Siirry sisältöön

Tiedonhankinnan ohjauspalvelut

Tarvitsetko apua tiedonhankintaan opinnäytetyötä tai oppimisprojektia varten? Tältä sivulta löydät tietoa Laurean tiedonhankinnan ohjauspalveluista.

Varaa aika henkilökohtaiseen tiedonhankinnan ohjaukseen

Ohjauspalvelut koostuvat kolmesta osasta: henkilökohtainen ohjaus, tiedonhankinnan työpajat ja itseopiskelumateriaalit. Ohjauspalvelut soveltuvat niin AMK- kuin YAMK-opiskelijoille.

Henkilökohtainen tiedonhankinnan ohjaus

Kenelle tarkoitettu: Laurean henkilökunta ja opiskelijat

  • Tiedonhaun vinkkivartti: Etkö löydä mitä juuri nyt etsit? Voit varata itsellesi tiedonhaun vinkkivartin, jonka avulla pääset tiedonhaussasi alkuun.
  • Alakohtainen ohjaus: Perehdytään erilaisiin tiedonhaun työkaluihin ja hakuympäristöihin sekä sopivien hakulauseiden tekoon. Saat valmiuksia etsiä ja käyttää kirjoja, artikkeleita ja avoimia materiaaleja.
  • Avoimet materiaalit ja niiden käyttö: Mistä löytyy avoimia julkaisuja, kuvia, oppimateriaaleja? Mitä tarkoittaa CC-lisensointi ja miten CC-lisenssejä käytetään? Perehdytään yhdessä avointen materiaalien maailmaan.

Tiedonhankinnan työpajat

Tiedonhankinnan työpajat on tarkoitettu opinnäytetyötä tekeville Laurean opiskelijoille. Työpajojen aikataulun ja tiedot ilmoittautumisesta löydät opiskelijaintranetistä (vaatii kirjautumisen).

Tiedonhankinnan itseopiskelupaketit

Uuden kirjastoasiakkaan opas

  • Perusasiat kirjaston palveluista, perustiedot e-kirjojen käytöstä ja e-artikkelien hausta.

Navigointia tietomaisemaan - Tiedonhankintataitoa

  • Peruspaketti tiedonhankinnasta
  • Itseopiskelumateriaalia, joka tukee tiedonhankinnan lehtorin työpajaa Projektinhallinta ja viestintä -opintojaksolla. 

Opinnäytetyön tiedonhankinta

  • Itseopiskelumateriaali opinnäytetyövaiheeseen
  • Soveltuu kenelle tahansa, joka esimerkiksi tekee kirjallisuuskatsausta hankkeelle tai on kiinnostunut tiedonhankinnasta ja käytöstä. 

 

Tiedonhankinnan_ohjaus_infograafi.png

Lisätietoja: avoinkulma@laurea.fi