Siirry sisältöön

Laurea allekirjoitti julkilausuman yhdenvertaisuudesta, moninaisuudesta ja osallisuudesta

InCITIES-hankkeen partnerikorkeakoulut ovat laatineet ja allekirjoittaneet yhteisen julkilausuman yhdenvertaisuudesta, moninaisuudesta ja osallisuudesta korkeakouluissa.

Laurea on mukana InCITIES-hankkeessa vastuullaan työpaketti, joka käsittelee korkeakoulujen opiskelijoiden ja henkilöstön yhdenvertaisuuteen, moninaisuuteen ja osallisuuteen (EDI, equity, diversity, inclusion) liittyvää osaamisen kehittämistä.  

Hankkeessa mukana olevat korkeakoulut ovat allekirjoittaneet yhteisen julkilausuman, missä he sitoutuvat noudattamaan yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja osallisuuden periaatteita koko yhteisön osalta jokapäiväisessä toiminnassaan. Korkeakoulujen johto sitoutuu luomaan yhdenvertaista, moninaista ja osallistavaa toimintakulttuuria työyhteisöihinsä. Mukana olevat korkeakoulut ovat kartoittaneet näiden periaatteiden mukaisia käytäntöjään sekä toimenpiteitään ja jakaneet niitä keskenään. 

Osana InCITIES-hanketta Laureassa tullaan lukuvuoden aikana toteuttamaan aiheeseen liittyvää koulutusta ja keskustelutilaisuuksia.

InCITIES-hankkeessa mukana olevat eurooppalaiset korkeakoulut (ISCTE, Portugal; Laurea ammattikorkeakoulu, Suomi; TH Köln, Saksa; UNIZA, Slovakia; Gustave Eiffel, Ranska).

Kuvassa vasemmalta rehtorit Jouni Koski, Laurea-ammattikorkeakoulu, Jan Celco, UNIZA , Maria de Lurdes Rodrigues, ISCTE, Sylvi Heuchemer, TH Köln, Gilles Roussel, Universite Gustave Eiffel

Lisätietoa InCities hankkeesta

Julkilausuma (Pdf)  englanniksi