Tiedonhankinnan ohjauspalvelut
Tarvitsetko apua tiedonhankintaan opinnäytetyötä tai oppimisprojektia varten? Tältä sivulta löydät tietoa Laurean tiedonhankinnan ohjauspalveluista.

Varaa aika henkilökohtaiseen tiedonhankinnan ohjaukseen
Ohjauspalvelut koostuvat kolmesta osasta: henkilökohtainen ohjaus, tiedonhankinnan työpajat ja itseopiskelumateriaalit. Ohjauspalvelut soveltuvat niin AMK- kuin YAMK-opiskelijoille.
Henkilökohtainen tiedonhankinnan ohjaus
Kenelle tarkoitettu: Laurean henkilökunta ja opiskelijat
- Tiedonhaun vinkkivartti: Etkö löydä mitä juuri nyt etsit? Voit varata itsellesi tiedonhaun vinkkivartin, jonka avulla pääset tiedonhaussasi alkuun.
- Alakohtainen ohjaus: Perehdytään erilaisiin tiedonhaun työkaluihin ja hakuympäristöihin sekä sopivien hakulauseiden tekoon. Saat valmiuksia etsiä ja käyttää kirjoja, artikkeleita ja avoimia materiaaleja.
- Avoimet materiaalit ja niiden käyttö: Mistä löytyy avoimia julkaisuja, kuvia, oppimateriaaleja? Mitä tarkoittaa CC-lisensointi ja miten CC-lisenssejä käytetään? Perehdytään yhdessä avointen materiaalien maailmaan.
Tiedonhankinnan työpajat
Tiedonhankinnan työpajat on tarkoitettu opinnäytetyötä tekeville Laurean opiskelijoille. Työpajojen aikataulun ja tiedot ilmoittautumisesta löydät opiskelijaintranetistä (vaatii kirjautumisen).
Tiedonhankinnan itseopiskelupaketit
- Perusasiat kirjaston palveluista, perustiedot e-kirjojen käytöstä ja e-artikkelien hausta.
Navigointia tietomaisemaan - Tiedonhankintataitoa
- Peruspaketti tiedonhankinnasta
- Itseopiskelumateriaalia, joka tukee tiedonhankinnan lehtorin työpajaa Projektinhallinta ja viestintä -opintojaksolla.
- Itseopiskelumateriaali opinnäytetyövaiheeseen
- Soveltuu kenelle tahansa, joka esimerkiksi tekee kirjallisuuskatsausta hankkeelle tai on kiinnostunut tiedonhankinnasta ja käytöstä.