Siirry sisältöön

Laurea mukana rakentamassa monitieteistä ja kansainvälistä terveydenhuoltoalan digitalisaation kehittämisen maisteriohjelmaa

Laurea-ammattikorkeakoulu on mukana rakentamassa uutta terveydenhuoltoalan digitalisaation kehittämisen maisteriohjelmaa yhteistyössä kreikkalaisten, ranskalaisten ja portugalilaisten konsortiokumppaneiden kanssa. Uusi tutkinto-ohjelma tarjoaa ammattilaisille osaamista terveydenhuoltoalan digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

Kuva: National Cancer Institute

Lissabonin yliopiston Iscten johtama kansainvälinen hankekonsortio sai Euroopan komission rahoituksen Digitaalinen Eurooppa -ohjelman Edistyneet Digitaaliset Taidot -alakategoriasta.  Laurea on yhtenä pääkumppanina mukana vuosille 2022–2026 sijoittuvassa hankkeessa, joka tukee terveydenhuoltoalan digitaalisten palveluiden kehittämistyötä.

– Sosiaali- ja terveydenhuolto on vahvassa muutoksessa niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Asiakkaat pystyvät hyödyntämään yhä laajemmin digitaalisia palveluita oman hyvinvointinsa ylläpitämiseksi. Tämä vaatii uutta osaamista sekä palveluita käyttäviltä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilta että digitaalisia palveluita kehittäviltä monialaisilta ammattiryhmiltä, kertoo projektipäällikkö Outi Ahonen Laureasta.

Loppuvuodesta 2022 käynnistyvässä hankkeessa kehitettävä tutkinto-ohjelma Master of Managing Digital Transformation in the Health Sector on integroitu monitieteinen maisteriohjelma, joka tarjoaa ammattilaisille osaamista terveydenhuoltoalan digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

Hankkeen tavoitteisiin kuuluu EQF 7- tasoisen koulutuksen kehittäminen digitaalisen terveydenhuollon alalla, monitieteisen oppimisekosysteemin luominen sekä trialogisen, digitaalisilla välineillä tuetut ongelmalähtöiset oppimisstrategiat etusijalle asettavan pedagogisen mallin hyödyntäminen. Tavoitteiden lähtökohtana on pätevöittää terveydenhuollon, sosiaalialan, liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan (ICT) aloilta valmistuneita opiskelijoita terveydenhuoltoalan digitaalisten palveluiden kehittäjiksi.

Kehitettävässä tutkinto-ohjelmassa hyödynnetään hankkeessa mukana olevien korkeakoulujen ja tutkimus- ja terveysteknologiakeskusten aikaisemmin toteuttamiin hankkeisiin perustuvaa innovatiivista, pedagogista ja teknistä osaamista.

Iscten ja Laurean lisäksi hankkeen pääkumppaneita ovat Aristothelio Panepistimio Thessaloniki, Universite Gustave Eiffel, Telecommunications Institute, Whymob, Lda., Clinipower Finland Oy ja Mundiserviços –  Companhia Portuguesa de Serviços e Gestão, Lda.

Neljää eri maata edustavien kumppanien yhteistyön myötä hankkeen käytössä on kaikki onnistumiseen vaadittava osaaminen terveydenhuollon suunnittelun, organisoinnin ja kliinisen asiantuntemuksen sekä palvelumuotoilun, pedagogiikan, johtamisen, kehittyneen teknologian ja digitaalisuuden alueilta.

Kahdeksan pääkumppanin lisäksi hankkeeseen osallistuvia muita yhteistyötahoja ovat Health Cluster Portugal, Thessaloniki Women Association With Breast Cancer "Alma Zois", Suomen Diabetesliitto ry, European Network Of Living Labs Ivzw, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry, Portugalin Punainen Risti, Adhd Hellas ja Hovi Group Oy.

Lisätietoja: