Siirry sisältöön

IPR-lakitoimisto Kolster avainkumppaniksi

Kolster on yksi Euroopan kokeneimmista immateriaalioikeuksiin erikoistuneista yrityksistä.

Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo (3. vasemmalta) ja HR-johtaja Gudrun Dromberg (2. oikealta) tapasivat laurealaisia Tikkurilan kampuksella.

Laurea ja immateriaalioikeuksiin (IPR, Intellectual Property Rights) erikoistunut lakitoimisto Kolster ovat sopineet avainkumppanuudesta. Yritys auttaa asiakkaitaan kehittämään patenteista, hyödyllisyysmalleista, mallioikeuksista, tavaramerkeistä, verkkotunnuksista ja sopimuksista liiketoiminnalle arvokkaita kilpailuvälineitä.

Kolster on perustettu vuonna 1874 ja perheyritys on toiminut teollisoikeuksien parissa siitä lähtien niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Yrityksellä on toimistot Suomen lisäksi myös Isossa-Britanniassa sekä Kiinassa. Tällä hetkellä Kolsterilla työskentelee 80 immateriaalioikeuksien ammattilaista. 

- IPR-ammattilaisten työ on itsenäistä ja edellyttää tarkkuutta ja uteliaisuutta ymmärtää asiakkaan strategiaa ja liiketoimintaa, kuvailee työtä Kolsterilla toimitusjohtaja Timo Helosuo

- Meitä kiehtoo mahdollisuus työskennellä maailman suurimpien yritysten ja arvokkaimpien brändien maailmassa, mutta samalla myös haluamme auttaa nuoria startup-yrittäjiä saamaan tuotteensa maailmalle.

Laurean ja Kolsterin yhteistyön keskiöstä löytyy oikeudellisen osaamisen koulutus, jota Laurea tarjoaa niin AMK- kuin YAMK-tasoisena. Kolsterin haluaa yhteistyön myötä oppia ja opettaa uutta sekä löytää huipputyöntekijöitä omaan tiimiinsä. 

- Uskomme uudistumiseen, ennakkoluulottomuuteen ja energisyyteen. Laureassa opiskelee juuri sellaisia tulevaisuuden tekijöitä, joita haluamme mukaan kehittämään myös omaa toimintaamme sekä toimialaa, Timo Helosuo tiivistää.

Avainkumppanuus Kolsterin kanssa avaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia Laurean opiskelijoille: 

- Opiskelijamme pääsevät kumppanuuden myötä oppimaan alan kokeneelta edelläkävijältä ja parhaimmillaan työllistyvät kansainväliseen lakitoimistoon, joka suuntaa katsetta vahvasti tulevaisuuteen. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä ja lähdemme innolla visioimaan tulevaa, hehkuttaa Laurean avainkumppanuuksista vastaava johtaja Ilkka Kurkela.

Lisätietoja: