Siirry sisältöön

Tulevaisuustaajuus-tiimi valmentaa laurealaisia tulevaisuusajatteluun

Laurea valittu mukaan Sitran Tulevaisuustaajuus-kumppanuusohjelmaan.

Tulevaisuustaajuus on Sitran alkuvuodesta julkaisema kaikille avoin työpajamenetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen. Tavoitteena on tehdä tulevaisuusajattelusta helpommin lähestyttävää, ymmärrettävää ja innostavaa. Samalla Tulevaisuustaajuus pyrkii kytkemään tulevaisuusajattelun tekemiseen eli keinoihin, joilla tulevaisuuteen voi myös vaikuttaa.  

Tulevaisuustaajuus-menetelmän hyödyntämiseksi Sitra käynnisti myös kumppanuusohjelman, johon haettiin mukaan menetelmästä kiinnostuneita tiimejä julkisen sektorin toimijoista sekä järjestöistä ja muista kolmannen sektorin toimijoista. Yksi mukaan kumppanuusohjelmaan valituista tiimeistä on Laurean Tulevaisuusluotaajat.  

Sitran kumppanuusohjelma herätti paljon kiinnostusta ja siihen lähetettiin 78 hakemusta ja mukaan valittiin yhteensä 10 tiimiä. 

Laurean Tulevaisuusluotaajat-tiimin muodostavat projektiasiantuntija Jaakko Hannula, TKI-asiantuntija Siiri Jalo sekä lehtori Päivi Williams. He osallistuvat Sitran toteuttamaan koulutukseen sekä asiantuntijasparraukseen, jonka jälkeen he lähtevät 2022 keväällä jalkauttamaan ja soveltamaan Tulevaisuustaajuus-menetelmää koko Laurean tasolla. 

Seuraavaksi Tulevaisuustaajuus-työpajoihin pääsee tutustumaan koko Laurean henkilöstö. Tarkoituksena on, että tiimi toteuttaa sarjan henkilöstölle tarkoitettuja työpajoja, jotka käynnistyvät keväällä 2022. Tulevaisuustaajuus-menetelmän hyödyntäminen ei edellytä ennakko-osaamista tai -tietoa tulevaisuusajattelusta, vaan kuka tahansa voi tulla mukaan tuleviin työpajoihin.  

- Tarkoituksena on siis jalkauttaa Tulevaisuustaajuus-menetelmä henkilöstölle ja tällä tavalla tukea osaamisen kehittämistä ennakointiosaamisen saralla, kuvailevat TKI-asiantuntija Siiri Jalo sekä kumppanuusohjelmahakua Laureassa vetänyt projektiasiantuntija Emilia Risu

Kaikille avoimen Tulevaisuustaajuus-materiaalin avulla jokaisen laurealaisen on helppo integroida menetelmä suoraan omaan toimintaan niin opintojaksoille, TKI-hankkeisiin kuin sisäiseen kehittämiseen. 

- On tärkeä, että jokaisella laurealaisella on kyky käyttää tulevaisuusajattelua, ennakoida palveluiden ja osaamisen tarpeita ja sitä kautta vaikuttaa tulevaisuuteen, Jalo ja Risu jatkavat.  

- Jokainen laurealainen on muutoksentekijä- Tulevaisuus ei tapahdu se tehdään! 

Lisätietoja: