sisään.
Fysioterapeutin opintoihin hakemisen ohella Rasmus suoritti hierontakoulun ja alkoi vuodesta 2015 alkaen tekemään hierojan töitä yrittäjänä.

Hierojakouluun hakeminen ja sen suorittaminen oli hyvä päätös, sekä itselleni mielekäs ammatti. Kaiken taustalla pysyi kuitenkin koko ajan fysioterapeutin opintoihin hakeminen.

Lopulta vuonna 2020 Eerikäiselle avautui polkuopintojen kautta ovi fysioterapeutin opintoihin Laureassa, Otaniemen kampuksella.

Fysioterapeutin työssä inspiroi ihmisten kohtaaminen ja heidän auttamisensa

Rasmuksen hierojakokemus on antanut fysioterapeutin opintoihin todella paljon erilaista osaamista, liittyen muun muassa ihmisen anatomian ymmärtämiseen.

Kouluun mennessä itselläni oli jo todella vahva pohja anatomiasta. Lisäksi pystyn hyödyntämään hierontaa yhtenä manuaalisen tekniikan välineenä asiakkaan kuntouttamisessa, Eerikäinen toteaa.

Toisaalta hierojatausta on opettanut Rasmusta myös erilaisista asiakaskohtaamisista ja ihmislähtöisestä työskentelystä, jossa yhteisenä tavoitteena on vaivasta kuntoutuminen.

Taustani ansiosta osaan ottaa asiakkaan vastaan ja kuunnella, minkälainen vaiva hänellä on, ja näin keskittää energiani kokonaan vaivan hoitamiseen.

Valmistumisen jälkeen Rasmuksen tavoitteena on saada vakituinen työ itselleen merkitykselliseltä alalta ja jatkaa ihmisten auttamista. Hänellä on jo jalkaa oven välissä urheilumaailmassa, sillä hän on toiminut työtehtävissä sekä koripallon että amerikkalaisen jalkapallon juniorimaajoukkueiden mukana. Urheilupuoli voisikin mahdollisesti olla yksi suunta, jonne alalla suunnata.

Nyt edetään kliinisellä fysioterapeutin työllä ja mahdollisesti jossain vaiheessa mukaan tulee myös jotain muuta, esimerkiksi lisäkouluttautumista tai urheilupuolta.