Siirry sisältöön

Laurean uusi kampus valmistuu kauppakeskukseen Lohjalla

Laurea-ammattikorkeakoulu siirtyy Lohjalla täysin uusiin tiloihin kesällä 2019, jotka valmistuvat kauppakeskus Loheen.

Laurean johtoryhmä ja kaupunginjohtaja Sivula tutustuivat kauppakeskuskampuksen työmaahan elokuussa.

Laurea-ammattikorkeakoulu siirtyy Lohjalla täysin uusiin tiloihin kesällä 2019. Lohjan uusi kampus sijaitsee keskustaan valmistuvan kauppakeskus Lohen tiloissa. Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula ja Laurean johtoryhmä rehtori, toimitusjohtaja Jouni Kosken johdolla vierailivat tutustumassa Lohjalle rakentuvan kauppakeskus Lohen työmaahan maanantaina 20.8.

Oppaana kierroksella toimi rakennuksen vastaava työnjohtaja Olli-Pekka Heinonen (Jatke Oy). Vierailua isännöivät myös työpäällikkö Henrikki Pajulahti sekä tuotantopäällikkö Pasi Siikaluoma Jatkeelta.

Kauppakeskuksessa sijaitseva kampus ainutlaatuista Suomessa

Laurea etsi ja valmisteli pitkään Lohjalle uutta kampusratkaisua, jossa saataisiin korkeakoulun käyttöön yhtenäiset ja nykyaikaiset tilat. Tähän asti Laurean tilat Lohjalla ovat sijainneet hajanaisesti Luksian Nummentien kampuksella sekä sen vieressä olevassa Yritystalossa. Kesäkuussa 2017 Laurea teki vuokrasopimuksen, jolla uudet, noin 1400 neliömetrin tilat luovutetaan Laurealle LOHI-kauppakeskuksesta kesäkuussa 2019.

- Uusi korkeakoulukampus kauppakeskuksessa sijaitsee keskeisellä paikalla Lohjan ydinkeskustasta. Sijainti olikin ensisijainen kriteeri, kun uutta kampusratkaisua alettiin kartoittaa. Laurean Lohjan kampuksen opiskelijat ja henkilöstö joutuvat myös liikkumaan kampukselle henkilöautoilla ja hyvin tärkeää on myös ollut Lohjan kaupungin lupaus pysäköintipaikkojen järjestämisestä laurealaisille kauppakeskuksen välittömään läheisyyteen, kuvailee Laurean rehtori Jouni Koski kampusratkaisun uuden syntymistä.

Se, että korkeakoulu ylipäänsä tulee sijaitsemaan kauppakeskuksessa, on jotain hyvin ainutlaatuista niin Suomessa kuin maailmallakin. Tämä ratkaisu luo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia kumppanuuksiin sekä yhteistyöhön muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Laurean tavoite onkin, että se on Lohjalla entistäkin paremmin näkyvillä ja saavutettavissa niin opiskelijoille kuin vanhoille ja uusille kumppaneillekin.

Uusi kampus mahdollistaa uudenlaisen oppimisen

Kauppakeskuskampuksen tilojen suunnittelutyön lähtökohtana on ollut mm. se, että tulevaisuuden ratkaisu tukisi entistä paremmin ja tehokkaammin yhteisöllisyyttä sekä oppimisen ja erilaisten kohtaamisten monimuotoisuutta.

- Tiloista tulee dynaamiset, viihtyisät ja muunneltavat, ja teknologia integroituu tiloihin tuoden uudenlaisia mahdollisuuksia oppimiseen ja kohtaamisiin. Tilojen terveellisyys ja turvallisuus sekä kestävä kehitys ja ympäristön kunnioittaminen ovat alusta lähtien olleet meille tärkeitä arvoja toteutuksen suunnittelussa, kertoo tilojen suunnittelun koordinoinnista vastaava kehittämispäällikkö Elina Flemming Laureasta.

- Monialaista suunnittelu-yhteistyötä on tehty yhdessä opiskelijoiden, henkilöstön, rakennusarkkitehtien, sisustusarkkitehtien, AV-suunnittelijoiden, sähkösuunnittelijoiden ja turvallisuusasiantuntijoiden kanssa. Tämä työ jatkuu edelleen vielä syksyn 2018 ja kevään 2019 ennen muuttoa kesällä 2019. Osallistavissa työpajoissa on ideoitu ja ratkottu isoja ja pieniä kysymyksiä. Lohjan kampuksen sekä koko Laurean henkilöstön ja opiskelijoiden keskuudessa uutta kampusta odotetaan kovasti, Flemming päättää.

Lisätietoja:

Koulutukset

Tutustu Laurean tarjoamiin koulutuksiin

Opiskele työelämäläheinen korkeakoulututkinto Laureassa. Saat jo opiskeluaikana kokemusta työelämästä harjoittelujen ja työelämäprojektien kautta. Olit sitten toisen asteen opiskelija tai jo työssä oleva – tutustu eri vaihtoehtoihin ja hae meille!

Lue lisää koulutuksistamme