Siirry sisältöön

Laurean ja Mölnlycken avainkumppanuusyhteistyö käynnistynyt

Laurean avainkumppani Mölnlycke on maailman johtavia lääketieteellisiä tuotteita ja ratkaisuja toimittava yritys.

Kuvassa Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski, Business Development Manager Turo Mäkinen Mölnlyckeltä sekä Laureassa yhteistyöstä vastaava avainkumppanuuspäällikkö Pia Haapanen.

Laurea ja terveydenhuollon ratkaisuja tuottava Mölnlycke ovat käynnistäneet avainkumppanuusyhteistyön. Tänä päivänä maailmanlaajuisesti toimivan Mölnlycken tarina on alkanut vuonna 1849 Mölnlycken kaupungista Ruotsista, jossa yritys valmisti sideharsoa sairaaloille. Sen jälkeen Mölnlyckestä kehittyi terveydenhuollon ratkaisujen edelläkävijä.  

Tänä päivänä Mölnlycke suunnittelee ja toimittaa terveydenhuollon ratkaisuja, jotka parantavat toimintaa aina sairaaloista koteihin asti. Mölnlycken tuotteita ovat leikkauskäsineet, haavanhoitotuotteet, kuten sidokset, sekä erilaiset kirurgiset tuotteet, esimerkiksi leikkauslakanat ja -instrumentit. Mölnlycken ratkaisuja käytetään lähes 100 maassa.  

Suomessa Mölnlyckellä on tehdas Mikkelissä, joka kuuluu Mölnlycke Health Caren haavanhoidon liiketoiminta-alueeseen. Mikkelin tehtaalla työskentelee noin 600 henkilöä, joista 520 hoitaa tuotannon työtehtäviä ja loput toimivat erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä. Lisäksi Mölnlycken Suomen myynti ja markkinointi toimii Helsingissä. 

Laurean ja Mölnlycken yhteistyön on alkanut konkreettisesti haavahoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutuksessa. Tämä Laurean lukukaudella 2021-22 ensimmäisen kerran toteuttama koulutus on suunnattu jo työelämässä toimiville sairaanhoitajille edistämään ammatillista kehittymistä. Asiantuntijaluennoitsijana erikoistumiskoulutuksessa on kuultu Mölnlycken asiantuntijoita.  

– Avainkumppanuuden myötä tavoitteenamme on syventää koulutusyhteistyötä Laurean kanssa haavahoidon osalta sekä aktiivisesti etsiä uusia yhteistyömahdollisuuksia opiskelijaprojektien kautta niin terveydenhuollon kuin kaupallisen alan opintojen puolelta, kuvailee Laurea-yhteistyötä Mölnlycken Business Development Manager Turo Mäkinen. 

Yhteistyön myötä Mölnlycke haluaa tuoda yrityksen toimintaa ja arvoja tunnetuksi Laurean opiskelijoille sekä tarjota samalla tietoa alan uusimmista toimintatavoista. Samalla yhteistyö avaa opiskelijoille ja valmistuneille työmahdollisuuksia kasvavassa yrityksessä:  

– Mölnlycken myynti- ja markkinointiorganisaatiossa on paljon henkilöitä, jotka ovat yhdistäneet kliinisen koulutuksen ja kiinnostuksen kaupalliseen toimenkuvaan. Meillä on tyypillisesti pitkät työurat ja mahdollisuus kehittyä ja kehittää omaa osaamista työn kautta, Turo Mäkinen jatkaa.

Tutustu Laurean avainkumppaneihin