Siirry sisältöön

Kela ja Laurea avainkumppaneiksi

Avainkumppanuus tiivistää Kelan ja Laurean yhteistyötä.

Laurea ja Kela ovat sopineet avainkumppanuudesta. Avainkumppanuus mahdollistaa Laurean ja Kelan entistä tiiviimmän ja monipuolisemman yhteistyön.

Noin 7500 työntekijän Kela huolehtii Suomessa asuvien sosiaaliturvasta eri tilanteissa. Yhteyshenkilönä Laurean ja Kelan avainkumppanuudessa on ollut johtava palvelumuotoilija Janne Mattila, joka työskentelee vuonna 2019 perustetussa Kelan innovaatioyksikössä.

-    Minulla on aiempaa kokemusta yhteistyöstä Laurean kanssa ja tiedän, että Laureassa tarjotaan korkeatasoista palvelumuotoilun koulutusta, kertoo Mattila, joka on aiemmassa työpaikassaan Verohallinnossa ollut mukana Laurean koordinoimassa USCO-hankkeessa.
-    Yhteistyö Laurean kanssa on ollut hyödyllistä. Avainkumppanuuden myötä voimme kehittää yhteistyötä entistä systemaattisemmaksi.

Yhteistyö on lähtenyt liikkeelle erityisesti innovaatiotoiminnan näkökulmasta, mutta Mattila näkee myös opiskelijayhteistyölle laaja-alaisia mahdollisuuksia:

-    Kelassa on jatkuvasti useita kehittämisprojekteja käynnissä, joissa erityisesti asiakaslähtöiselle kehittämiselle ja palvelumuotoilulle on kysyntää, Mattila sanoo.
-    Laureassa on paljon koulutuksia, joiden teemat ovat lähellä Kelan toimintaa. Opiskelijat voivat tarjota meille kehitystyön tueksi tuoreita näkemyksiä ilman, että heillä olisi liikaa ennakkokäsityksiä siitä, mikä on mahdollista, hän jatkaa.

Laurean avainkumppanuus on yhteistyötä, joka takaa kumppanille laaja-alaisen yhteistyön Laurean eri koulutusten kanssa muun muassa opiskelijayhteistyönä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Lue lisää avainkumppanuusmallista.

Lisätietoja: