Siirry sisältöön

YAMK-alumni Timon työssä parasta on vapaus tehdä juuri sitä, mitä haluaa

Turvallisuusalan YAMK-tutkinto tarjosi Timolle arvokkaita turvallisuusalan verkostoja ja uusia näkökulmia maailmalla olevaan tietoon

Kuvassa Laurean alumni Timo Lahtinen

Turvallisuusalan AMK-tutkinnon suorittamisen jälkeen Timo Lahtinen oli töissä G4S -nimisessä maailmanlaajuisessa turvallisuusalan yrityksessä Intiassa, jossa hän toimi operaatiopäällikkönä 2 vuotta. Timo on toiminut ennen Turvallisuusjohtamisen YAMK-opintojaan myös Turvatiimillä erilaisissa myynnin tehtävissä, muun muassa myynnin kehittämispäällikkönä. Tällä hetkellä hän toimii päätoimittajana Turvallisuus- ja riskienhallintalehdessä.

Parasta päätoimittajan työssä on Timon mukaan vapaus tehdä juuri sitä, mitä haluaa ja mitä olettaa, että lukijat haluavat.

- Nykymaailmassa on helppo saada tietoa ja kyse on enemmänkin siitä, että valitsee ja priorisoi oikein ja löytää olennaiset ja hyödylliset asiat, Timo pohtii.  

Miksi YAMK-tutkinto Laureassa?

Jo turvallisuusalan tradenomitutkinnon opinnoista syntyi aikoinaan Timolle hyvä kokonaiskäsitys turvallisuudesta, jonka vuoksi Timo oli innostunut jatkamaan opintojaan Turvallisuusjohtamisen YAMK-koulutuksessa.

Koska osaamista nykymaailmassa pitää joka tapauksessa päivittää, niin mielestäni Laurean YAMK-koulutus antaa joustavan tavan päivittää osaamista ja nousta jopa uusille tasoille. Opintoja voi helposti tehdä oman työn ohella, Timo sanoo. 

- Olin itse ensin huolissani siitä, kuinka dramaattisesti opiskelu räjäyttää ajankäyttöni, koska piti yhdistää työ, perhe ja opiskelu. Lopulta olin yllättynyt, kuinka helppoa se oli, Timo pohtii.

Timo kertoo, että koulutukseen oli valikoitunut todella hyviä tyyppejä, asiantuntijoita ja osaajia laajasti monelta eri turvallisuuden osa-alueelta. 

Koko opiskelijaryhmän yhteishenki ja kollektiivinen osaaminen olivat älyttömän hieno voimavara, jota pystyttiin hyödyntämään lähipäivien aikana syntyneissä keskusteluissa, Timo jatkaa. 

- Muiden alan ammattilaisten tuki opintojen aikana ja niiden jälkeenkin on ollut hienoa ja kysyttäessä saa tarvittaessa apua, kun on verkostoja eri alojen ammattilaisiin. 

Turvallisuusjohtamisen YAMK-tutkinto on Timon mielestä vahvistanut erityisesti hänen kokonaisturvallisuuskäsitystään ja kokonaisvaltaista suhtautumista ja lähestymistä turvallisuusasioihin.

- Opetus oli kovatasoista ja juuri turvallisuusalalle sopivaa, Timo iloitsee.

Yksi arvokas asia koulutuksessa oli myös uudet tietolähteet. Koulutus avasi aivan uuden näkökulman maailmalla olevaan tietoon, ja uudet tietolähteet ja kanavat olivat ikkuna uuteen maailmaan.

Vinkkinä uusille opiskelijoille Timo sanoo, että opinnäytetyön aihe kannattaa valita mahdollisimman nopeasti ja rajattua se mahdollisimman järkevästi siten, että se parhaimmillaan palvelee opiskelijan omaa työelämää ja omaa tulevaisuutta. 

Timo muistelee kaiholla koulutuksen lähipäiviä, niiden nopeaa oppimista ja mukavaa ilmapiiriä. Työssä hyvä fiilis puolestaan tulee oman työn tuloksien syntymisestä ja onnistumiskokemuksista. Epäonnistumisiakaan Timo ei pelkää, ne kuuluvat elämään. 

- Elämänfilosofiani olennainen asia on se, että en murehdi asioita, joihin en voi vaikuttaa. Siltä osin, kun voin vaikuttaa, teen sen, mikä on tehtävissä ja hyväksyn lopputuloksen, Timo toteaa lopuksi. 

 

Tutustu tarkemmin turvallisuusjohtamisen YAMK-koulutukseen.