Siirry sisältöön

Fysioterapeuttiopiskelija Markus Kuusela ”Tärkeintä työssä on asiakkaan kohtaaminen”

”Fysioterapeutin työssä on kyse ihmisten auttamisesta. Se on paras asia työssä.”

Markus Kuusela kaipasi vaihtelua elämäänsä ja opiskelee nyt fysioterapeutiksi Laureassa. Aiemmin matkaoppaana työskennellyt Markus aloitti opintonsa syksyllä 2017. Kuusela kävi ensin hierojakoulun ja kiinnostui fysioterapiasta ja liikkuvuuden tekniikoista.

- Alun perin tavoitteenani oli työskennellä liikkuvuuden ja hierontaterapian parissa. Matkan varrella omat ajatukset ovat kuitenkin muuttuneet. Tällä hetkellä minua kiinnostaa kokonaisvaltainen fysioterapia, jossa huomioidaan kaikki hyvinvoinnin osa-alueet, kuten kehon ja mielen yhteys.

- Aina ongelma ei ole olkapäässä, vaan se heijastuu muulta kehon tai mielen osa-alueelta.

Kansainvälisyys osana opintoja

Markus kertoo hyödyntäneensä Laureassa paljon erilaisia kansainvälisiä mahdollisuuksia. Hän oli vaihdossa Madridissa ja syksyllä 2019 hän oli Saksassa tekemässä opintoprojektia. Samalla reissulla syntyi idea opinnäytetyöhön.

- Opinnäytetyönä toteutamme klinikan, jossa eri sote-alan opiskelijat voivat yhdessä auttaa asiakkaita kokonaisvaltaisemmin. Koululta löytyy jo ryhmäliikunta-asiakkaita valmiiksi.

Klinikan tarkoitus on tarjota kokonaisvaltaista yksilöllistä palvelua asiakkaille ennaltaehkäisevästi. Markus uskoo, että tulevaisuudessa keskitytään enemmän vaivojen ennaltaehkäisyyn kuin nyt, joten klinikka on loistava paikka harjoitella sitä.

Tärkeimmät opit vaihdosta ja eri projekteista ovat olleet eri ihmisten kohtaamiset, kulttuurien tuntemus ja vuorovaikutustaidot.

Joustavuus osana opintoja

Markus kertoo, että opiskelussa parasta on ollut joustavuus. Esimerkiksi opinnäytetyön hyvinvointipalvelumalliin pystyy myös joustavasti yhdistämään muita opintoja.

Kansainväliset projektit on ollut myös kätevä ujuttaa omiin opintoihin. Markusta on opinnoissa yllättänyt niiden laajuus ja monipuolisuus.

- Opintojen teoriapainotteisuuden vuoksi kestää hetki hahmottaa erilaiset yhteydet opittujen asioiden välillä. Yleensä niitä ymmärtääkin vasta jälkikäteen. Opiskelu alalla vaatiikin kärsivällisyyttä.

- Fysioterapian opiskelussa pitää ymmärtää anatomiaa, fysiologiaa ja tuntea miten keho toimii. Siltä pohjalta rakennetaan syvempää osaamista. Asioita tarkastellaan monesta näkökulmasta ja ajatellaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Markuksen mukaan alan opinnot sopivat ihmisläheiselle ja avoimelle ihmiselle, joka pitää työskentelystä ihmisten parissa.

- Tärkeintä työssä on asiakkaan kohtaaminen.

Tulevaisuus asiakkaiden parissa

Työharjoitteluita Markus on suorittanut HUS:in syöpätautien klinikalla ja Madridissa vaihtokoulun klinikalla. Seuraava harjoittelu on jo pian alkamassa. Tulevaisuudessa Markus toivoo työskentelevänsä mahdollisesti yrittäjänä sekä talvisin ulkomailla.

Sijainnista riippumatta, fysioterapeutin työssä kyse on ihmisten auttamisesta. Markuksen mukaan se on paras asia työssä.

- Mielestäni on todella hienoa, että voit auttaa toista ihmistä vain käsilläsi tai puheellasi. Se on aika hieno tunne, kun saat helpotettua ihmisten elämää.

Tutustu tarkemmin fysioterapeuttikoulutukseen.

Opiskelijatarina: Kokemuksia fysioterapeutin koulutuksesta