Siirry sisältöön

Laurean uusi YAMK-koulutus tarttuu isoon haasteeseen: keskiössä työhyvinvoinnin johtaminen sote-alalla

Työhyvinvoinnin johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -YAMK-koulutus on ensi kertaa tarjolla Laureassa tämän syksyn yhteishaussa.

Laureassa aloitetaan tammikuussa 2025 opinnot kokonaan uudessa YAMK-koulutuksessa. Haku työhyvinvoinnin johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -koulutukseen on käynnissä syksyn yhteishaussa 28.8.–11.9.2024.

Koulutukselle selkeä tarve työelämässä

Koulutuksen tavoitteena on vastata erittäin ajankohtaiseen ja merkittävään haasteeseen; miten sosiaali- ja terveysalalla työhyvinvointia voidaan kehittää ja siten vahvistaa alan veto- ja pitovoimaa.  Uuden koulutuksen suunnittelussa isossa roolissa on ollut tiivis vuoropuhelu, joita Laureassa on käyty esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan työelämäkumppaneiden sekä alalla työskentelevien YAMK-opiskelijoiden kanssa:

– Selkeä viesti on ollut se, että työhyvinvointi ja sen turvaaminen sote-alan toimintaympäristöissä on ehdottomasti tällä hetkellä työelämässä voimakkaasti esillä oleva teema, kuvailee uuden YAMK-koulutuksen toinen vastuuopettaja Mikko Häkkinen

–Työhyvinvointi on totta kai tärkeä aivan jokaisella toimialalla, mutta juuri nyt esimerkiksi sote-uudistuksen myötä työhyvinvointiin ja -tyytyväisyyteen sekä työn mielekkyyteen liittyvät kysymykset ovat äärimmäisen kriittisiä.

Tammikuussa käynnistyvä koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka haluavat kehittää tutkimus-, kehittämis- ja johtamisosaamistaan työhyvinvoinnin johtamisen asiantuntijoina. Koulutukseen voi hakea sairaanhoitaja (AMK), terveydenhoitaja (AMK), fysioterapeutti (AMK), sosionomi (AMK, kuntoutuksen ohjaaja (AMK) -tutkinnoilla tai muulla soveltuvalla sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnolla. Soveltuvan tutkinnon lisäksi YAMK-koulutuksiin vaaditaan aina kahden vuoden soveltuva työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

– Aivan erityisesti koulutuksesta hyötyvät he, jotka tähtäävät esihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa, yliopettaja Mikko Häkkinen kertoo.

YAMK-opiskelu Laureassa tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia

Keskeisiä koulutuksessa käsiteltäviä kokonaisuuksia ovat esimerkiksi tutkimuksellinen kehittämisosaaminen, henkilöstöjohtamisen juridinen osaaminen, mielen hyvinvointi työssä sekä henkilöstöjohtamisen eettisten kysymysten käsittelytaidot.

– Kaikille koulutuksen opiskelijoille yhteisten ydinopintojen (laajuus 30 opintopistettä) lisäksi jokainen opiskelija kehittää osaamistaan vapaasti valittavilla, täydentävän osaamisen opinnoilla omien tavoitteidensa mukaisesti, Häkkinen jatkaa.

– Laurean YAMK-koulutusten kokonaisuus on laaja ja meillä on paljon asiantuntevia opettajia eri aloilta. Tämä tarjoaakin meidän YAMK-koulutusten opiskelijoille monipuolisesti erilaisia näkökulmia opinnoissa, minkä lisäksi hyödynnämme opinnoissa myös alumniemme vahvaa asiantuntijaverkostoa.

Lue lisää koulutuksesta

 

Muista myös YAMK-koulutusten infotilaisuus 29.8., jossa on mahdollisuus tutustua tarkemmin syksyn yhteishaussa mukana oleviin YAMK-koulutusohjelmiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Lisätietoja: