Siirry sisältöön

Esteettömyys Hyvinkään kampuksella

Saapumisohjeet 

Laurea Hyvinkään kampuksella on useampi esteetön pysäköintipaikka. Yksi esteetön pysäköintiruutu sijaitsee suoraan kampuksen pääsisäänkäynnin edessä osoitteessa Uudenmaankatu 22, Hyvinkää. Kaksi pysäköintiruutua sijaitsee takapihalla, jonne on käynti Helenenkadun puolelta. Pysäköintiruudut on merkitty sinisillä pyörätuolisymboliopasteilla. 

Saattoliikenteelle on tilaa pääsisäänkäynnin edessä osoitteessa Uudenmaankatu 22, Hyvinkää. Sisäänkäynnin edessä on katos, jossa voi odottaa saattoliikenteen saapumista. 

Tiedot sisäänkäynnistä 

Esteetön sisäänkäynti tapahtuu pääovista osoitteessa Uudenmaankatu 22, Hyvinkää. Sisäänkäynti ei ole katutasossa, vaan esteetön kulku tapahtuu portaiden vierestä alkavaa luiskaa pitkin. Luiska on luistamatonta materiaalia. Pääsisäänkäynnin ovissa on sähköinen avausmekanismi. Sisäänkäynnin edusta ja tuulikaappi ovat tasaiset.

Takapihan esteettömiltä pysäköintiruuduilta lähin sisäänkäynti sijaitsee takaovella, jossa on myös kivilaatoista tehty luiska. Takaovella on 5 cm korkuinen kynnys ja manuaalisesti avattavat ovet. Takaovelta on mahdollista kiertää etuovelle esteettömälle sisäänkäynnille Salonkadun kautta. 

Sisätilat 

Laurea Hyvinkään kampuksen infopiste sijaitsee heti pääsisäänkäynnin tuulikaapin jälkeen aulassa oikealla puolella. Hyvinkään kampus on liikkumisympäristön näkökulmasta esteetön. Kaikkiin tiloihin on esteetön kulku. 

Kampukselta löytyy kaksi hissiä. Yksi hissi sijaitsee Hyvinkään kansalaisopiston eteishallissa. Toinen hissi sijaitsee kirjaston vieressä. Kirjaston viereinen hissi on käytettävissä vain kulkutunnisteella. Tämän hissin käyttämiseen saa pyydettyä apua infopisteeltä. Hisseillä pääsee kaikkiin kerroksiin. 

Esteetön wc 

Laurea Hyvinkään kampukselta löytyy kaksi esteetöntä wc-tilaa. Molemmat esteettömät wc-tilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Ensimmäinen esteetön wc-tila sijaitsee pääaulan läheisyydessä ja toinen esteetön wc-tila yhteiskäyttötilojen ja kansalaisopiston puolella. 

Katso kuvat Hyvinkään kampuksen sisäänkäynnistä, infopisteestä ja esteettömästä wc-tilasta.

Lisätietoja Hyvinkään kampuksen esteettömyydestä 

Info / Tila- ja aulapalvelujen koordinaattorit
050 3019288
isannat.hyvinkaa@laurea.fi