Siirry sisältöön

Sosiaali- ja terveysalan yritys Luona ja Laurea avainkumppaneiksi

Luona auttaa ratkaisemaan terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja ikäihmisten hoidon haasteita.

Luonan ja Laurean edustajat tapasivat Leppävaaran kampuksella.

Laurea ja sosiaali- ja terveysalan yritys Luona ovat sopineet avainkumppanuudesta. Kotimainen Luona on osa Bravedo-yhteisöä ja yritys työllistää eri puolilla Suomea kaikkiaan noin 550 työntekijää. Vuonna 2014 perustetulla Luonalla on kolme liiketoiminta-aluetta: etäterveyspalvelut, sosiaalipalvelut ja vastaanottopalvelut.

Etäterveyspalvelut on hoidon tarpeen arviointia, sosiaalipalveluihin kuuluu yleinen palveluneuvonta, ikäihmisten palvelut sekä asumispalvelut. Vastaanottokeskuksia Luonalla on pääkaupunkiseudulla Helsingin, Vantaan, Keravan ja Espoon alueilla.

Avainkumppanuus tiivistää yhteistyötä koulutuksen ja opiskelijoiden kanssa

Lähtökohtana yhteistyöhön Laurean kanssa Luonalla oli halu tiivistää yhteyttä sosiaali- ja terveysalan koulutuksen ja opiskelijoiden kanssa:

- Me Luonassa teemme yhteiskunnallisesti merkittävää työtä ja myös oppilaitosyhteistyö on tässä merkittävässä roolissa, kuvailee Laurea-yhteistyöstä vastaava Luonan HR-asiantuntija Heidi Matikainen.

- Ensinnäkin haluamme tarjota opiskelijoille, tuleville alan ammattilaisille, näköalapaikkoja työhön sote-alalla ja Luonassa. Toisaalta oppilaitosyhteistyön kautta myös me haluamme olla alan koulutuksen aallonharjalla ja saada yhteistyön kautta meille uusia näkökulmia. 

Yhteistyö käyntiin vauhdikkaasti

Yhteistyö Laurean kanssa on lähtenyt jo vauhdikkaasti liikkeelle. Ensimmäisessä vaiheessa on lähdetty edistämään yhdessä Laurean opiskelijoiden kanssa tehtäviä projekteja, minkä lisäksi yhteistyötä tullaan tekemään esimerkiksi opintojaksoilla, työharjoitteluissa sekä opinnäytetöissä. 

HR-asiantuntija Matikainen on kollegoineen päässyt myös tapaamaan Laurean opiskelijoita kampusvierailuilla sekä Tikkurilan kampuksella helmikuussa järjestetyn UraFest-rekrytointitapahtuman tiimoilla. Luona haluaakin yhteistyön myötä tavoittaa sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ja auttaa heitä löytämään tulevan työpaikkansa Luonasta. 

- Me olemme kehittämismyönteinen, avoin ja ketterä organisaatio ja meillä on aivan omanlainen kulttuuri, jota kutsumme nimellä #luonaote, Matikainen kuvailee.

- Kolme eri toimialaamme mahdollistaa työntekijöillemme erinomaiset mahdollisuudet urakiertoon ja myös etenemismahdollisuudet Luonassa ovat hyvät. 

Myös Laureassa kumppanuutta koordinoiva myyntipäällikkö Timo Kiippa on iloinen siitä, miten vauhdikkaasti avainkumppanuus Luonan kanssa on lähtenyt liikkeelle: 

- Luona on ketterä kumppani, jonka kanssa yhteisten projektien toteuttaminen on ollut helppo käynnistää. Näin sujuvasti alkanut yhteistyö lupaa hyvää tulevaisuuden kumppanuudelle, hän kuvailee.

Lisätietoja: