Kiertotalousosaamista henkilöstölle - ravintola- ja matkailuala
Tämä sivu kokoaa yhteen ravintola- ja matkailualan henkilöstölle tarkoitettuja kiertotalouden materiaaleja
Takaisin Kiertotalous Living Labin etusivulle
Koulutustarjonta
Kiertotalouden opinnäytetyöt, tutkimus ja julkaisut
- Ruoka ja kiertotalous Theseuksessa
- Ravintola ja kiertotalous Theseuksessa
- Elintarvikeala ja kiertotalous Theseuksessa
- Matkailu ja kiertotalous Theseuksessa
- Sivuvirrat ja kiertotalous Theseuksessa
Avoimet oppimateriaalit
- Jatkuva oppiminen: Kestävä kasvatus ja ympäristö (Turun yliopisto)
- Kursseja kestävästä kehityksestä ja kiertotaloudesta (Climate University)
- Kiertotalous.nyt-kurssi (Climate University)
- Kursseja kiertotaloudesta (Sitra)
- MOOC-kursseja kiertotaloudesta
Julkaisut
- Kiertotalouden kiinnostavimmat (Sitra)
- 10 kiertotalousehdotusta Suomelle (Sitra)
- Luontokato voidaan pysäyttää kiertotalousratkaisuilla – ruoka ja maatalous avainasemassa (Sitra)
- Kiertotalouden mahdollisuudet Suomelle -selvitys (Sitra) (pdf)
- ResQ Club pelastaa ravintoloiden hävikkiruuan kuluttajien lautasille (Sitra)
- Ruokahävikki minimiin – Hukka AI (Kespro)
- Hävikistä hyvikiksi – Konsteja keittiöille ruokahävikin vähentämiseksi -opas
- Syty kiertotaloudesta (EK)
- Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen uusi kausi käynnistyy, ravintola-ala mukaan (TEM)
- Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus (Motiva)
- Suomen tiekartta kiertotalouteen 2016–2025 (Sitra)
- Kiertotalouden osaamisverkosto Kiertotalous-Suomi
- Kehitetään: Kiertotalous on edellytys matkailualan kestävälle kehitykselle (Matkailun kehittämiskeskus)
- Kiertotaloudessa piilee matkailun näkökulmasta merkittävä liiketoimintapotentiaali (Matkailun kehittämiskeskus)
- Kiertotaloudesta kipinää Suomen matkailulle (Haaga-Helia)
- Kiertotaloudesta tapa toimia myös matkailussa (Haaga-Helia)
- Kehittäjä 1/2021 (Laurea)
- Kestävän kouluruokailun keittokirja (Syke)
- Vinkkejä kestävien tapahtumien toteuttamiseen (Sitra)
- The role of restaurants in a circular urban food system (Ellen MacArthur Foundation)
Muut tietolähteet
- Circular Economy of Food
- ECESP group on Bioeconomy & Food systems
- Sustainable Hotel Resort Restaurant Events Catering (Responsible Green Ethical Eco-friendly)
- Sustainability, Climate & Circular Economy - TRAVEL, HOSPITALITY & MaaS
- Sustainable Tourism & Travel (Responsible Green Ethical Eco-friendly Regenerative Safari Nature)
Youtube
- How we can reimagine the food system through the circular economy (Ellen MacArthur Foundation)
- Circular Economy and Food Waste (Circular Food)
- Circular economy for tourism and hospitality 2021
Podcasteja ja haastatteluja
- Kestävyyspaneeli-podcast
- Kestävä kehitys haltuun: ruokajärjestelmän murros – Ville Lähde (YK-liitto)
- Kierto-podcast
- Kuinka ihmiskunta ravitaan kestävästi? (Tiedekulma-podcast)
- Circular economy innovation: How food can reverse biodiversity loss and tackle climate change (Ellen MacArthur Foundation)
- What if your food could tackle climate change and build biodiversity (Ellen MacArthur Foundation)
- On the table: The ingredients for a healthy and resilient food system (Ellen MacArthur Foundation)
- Ruoka murroksessa – Just food -podcast
Erilaisia sivustoja
- Ruokahävikki Suomessa (Saa syödä! -sivusto)
- Ravintolafoorumi – tietoa ravitsemispalveluiden ruokahävikistä (Luke)
- Ruokahävikin vähentäminen (MaRa)
- Urban farm lab (Metropolia)
- Vastuullinen ravintola-ala (Perho)
- Circular economy and food (Ellen MacArthur Foundation)
- Sustainable travel (Business Finland)
Lisätietoja:
- Saara Gröhn
- Service Designer
- saara.grohn@laurea.fi
- Puh +358406684891
Kestävä Laurea
Olemme määritelleet strategiassamme korkeakoulun valintoja ohjaavaksi teemaksi kestävän kehityksen. Tarkastelemme arvojemme mukaista vaikuttavuutta, vastuullisuutta ja avoimuutta laajasti YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kautta ja huomioimme kaikessa toiminnassamme niin ekologiset, sosiaaliset kuin taloudellisetkin vaikutukset.
Kestävä Laurea