Siirry sisältöön

Lehtori Paresh Rathod jatkaa eurooppalaisessa kyberturvallisuusverkosto ECSO:ssa

Rathod toimii koulutukseen ja tutkimukseen keskittyvän työryhmän puheenjohtajana.

Lehtori Paresh Rathod ECSO-työryhmän tapaamisessa.

Laurean englanninkielisessä tietojenkäsittelyn koulutuksessa opettava Paresh Rathod on valittu neljättä kertaa jatkokaudelle eurooppalaisessa kyberturvallisuusverkosto ECSO:ssa (European Cyber Security Organisation). Rathod jatkaa koulutukseen ja tutkimukseen keskittyvän työryhmän puheenjohtajana. 

ECSO on vuodesta 2016 lähtien toiminut organisaatio, joka vastaa Euroopan Unionin kyberturvallisuuden tutkimusohjelman toteutuksesta. Tavoitteena on eurooppalaisen kyberturvallisuuden ekosysteemin kehittäminen ja ECSO:n jäseninä on alan johtavia yrityksiä, järjestöjä, julkisen hallinnon organisaatioita sekä korkeakouluja.

-    ECSO on keskeisenä toimijana mukana Euroopan Unionin toimintaperiaatteiden ja lainsäädännön valmistelussa. ECSO oli mukana esimerkiksi vuonna 2017 julkaistun eurooppalaisen kyberturvallisuusstrategian valmistelussa, Paresh Rathod kertoo.

Vuodesta 2008 lähtien Laureassa työskennellyt Rathod näkee erittäin arvokkaana sen, että Laurea on mukana ECSO:n kaltaisen keskeisen eurooppalaisen verkoston toiminnassa.

-    Laurea on tälläkin hetkellä mukana todella merkittävissä, Euroopan Unionin rahoittamissa kyberturvallisuushankkeissa, kuten ECHO:ssa ja EU-Hybnetissä. Laaja verkostoituminen eurooppalaisella tasolla on erittäin tärkeää tällaisiin hankkeisiin mukaan pääsemiseksi, lehtori Rathod korostaa.

Toisaalta Paresh Rathod näkee eurooppalaisen yhteistyön merkityksen myös Laurean opiskelijoiden kannalta. Lukuisissa hankkeissa opiskelijoita ja opetusta on voitu integroida hanketyöhön ja luotu sitä kautta ainutlaatuisia oppimismahdollisuuksia opiskelijoille.

-    Meillä on Leppävaaran kampuksella oma Neon SID-Lab -oppimisympäristö, jossa opiskelijat pääsevät aidosti mukaan hankkeiden kehitystyöhön. Opintojaksojen lisäksi hankkeissa on tehty muun muassa lukuisia opinnäytetöitä, Rathod luettelee.
-    Toisaalta opiskelijoille on todella hienoa, että he pääsevät vaikkapa työnhakutilanteessa kertomaan kokemuksestaan EU-rahoitteisissa hankkeissa.

Lisätietoja: