Siirry sisältöön

Opiskelijaprojekteista hyötyvät sekä opiskelijat että toimeksiantajat – Hotel Sveitsi

Vuonna 2017 uudistettu Hotel Sveitsi on moderni kokous- ja elämyshotelli, joka tarjoaa monipuolista tekemistä koko perheelle. Hotellipalveluiden lisäksi elämyksiä tarjoaa muun muassa vieressä olevat elokuvateatteri, pakohuone ja SuperPark. Laurean kanssa yhteistyössä tehdyssä projektissa oli tavoitteena muun muassa näiden palveluiden ostamisen helpottaminen ”yhden luukun periaatteella”.

Kevään 2018 aikana Hotel Sveitsi toteutti kaksi projektia Laurean kanssa, sekä suomenkielisen että kansainvälisen. Molempien projektien tavoitteena oli toiminnan kaupallistaminen sekä paikallisille että kauempaa matkustaville asiakkaille. Projekteissa yhteyshenkilönä toiminut Hotel Sveitsin Hr- ja myyntivastaava Kaisu Eronen oli hyvin tyytyväinen kummankin projektin toteutukseen. Viestintä tapahtui pitkälti projektipäällikön ja Erosen välillä, mutta yhteisissä tapaamisissa koko tiimi pääsi tuomaan omaa osaamistaan esille. Projektitiimin jäsenten erilaiset taustat ja osaamisalueet loivat laajan tietopohjan yhteiselle työlle. Projektit olivat win-win-tilanteita. Opiskelijat pääsivät tuomaan esille ja syventämään osaamistaan. Me taas saimme paljon tuoreita ideoita ja arvokasta tietoa asiakkaiden toiveista. Opiskelijat toivat uusia näkökulmia talon ulkopuolelta. Heillä on vahvempi sosiaalisen median osaaminen sekä tietoa some käyttäytymisestä, mistä oli myös paljon hyötyä.

Suomenkielisen projektin tavoitteena oli kaupallistamisen lisäksi yhden luukun periaatteen suunnitteleminen ostamisen helpottamiseksi. Projektitiimi suunnitteli ja toteutti kyselyn Hotel Sveitsin asiakkaille, jossa selvitettiin asiakaskokemusta palvelujen varaamisesta ja kiinnostusta palvelupaketteihin. Kansainvälinen projektin osalta tavoitteeksi muodostui Venäjän markkinoille pääseminen ja tietoisuuden kasvattaminen venäläisten turistien joukossa. Kansainvälisessä projektitiimissä oli mukana opiskelijoita Pietarista ja Moskovasta, jotka toivat projektiin erilaista näkökulmaa. Venäläiset matkailijat ovat joulun aikaan suuri asiakasryhmä. Projektitiimin jäseniltä saimme hyviä sisäpiirin vinkkejä, kuinka herättää venäläisten matkailijoiden mielenkiinto ja kuinka heidät voisi huomioida vieraina vieläkin paremmin.

Aikaisempi yhteistyö muiden ammattikoulujen kanssa sekä Erosen oma kokemus opetustyöstä sai Hotel Sveitsin lähtemään mukaan yhteistyöhön myös Laurean kanssa. Molempiin projekteihin tyytyväinen Eronen on optimistinen yhteistyön jatkumisesta. ”Molemmat projektit olivat hyvin positiivinen kokemus ja ilman muuta voisimme tulevaisuudessa tehdä muitakin projekteja Laurean kanssa”, Eronen tiivistää hymyillen.

Kaisu Erosta haastatteli
Venla Korhonen

Liiketalouden koulutus

Hae koulutukseen

Oletko kiinnostunut myynnistä, johtamisesta, henkilöstöasioista, talousasioista ja talouden ilmiöistä? Hae opiskelemaan liiketaloutta!

Lue lisää liiketalouden koulutuksesta