Siirry sisältöön

Estenomialumni Essin tavoite työllistyä maahantuojalle toteutui

Essi Hautala valmistui estenomiksi ja on edennyt jo pitkälle urallaan maahantuojalla.

Alumni Essi Hautala

Keväällä 2020 Essi Hautala valmistui Laureasta estenomiksi. Taustalla hänellä oli ylioppilastutkinto sekä kosmetologin ja parturi-kampaajan koulutukset. Ennen kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan opintoja Hautala työskenteli kauneushoitoloissa, parturi-kampaamoissa sekä kosmetiikkamyymälöissä. Hautalalla oli kuitenkin  tavoitteena työllistyä hiusalan maahantuojalle ja AMK-tutkinto mahdollistaisi sen.

Työssä eteneminen asiakaspalvelusta myymäläpäälliköksi

Hautala työllistyi kamapaamoalan maahantuonti- ja jakeluyritys Framedalle jo ensimmäisenä opiskeluvuotenaan ja on siitä asti luonut uraa yrityksessä. Nykyään Hautala toimii tukkumyymälän myymäläpäällikkönä.

Aloitin tekemällä paljon asiakaspalvelua ja sen jälkeen koordinoin koulutuksiamme. Nyt keskityn myymälätyöhön sekä myymälän varastosta ja asiakaspalvelusta vastaamisesta.

Myymäläpäällikön tehtäviin kuuluu asiakaspalvelu, tavaran tilaaminen, asiakaspalvelussa auttaminen puhelimitse, sähköpostilla ja whatsappissa.

Työssä parasta on vuorovaikutus asiakkaiden kanssa. Tykkään kertoa tuotteista ja opastaa niiden käytössä! Haastavinta taas on menekin arvioiminen nyt korona-aikana.

Kursseilta opitut asiat käytössä työelämässä

Laureasta Hautalalle on jäänyt parhaita mieleen laboratoriopäivät. Eniten hyötyä opinnoistaan hän sai raaka-aineiden ja kosmetiikkalainsäädännön opiskelusta. Nykyään hän käyttää näitä taitoja työelämässä. 

Nykyisille opiskelijoille Hautala antaa vinkiksi:

- Valitse sellaisia kursseja, jotka sinua oikeasti kiinnostaa, joista voisit kuvitella olevan hyötyä työelämässä sen sijaan, että valitset kursseja jotka vaikuttavat helpoilta ja hauskoilta.

Opiskelijatarina: Kokemuksia kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutuksesta

Lue lisää estenomikoulutuksesta