Siirry sisältöön

Avainkumppanuus Microsoftin kanssa

Microsoft yrityksenä

Microsoft Oy on osakeyhtiö, jonka toimiala on ohjelmistojen suunnittelu ja valmistus ja kotipaikka Espoo. Microsoft työllistää Suomessa yli 450 asiantuntijaa. 

Yhteistyö Laurean kanssa

Laurea ja Microsoftin monipuolinen avainkumppanuusyhteistyö käynnistyy syksyn 2023 aikana. 

Microsoftin Taitoja työelämään -hankkeen tavoitteena on kouluttaa 100 000 uutta teknologianosaajaa seuraavan viiden vuoden aikana ja samalla tukea Suomea kehittymään yhdeksi maailman edistyksellisimmäksi maista datataloudessa, kyberturvallisuudessa sekä kestävässä IT:ssä.

Microsoftin toimitusjohtaja Mervi Airaksisen mukaan, kyseiseen tavoitteeseen päästään konkreettisin teoin ja tiiviillä korkeakoulu- ja yritysverkostoyhteistyöllä.

- Olemme erittäin iloisia, että avainkumppanuuden myötä saamme kulkea tuota tavoitetta kohden Laurea kanssa. Jokaisen meistä tulisi osata hyödyntää tekoälyä työssä ja arjessa sekä tuntea kyberturvallisuuden perusteet. Tarvitsemme myös kyberturvallisuuden, sovelluskehityksen ja tekoälyn syväteknisiä osaajia.

Microsoftilla on laaja asiakas- ja kumppaniverkosto, joka rekrytoi vuosittain 20 000 Microsoft-teknologiaosaajaa.

- Haluamme yhdessä Laurean kanssa luoda osaamisväyliä opiskelijoille teknologian huipputyöpaikkoihin sekä tarjota työnantajille mahdollisuuden tutustua uuden sukupolven ICT-osaajiin, Airaksinen kertoo.

Lue lisää yhteistyöstä

Lisätietoja: