Siirry sisältöön

Avainkumppanuus Laurean kanssa

HKScan yrityksenä

HKScan on pohjoiseurooppalainen ruokatalo, jonka 5400 ammattilaisen joukko tekee paikallisesti tuotettua ruokaa yli sadan vuoden kokemuksella. Yrityksen kotimarkkinoita ovat Suomi, Ruotsi ja Tanska. Pörssilistatun HKScanin liikevaihto vuonna 2022 oli yli 1,8 miljardia euroa.

Yhteistyö Laurean kanssa

Keväällä 2023 yhteistyötä tehtiin kahden opintojakson kanssa horeca-alan liiketoiminnan kehittämiseen liittyen. Restonomiopiskelijat ovat myös olleet mukana toteuttamassa useita tapahtumia HKScanin kanssa. 

HKScanin tavoitteena on vastata kuluttajien ja asiakkaiden tarpeisiin ja valmistaa maistuvaa, terveellistä ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. HKScanin tuotemerkkejä ovat HK, Kariniemen, Via, Scan, Pärsons ja Rose.

HKScanissa vastuullisuuteen kuuluu ruoantuotannon kehittäminen koko arvoketjussa tiloilta kuluttajille. Yritys on asettanut tavoitteekseen hiilineutraalin ruokaketjun maatiloilta kuluttajille vuoden 2040 loppuun mennessä osana Zero Carbon -hankettaan.

Laurea ja ruokatalo HKScan Food Service ovat olleet avainkumppaneita vuoden 2023 alusta lähtien, mutta monipuolinen yhteistyö Laurean ja opiskelijoiden kanssa on jatkunut jo tätä ennen usean vuoden ajan. 

Yhtenä tärkeimpänä asiana Laurean ja HKScanin yhteistyössä Sami Rekola nostaa esiin sen, että yhteistyö luo suoran yhteyden alan tulevaisuuden ammattilaisiin. HKScanillakin työskentelee useita Laureasta valmistuneita restonomeja ja Rekola haluaakin yhä enemmän tehdä tutuksi tulevaisuuden uramahdollisuuksia. 

Monipuolisena ruokatalona HKScanilla on hallussaan koko ketju ruoan alkutuotannosta jalostukseen lähtien aina siihen asti, kun tuote myydään kuluttajille tai horeca-alan asiakkaille. 

Lue lisää yhteistyöstä

Lisätietoja: