Siirry sisältöön

Digital Living Lab

Laurean Digital Living Lab on projektioppimisympäristö, jossa voi hyödyntää erilaisia uusia ”Industry 4.0” -teknologioita.

Digital Living Labin logo ikkunassa
Digital Living Lab toimii Laurean Leppävaarassa, tilassa 009.

Uudet teknologiamme kattavat tällä hetkellä mm. robotiikan, virtuaalitodellisuuden (VR), lisätyn todellisuuden (AR), 3D-mallinnuksen ja -printtauksen, dronet, sensoriteknologian (IOT) sekä tekoälyn (AI). 

Myös digitaalisen markkinoinnin, myynnin ja verkkokaupan projektit ovat suosittuja aiheita.

Opiskelijat työskentelevät Laurean avainkumppaneiden ja yritysten tarjoamissa aidoissa kehittämisprojekteissa. Lisäksi uusia teknologioita kokeillaan ja teknologisia kyvykkyyksiä kehitetään TKI-hankkeissa tulevaisuuden asiakasprojekteja ajatellen. 

Pedagogisena taustana on Laurean LearningByDeveloping (LbD), eli kehittämispohjainen toimintamalli. Tyypillisesti opiskelijat työskentelevät moniammatillisissa tiimeissä. Teemme yhteistyöprojekteja myös muiden oppilaitosten sekä ulkomaisten toimijoiden kanssa. Tuemme myös opiskelijoiden työnantajien projekteja sekä opiskelijayrittäjyyttä.

Digital Living Lab kuva 2.png

Yllä kokeillaan erilaisia sisältöjä virtuaalitodellisuuden avulla (VR-lasit).

Opiskelijat voivat tehdä sisällöntuotantoa tilassa ja asiakkaalla (kuvat, videot, 360-kuvaus, dronekuvaus, äänituotanto, video-editointi).

Digital Living lab kuva 4.png

Kuvassa lisätyn todellisuuden demo (AR, Virtuali-Tee), jossa t-paidan päällä voidaan opiskella anatomiaa kolmiulotteisesti.

Kuvassa sisällöntuotantovälineitä (taustat, valot) sekä Pepper-humanoidirobotti.

Lisätietoa ja materiaaleja Digital Living Labistä

Lisätietoja: