Siirry sisältöön

Ravintola Factory Laurean avainkumppaniksi

Ravintola Factory odottaa yhteistyön syventämistä Laurean kanssa erilaisin projektein.

Laurea on solminut avainkumppanuudesta Ravintola Factoryn kanssa. Ravintola Factory on pääkaupunkiseudulla vaikuttava lounasravintolaketju, jolla on yhteensä 15 ravintolaa. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 130 työntekijää.

Ravintola Factoryn toimitusjohtaja Matti Karvonen kertoo, että heillä on Laureasta hyvä mielikuva kouluttajana.

- Laurea kouluttaa potentiaalisia työntekijöitä meidän alallemme. Painimme alalla tällä hetkellä kuitenkin jonkinlaisen työvoimapulan kanssa. Työntekijöiden saaminen on hankalaa ja Laurea tuottaa hyvin koulutettuja nuoria alalle.

Karvonen kertoo, että he haluavat myös auttaa koulutuksen kehittämisessä. Samalla Laurea ja Ravintola Factory voivat oppia toisiltaan uutta. 

- Yhteistyötä kehittämällä meillä on suuret mahdollisuudet työllistää näitä valmistuvia oppilaita. Loppupeleissä tähtäämme siihen, että opiskelijat työllistyvät mahdollisesti jossain vaiheissa myös meille. Potentiaalisia työntekijöitähän he ovat ja etsivät opintojen loputtua työpaikkaa.

Yhteistyöprojektit avainasemassa 

Yhteistyö Laurean kanssa on tuttua aiemmasta projektista turvallisuusalan opiskelijoiden kanssa. 

- Meillä on nyt ollut jo esimerkiksi turvallisuusprojekti. Opiskelijat tekivät mysteerishoppailua ja erilaisia turvallisuusraportteja ravintoloista. Raportit ravintoloista olivat viimeisen päälle tehtyjä ja me kävimme ne myöhemmin läpi ravintoloittain. Se oli tosi hyvä esimerkki siitä, että voidaan tehdä monenlaisia projekteja Laurean kanssa.

Jatkossa erilaisia mahdollisuuksia yhteistyöhön voivat olla esimerkiksi palveluiden, liiketoiminnan, taloushallinnon tai ruuan kehitysprojektit. 

- Yhteistyön ei tarvitse olla vain ravintola-alan koulutuksen kanssa, vaan voimme tarjota projekteja esimerkiksi taloushallinnon tai turvallisuusalan opiskelijoille Laureassa.

Tulevaisuudessa Factory odottaa yhteistyön syventämistä Laurean kanssa pitkäjänteisellä ja rakentavalla työllä.

- Lähdemme tekemään pitkäkestoista yhteistyötä, kun puhutaan kumppanuudesta. Syvennetään samalla toistemme tuntemista ja sitä kautta pääsemme paremmalle tasolle kehittämistyössä, jonka olemme nyt aloittaneet.