Siirry sisältöön

Samat tavoitteet johdattivat avainkumppanuuteen – MediMattress ja Laurea aloittavat yhteistyön

Laurea ja lääkintälaiteyhtiö MediMattress OY ovat solmineet avainkumppanuuden.

MediMattressin Henna Sipponen (keskellä)tapasi laurealaisia Tikkurilan kampuksella.

Laurea ja lääkintälaiteyhtiö MediMattress OY ovat solmineet avainkumppanuuden. MediMattress Oy valmistaa painehaavojen ehkäisyyn ja hoitoon suunniteltuja lääkinnällisiä laitteita, joiden vaikuttavuus on osoitettu vahvalla tieteellisellä tutkimusnäytöllä. Tuoteryhmiin kuuluvat erikoispatjat, siirtosuojat sekä muut vaativissa terveydenhuollon ja kotihoidon ympäristöissä hoitoa tukevat tuotteet. 

1990-luvun alussa perustettu suomalainen MediMattress Oy siirtyi vuonna 2020 eurooppalaisen Direct Healthcare Groupin (DHG) omistukseen. Yhdistymisessä MediMattressin tuotanto jäi Suomeen, ja asiakkaille tutut tuotteet säilyttivät avainlippunsa. 

Siirtyminen osaksi nopeasti kasvavaa konsernia avasi MediMattressille jälleenmyyntiverkoston myös maailmalle. Samalla MediMattress kasvatti tuotevalikoimaa Suomen terveydenhuollon korkeat laatuvaatimukset täyttävien DHG:n valmistamien tuotteiden maahantuonnin myötä.

DHG:lla on tehtaita Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Englannissa. Konsernin toimitusketjusta 96,5 % hankitaan tällä hetkellä Euroopasta, mikä tuo toimitusvarmuutta tuotteille ja vaikuttaa myönteisesti toiminnan hiilijalanjälkeen. Työntekijöitä MediMattressilla on nykyisin 21; yhteensä DHG:llä työskentelee noin 560 henkilöä. Lue lisää DHG:stä tästä.

Yhteinen tahtotila sinetöi avainkumppanuuden Laurean kanssa

MediMattressin liiketoimintojen keskiössä on potilasturvallisuus, ennaltaehkäisevän terveydenhuollon tukeminen sekä hoitohenkilökunnan ja omaishoitajien työn helpottaminen. Kaiken lähtökohtana on tavoite löytää potilaalle vaikuttavin, turvallisin ja kustannustehokkain painehaavoja ehkäisevä ja potilaan liikuntakykyä ylläpitävä ratkaisu. 

Siirtymän osaksi DHG:tä perustui Medimattressin ainutlaatuisen antideformaatioteknologian vahvaan tieteellisen tutkimusnäyttöön. 

–  Potilasturvallisuuden takaamiseksi valintojen tulee perustua vaikuttavuuteen ja vahvimpaan tieteelliseen näyttöön, MediMattressin myyntijohtaja Henna Sipponen kertoo.

MediMattress on jo vuosia kouluttanut terveydenhoidon ammattilaisia ja opiskelijoita kokonaisvaltaisessa näyttöön perustuvassa painehaavojen ehkäisyssä ja hoidossa. Osaksi DHG:ta siirtyminen toi uudeksi kattavammaksi koulutuskokonaisuudeksi potilasturvalliset siirrot SystemRomedicin- ja Buren-siirronapuvälineillä. 

Avainkumppanuuden myötä MediMattress on valmis lisäämään koulutusten määriä ja tekemään koulutuksellista yhteistyötä Laurean kanssa sen tarjoamissa tutkintokoulutuksissa ja täydennyskoulutuksissa. 

Päätöstä ryhtyä viralliseen yhteistyöhön vahvisti Laurean sitoumus vaikuttavuuteen ja tieteelliseen näyttöön sekä se, että avainkumppanuus Laurean kanssa ei estä MediMattressia edelleen kouluttamasta myös muita tahoja: 

–  Tämä osoittaa, että Laurealla ja MediMattressilla on sama tahtotila edistää ja tukea suomalaista terveydenhuoltoa, Sipponen toteaa.

Sipposen mukaan on myös iso luottamuksenosoitus, että Laurea haluaa MediMattressin kanssa viralliseen yhteistyöhön:

–  Se kertoo, että olemme tehneet asioita oikein ja puhuneet asioista asioiden oikeilla nimillä; koulutustyössä meillä on ja tulee olemaan myös vastuu tehdä niin, Sipponen sanoo.

Medimattressilla ollaan valmiita auttamaan kaikin tavoin, jotta opiskelijat oppivat käyttämään painehaavan ehkäisyn apuvälineitä ja lääkinnällisiä laitteita; siten opiskelijoilla on jo vahva osaamispohja mennessään ”kentälle”, Sipponen kertoo.

Tiedon lisääminen vie kohti muutosta

Nykyiset sairaanhoitaja- ja fysioterapeuttiopiskelijat ovat tulevaisuuden työntekijöitä, joilla on käytössä viimeisintä tietoa käytäntöön vietäväksi. Avainkumppanuus Laurean kanssa luo MediMattressille mahdollisuuden jakaa yhä enemmän Sipposen sanoin ”tietoa ja tuskaa” painehaavoista – vain sillä tavalla asioita saadaan edistymään.

Painehaavat itsessään vaarantavat potilaan elämän. Painehaavoja ehkäisevien vaikuttavimpien lääkintälaitteiden käyttö parantaa potilasturvallisuutta ja pienentää lyhyelläkin aikavälillä terveydenhuollon kustannuksia merkittävästi:

– Vaikuttava painehaavojen ennaltaehkäisy on yksi suurimmista säästöpotentiaaleista terveydenhuollossa. Eri lähteiden perusteella säästömahdollisuus vuositasolla on Suomessa 300–800 milj. euroa, Sipponen kertoo.

Sipponen toivoo terveydenhoidon tuleville ja nykyisille ammattilaisille uskallusta ja vahvuutta hakea uutta tietoa ja viedä sitä eteenpäin.

–  Vaikka välillä sinusta tuntuisikin siltä, että olet asian kanssa yksin, niin organisaatiostasi löytyy aina muitakin taistelijoita, jotka haluavat edistää ja jalkauttaa viimeisintä, terveydenhoitoa kehittävää tietoa, hän rohkaisee ja lisää,  – Myös me olemme siellä yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa viemässä viimeisintä tutkimusnäyttöä ja vaikuttavuutta eteenpäin.

Lisätietoja: