Siirry sisältöön

Ramirent ja Laurea avainkumppaneiksi

Suomen johtava rakennuskonevuokraamo haluaa löytää uusia osaajia Laureasta.

Ramirentin ja Laurean johto tapasi Tikkurilassa. Kuvassa Senior Advisor Mika Eskola (3. vasemmalta) ja koulutuskoordinaattori Niina Civil (4. vasemmalta) Ramirentilta.

Laurea ja Suomen johtava rakennuskonevuokraamo Ramirent Finland Oy ovat sopineet avainkumppanuudesta. Suomessa vuonna 1955 toimintansa aloittanut Ramirent-konserni toimii tänä päivänä yhdeksässä maassa Pohjoismaissa sekä Keski- Euroopassa ja Baltiassa. 

Suomessa Ramirent palvelee 60 rakennuskonevuokraamonsa kautta niin rakennusalaa kuin teollisuutta ja julkista sektoriakin. Koneiden ja laitteiden lisäksi palveluiden rooli on Ramirentin toiminnassa vahvasti kasvanut. 

- Vihreä siirtymä ja kiertotalouden ratkaisut ovat meillä Ramirentilla toiminnan ytimessä, tiivistää Senior Advisor Mika Eskola Ramirentilta. 

- Koneiden vuokraaminen on ekologista, kun asiakas käyttää konetta vain sen, mitä tarvitsee. Näin ollen pystymme palveluillamme jopa pienentämään asiakkaamme hiilijalanjälkeä, Eskola jatkaa. 

Tänä päivänä Ramirent on osa ranskalaista perheyritystä Loxamia. Maailmanlaajuisesti toimiva konevuokrauskonserni Loxam on alallaan Euroopan suurin ja maailmanlaajuisesti neljänneksi suurin. Kansainvälisenä yrityksenä Ramirent voikin tarjota työntekijöilleen näköalapaikan globaalin palvelutuotantoon:

- Meillä aktiivisille ja uteliaille työntekijöille löytyy mielenkiintoisia urapolkuja Suomessa, Pohjoismaissa, Euroopassa ja kenties kauempanakin. Samalla meidän alamme on keskellä koko yrityksen historian suurinta murrosta, kun koneiden käyttövoima muuttuu nopeasti ensin sähkö- ja edelleen jopa vetykäyttöiseksi, Eskola kuvailee.

Ramirentin uramahdollisuudet ovat myös Laurean kanssa tehtävän avainkumppaniyhteistyön ytimessä. Ramirent elää monen muun organisaation tavoin keskellä osaajapulaa ja yrityksessä toivotaan Laurean opiskelijoiden kiinnostuvan Ramirentistä tulevaisuuden työpaikkana. 

Palveluliiketoiminnassa on totta kai paljon mahdollisuuksia kaupallisen alan osaajille. Toisaalta Eskola muistuttaa myös Ramirentin toiminnan nopeimmin kasvavan toimialan, tapahtumapalveluiden mahdollisuuksista: 

- Viime vuonna Ramirent toteutti 350 tapahtumaa suurista festivaaleista urheilutapahtumiin, yritystapahtumiin ja valtiovierailuihin. Näissä tapahtumissa on tarvetta uusille osaajille monenlaisiin tehtäviin aina projektipäälliköiksi asti, kertoo Mika Eskola.

Lisätietoja: