Siirry sisältöön

Ruoka tuo yhteen -hanke: uutta yrit­tä­jyyt­tä ruoka-alalle

Uutta yrittäjyyttä ruoka-alalle uusia ideoita ja digimarkkinoinnin osaamista tukemalla

Uusi hanke tukee ruoka-alan positiivista mielikuvaa nostamalla esiin menestyksekkäitä yrityksiä sekä jakamalla tietoa Uudenmaan eri alueiden mahdollisuuksista yrittäjyyteen. Digitaalisen markkinoinnin osaaminen ja merkitys, varsinkin maaseudulla toimiville, on välttämätöntä ja hyödyllistä sen tuomien kustannushyötyjen ja mahdollisuuksien takia. Tukemalla uusia ideoita ja verkostoitumista edistetään parhaiten uusia avauksia.

Ruoka tuo yhteen on alueellinen Uudenmaan maakunnan ruokasektorin kehittämisen hanke. Hankkeen tavoitteet ovat tukea Uudenmaan alueen ruoka-alan yrittäjyyttä, kasvattaa alan digitaalisen markkinoinnin osaamista sekä houkutella uusia yrittäjiä alalle.

Alalla on paljon pienyrittäjiä, joista moni toimii maaseudulla. Heidän verkostoitumisensa, toimintaedellytysten ja markkinoinnin tukeminen on hyödyllistä ja kannatettavaa. Myös näiden maaseutumaisten alueiden elinvoimaisuuden ja viihtyvyyden tukeminen on tarpeellista, jotta yrittäjät viihtyvät alueilla. Yhteistyön, markkinoinnin ja näkyvyyden edistäminen on heille tärkeätä.

Hankkeessa tuotetaan ruoka-alan yrittäjille digitaalisen markkinoinnin koulutuspaketti ja pilotti sekä digitaalinen käytännönläheinen itseopiskelumateriaali.

Hanke toteuttaa lisäksi ruoka-alan yrittäjyyttä tukevan tilaisuuden. Tarkoitus on tukea alan positiivista mielikuvaa ja nostaa esiin onnistuneita yrityksiä ja ideoita, sekä jakaa tietoa Uudenmaan eri alueiden mahdollisuuksista yrittäjyyteen.

Hankekumppaneina Laurea-ammattikorkeakoulu ja Lapinjärven kunta

Uusimaalaisen ruokasektorin kannattavuuden ja maaseutualueiden pienyritysten tueksi tarvitaan alueiden aktivointia, tarvelähtöistä digitaalisen ja sosiaalisen median markkinoinnin koulutusta ja alasta viestintää.

Maaseudun ja kaupunkialueiden yhteistyön ja yrittäjyyden tukeminen ja kohtaamisten mahdollistaminen tehdään yhteistyössä Uudenmaan alueella toimivan Laurea-ammattikorkeakoulun sekä Lapinjärven kunnan yhteistyöllä. Laurea vastaa hankkeesta päätoteuttajana ja koulutusten sekä tilaisuuksien suunnittelijana ja Lapinjärvi tuo osaltaan mukaan aktiivista pienyrittäjäverkostoa ja osaamista maaseudun alue- ja yrittäjyystuesta.

Koulutuksen sisällön suunnittelussa tarvitaan erityisesti maaseutualueen ruoka-alan yrittäjien näkemyksiä ja Lapinjärvi tukee osaltaan hanketta tässä viestimällä ja sitouttamalla yrittäjiä mukaan.

Koulutuksen suunnitteluun ja siihen osallistuminen on avointa kaikille Uudenmaan alueen yrittäjille. Sen sisällön suunnittelu on käytännöllistä tehdä tiiviin kohderyhmän edustajien kanssa, mihin Lapinjärvi tuo osaltaan tukea.

Kohderyhmänä koko Uudenmaan alueen ruoka-alan yrittäjät ja tuottajat, alalle aikovat sekä opiskelijat.

Hanketta toteuttaa Laurea-ammattikorkeakoulu Oy yhteistyössä Lapinjärven kunnan kanssa. Hanke toteutetaan ajalla 26.11.2024–30.11.2026

Hanke kokoaa ja jakaa Uudenmaan ruokasektorin näkyvyyttä lisäävää tietoa ja tapahtumia. Lähiruokaa Uudeltamaalta facebook -sivusto ja säännölliset uutiskirjeet. Meihin saa yhteyden myös viestillä osoitteeseen lahiruoka@laurea.fi.

Li­sä­tie­to­ja: