Siirry sisältöön

Fysioterapeuttiopiskelija Joni: ”Opinnot ovat opettaneet kohtaamaan ihmisiä”

Fysioterapeutti opintojen myötä Jonin ymmärrys alan tarjoamista mahdollisuuksista on laajentunut.

Fysioterapeutin toimenkuva on monipuolisempi kuin äkkiseltään voisi kuvitella. Yhteisenä tekijänä fysioterapeutin osaamisessa on vuorovaikutus asiakkaan ja fysioterapeutin välillä. Tämän on myös Joni Marjoniemi huomannut aloitettuaan opinnot. Jo ensimmäisen vuoden aikana opinnot ovat laajentaneet hänen ymmärrystään alan tarjoamista mahdollisuuksista ja ihmisten kohtaamisesta. 

- Aiemmin minulla oli hyvin vahvasti urheilu- ja rasitusvamma näkökulma, mutta oikeastihan fysioterapeutti voi tehdä todella monipuolisesti töitä esimerkiksi liikuntaneuvojana, elämäntapavalmentajana tai ikääntyneiden kuntoutuksen parissa, Joni kertoo. 

Parasta Laureassa on opintojen monipuolisuus ja joustavuus 

Joni haki viime keväänä opiskelemaan fysioterapeutin tutkintoa Otaniemen kampukselle ja pääsi ensi yrittämällä sisään. Fysioterapeutin opintoihin Laureassa hän on ollut todella tyytyväinen.

- Olin saanut fysioterapeuttikoulutuksesta todella hyvän kuvan, eikä kyllä ole tarvinnut pettyä. 

Fysioterapiaopinnot toteutetaan päiväopintoina, eli ne edellyttävät mahdollisuutta olla läsnä kampuksella. Joustavuutta opintoihin tuovat vaihtelevat opetusmenetelmät, verkko-opinnot sekä tiimeissä tehtävät projektit. Jonille opintojen monipuolisuus on tuntunut mielekkäältä. 

- Vaihtelevat opetusmenetelmät ovat tuoneet joustavuutta opiskeluiden suorittamiseen aikuisopiskelijana, Marjoniemi jatkaa. 

Fysioterapeutin tutkinnosta laajat valmiudet työelämään

Fysioterapia liittyy ihmisen liikkeen, liikkumisen, toimintakyvyn sekä toiminnan arviointiin ja tukemiseen. Opiskelijat perehtyvät opinnoissa hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Opintojen myötä opiskelijat pystyvät soveltamaan yrittäjyyden ja palvelumuotoilun ajattelutapoja osana hyvinvointialan palvelujen kehittämistä. 

- Opinnoissa käydään monipuolisesti läpi fysiologiaan ja analogiaan liittyviä asioita. Lisäksi olemme heti opintojen alusta lähtien päässeet soveltamaan opittua teoriaa käytännön työtehtävissä. 

Koulutus antaa valmiudet toimia monenlaisissa tehtävissä eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja liikkumisen edistämisen parissa. Opiskelijat oppivat käytännön fysioterapiataitoja myös neljän harjoittelujakson sekä opintojaksojen työpajojen myötä. Joni aikoo hyödyntää tulevia harjoittelujaksoja oman osaamisensa syventämiseen.

- Haluan tehdä harjoittelut monipuolisesti eri paikoissa, jotta saan alasta mahdollisimman kattavan kuvan.

Opinnot ovat opettaneet kohtaamaan ihmisiä 

Fysioterapeutin osaamisessa tärkeää on vuorovaikutus, asiakkaan kohtaaminen sekä asiakkaan toimintakyvyn ymmärtäminen. Työ on hyvin itsenäistä ja asiakaslähtöistä, edellyttäen fysioterapeutilta hyviä vuorovaikutustaitoja. 

- Tärkein asia, jonka olen tähän mennessä oppinut, on ihmisten kohtaaminen eri tilanteissa, Joni kertoo.

Ennen nykyisiä opintoja Marjoniemi on suorittanut Laurean IT-tradenomin tutkinnon, aloittanut tradenomin ylempää tutkintoa ja toiminut useamman vuoden työelämässä. Hakeminen opiskelemaan fysioterapeutin tutkintoa Laureaan tuntui Jonille luonnolliselta vaihtoehdolta. 

- Minulta löytyy pitkä kokemus Laureasta, joten sen puolesta tutkintoon oli helppo hakea. 

Tulevia hakijoita Joni Marjoniemi kannustaakin hakemaan koulutukseen, mikäli työskentely ihmisten ja liikkumisen parissa kiinnostaa. 

- Suosittelen ehdottomasti hakemaan koulutukseen, mikäli ihmisten parissa työskentely kiinnostaa ja on valmis opiskelemaan.