Siirry sisältöön

Hanki uutta oppia ilmaisilta MOOC-verkkokursseilta

Laurean maksuttomat, verkossa suoritettavat MOOC-verkkokurssit tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia kehittää omaa osaamista.

Haluaisitko opiskella joustavasti uutta tai kehittää omaa osaamista, mutta tutkintokoulutuksessa aloittaminen tuntuu liian isolta palalta haukattavaksi? Silloin kannattaa tutustua verkossa joustavasti suoritettaviin, maksuttomiin verkkokursseihin eli MOOCeihin.

Laurean MOOC-kurssien tarjonnasta löytyy runsaasti eri koulutusalojen kursseja. Kurssivalikoimasta voi poimia esimerkiksi oman osaamisen, aiemman koulutuksen tai vaikkapa nykyisen työn kannalta hyödyllisiä opintoja. Eikä kukaan estä vaikkapa kokeilemasta jonkin aivan uuden alan opintoja tai tutustumaan johonkin aiheeseen vain pelkästä uuden oppimisen ilosta.

Mikä on MOOC?

MOOC-termi on vakiintunut käyttöön viime vuosien aikana tarkoittamaan avoimia verkkokursseja (Massive Open Online Courses). Ne ovat siis maksuttomia, kaikille avoimia ja verkossa itsenäisesti suoritettavia opintoja. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Verkossa tapahtuvat MOOC-opinnot on helppo sovittaa omaan elämäntilanteeseesi ja aikatauluihisi. Kursseilla ei ole aikataulutettuja opetuskertoja tai tehtävänpalautuksia, joten voit aloittaa ja edetä opinnoissa joustavasti vaikka työn ohessa. Huomioi kuitenkin, että jokaisella nonstop-kurssilla on suoritusaika, jonka puitteissa se tulee suorittaa.

Laurean MOOC-kursseilla hyödynnetään nykyaikaisia verkko-oppimisympäristöjä, kuten Canvasia ja Moodlea. Verkko-opiskelu mahdollistaa sen, että opiskelussa hyödyntää monipuolisesti oppimista tukevia materiaaleja, kuten kirjallisuutta, podcasteja ja videoita sekä erilaisia tehtävätyyppejä.

MOOC-kursseille voi osallistua kuka tahansa. Osa Laurean kursseista vastaa vaatimuksiltaan AMK-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa ja osa puolestaan YAMK-tutkinnon opintoja. Monet opinnoista eivät kuitenkaan vaadi minkäänlaista aiempaa koulutusta, joten niihin voi jokainen uuden oppimisesta kiinnostunut.

Laurean MOOCit ovat laajuudeltaan 1-5 opintopistettä (1 op vastaa työmäärältään 27 työntuntia). Opintoja on tarjolla niin suomeksi kuin englanniksikin.

Opintoja eri koulutusaloilta

Laurean MOOC-tarjonnasta löytyy opintoja useilta eri koulutusaloilta. Tarjolla on esimerkiksi turvallisuusjohtamista ja riskienhallintaa, johdatusta palvelumuotoiluun sekä fasilitointiin tai oppia sisä- ja infektiotaudeista.

Aivan oman kokonaisuutensa muodostavat viiden ammattikorkeakoulun yhdessä toteuttamat AMKosaaja-opinnot tietojenkäsittelystä ja koodaamisesta kiinnostuneille. Nämä opinnot on tarkoitettu nuorille, työssäkäyville tai alanvaihtajille, joilla ei ole opiskelupaikkaa korkeakoulussa.

Toisaalta tarjolla on myös monia kursseja, joiden teema ei ole sidoksissa tiettyyn koulutus- tai toimialaan. Esimerkkejä tällaisista opinnoista voivat olla vaikkapa Yrittäjyys osana uraa-, Itsensä johtamisen työkalut- tai Työelämän digitaitojen perusteet -MOOCit. Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta puolestaan löytyy oma MOOC-kokonaisuus, joka johdattaa muun muassa hankevalmistelun tai EU-hankerahoituksen saloihin.

MOOCit tarjoavat myös mahdollisuuksia niille, joita kiinnostaa tulevaisuudessa lähteä opiskelemaan kokonainen tutkinto Laureassa. Tarjolla on nimittäin eri koulutusten kurkistuskursseja, joiden kautta pääsee tutustumaan vaikkapa sosiaalialan opiskeluun ja sosionomin työhön.

Tutustu Laurean MOOC-tarjontaan