Siirry sisältöön

Laurea jäseneksi Planetary Health Alliance -yhteisöön

Kansainvälinen PHA-yhteisö kattaa 400 organisaatiota yli 60 maasta. Sen tehtävänä on ymmärtää globaalia ympäristön muutosta ja kokonaisvaltaisia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia.

Laurea on liittynyt kesäkuussa 2024 jäseneksi Planetary Health Alliance -yhteisöön (PHA). Tämä Johns Hopkins Universityn koordinoima kansainvälinen yhteisö kattaa reilu 400 organisaatiota yli 60 maasta. PHA:n tehtävänä on ymmärtää globaalia ympäristönmuutosta ja sen kokonaisvaltaisia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia. Yhteisö pyrkii tekemään tunnetuksi planetaarista terveyttä ja aktivoimaan ja johtamaan sen monialaista ja inklusiivistä tieteenalaa. Lisäksi tavoitteena on edistää eri tieteenalojen, tarinoiden, ratkaisujen ja yhteisöjen avulla suurta siirtymää, kattavaa muutosta siinä, miten ihmiset ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja luonnon kanssa.

PHA:n keskeisiä arvoja ovat toivo, tarve toimia nyt, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, myötätunto, nöyryys, tieteeseen perustuvat innovaatiot ja kumppanuus sekä osallisuus. Näiden avulla monimuotoinen PHA-yhteisö pyrkii kestävään yhteistyöhön, jolle on ominaista syvä kunnioitus ja ymmärrys kaiken olemassa olevan keskinäisestä riippuvuudesta yhteisöissämme sekä suhteissamme ihmisten ja luonnon välillä. Kaikkien äänten tulee kuulua, jotta voimme aidosti jakaa ideoita, tutkia erilaisia näkökulmia ja tehdä yhteistyötä, mahdollistaen jokaisen ihmisen toimimisen muutoksentekijänä.

PHA:n jäsenyyden keskiössä ovat muun muassa yhteisön rakentaminen, alueelliset hubit ja seuraavan sukupolven verkostoituminen. Laurean osalta PHA-jäsenyys tukee strategisia kestävän kehityksen tavoitteita, luo uusia globaaleja TKI- ja koulutusmahdollisuuksia, tehden samalla Laurean kestävän kehityksen toimet ja osaamisen näkyviksi maailmanlaajuisesti.


 

Lisätietoja: