Siirry sisältöön

Safetum Laurean avainkumppaniksi

Safetum on kiinteistöjen ja paloturvallisuuden johtava toimija Suomessa.

Safetumin ja Laurean johto tapasi Leppävaaran kampuksella. Kuvassa palvelujohtaja Minna Rintoo Safetumilta (keskellä).

Laurean ja Safetumin avainkumppanuus yhteistyö on käynnistynyt. Safetum on kiinteistöjen ja paloturvallisuuden uusi standardi ja alan johtava toimija Suomessa. Yrityksen tehtävä on edistää kiinteistöjen paloturvallisuutta ja varmistaa lakisääteisten vaatimusten noudattaminen. Toiminnan keskiössä on riskitarkastukseen perustuva ennakointi. 

Vuonna 2012 perustetulla Safetumilla on hieman alle 50 työntekijää ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa. Valtakunnallisesti toimiva yritys vastaa noin 12 000 kiinteistön turvallisuudesta. Safetumin liiketoiminta jakautuu asiantuntijapalveluihin, teknisiin palveluihin sekä digitaalisin palveluihin. Merkittävin asiakaskunta koostuu taloyhtiöistä, vuokrayhtiöistä, liikekiinteistöistä, kuntien ja kaupunkien kiinteistöistä, toimitilakiinteistöistä, pk-teollisuudesta sekä hoivakodeista ja sairaaloista. 

- Tehtävämme on edistää kiinteistöjen paloturvallisuutta ja varautumista. Tunnistamme riskejä, koulutamme ja viestimme turvallisuudesta sekä huollamme paloturvallisuuslaitteita ja väestösuojatiloja, kertoo Safetumin toimitusjohtaja Teemu Kajava.

Paloturvallisuuden hoitaminen on yhteistyötä

Laurealla on pitkä kokemus turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutuksesta ja Safetumilla turvallisuusasiantuntijoina työskentelevät ovatkin lähes kaikki Laureasta valmistuneita. Varsinaista yhteistyötä Laurean ja Safetumin välillä ei kuitenkaan ole aiemmin ollut. 

- Jos Laureasta tulee meidän asiantuntijamme, tulee Safetumin tietää mitä Laureassa tapahtuu, Kajava kuvailee yhteistyön lähtökohtia.

Toisaalta yhteistyön taustalla vaikutti myös Safetumin halu helpottaa opiskelijoiden työllistymistä, kertoa oma näkemyksensä ja käynnistää prosesseja, joista saadaan toistuvia käytäntöjä. Yhteistyö onkin jo päässyt vauhtiin muun muassa opinnäytetöiden ja työharjoitteluiden muodossa. Safetumin edustajat ovat myös vierailleet esittelemässä yritystä Laureassa sekä osallistuneet Laurean rekrytapahtumaan. 

- Olemme olleet yhteistyöhön tyytyväisiä, toimitusjohtaja Kajava tiivistää.

Työelämän ohjausryhmä kehittää turvallisuusalan koulutusta

Yhteistyön myötä Safetum haluaa myös olla mukana kehittämässä turvallisuusalan koulutusta. Tähän liittyen Safetum on osallistunut Laurean turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutuksen työelämän ohjausryhmään, jonka tarkoituksena on pitää huolta siitä, että Laurean koulutus vastaa mahdollisimman hyvin työelämän tarpeisiin. 

- Me Safetumilla olemme pienellä toimialallamme johtava toimija Suomessa ja toisaalta Laurea on koulutuspuolella johtava toimija. Työantajana haluammekin tuoda näkemystä toimialasta, jotta voimme osallistua Laureassa koulutuksen kehittämiseen, toimitusjohtaja Teemu Kajava kuvailee. 

Kumppanuudesta Safetumin kanssa Laureassa vastaava aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharju on innostunut alkaneesta yhteistyöstä:

- Paloturvallisuuden johtajavana toimijana uskomme heidän innostavan yhä useampaa opiskelijaa kiinnostumaan myös paloturvallisuuteen liittyvästä urasta. Safetum avaa opiskelijoille hienoja mahdollisuuksia kehittyä alan osaajiksi jo opiskeluaikana, toteaa Laurean aluepalvelupäällikkö Kiviharju.