Siirry sisältöön

Restonomialumni Sami: “Opinnoista jäi parhaiten mieleen yhteistyöt yritysten kanssa”

Opiskeluajoilta Lamminaholle on jäänyt erityisesti mieleen yhteistyöt yritysten kanssa. Projektit, joissa pääsi syvälle tekemiseen ja yritykset tulevat tutuksi, antoivat kokemusta ja tietoa työelämästä.

Restonomiksi 2017 valmistunut Sami Lamminaho suuntautui opinnoissaan silloin valittavissa olleeseen hotelli ja ravintola-alan liikkeenjohdon opintoihin. Lamminaholla oli pohjana ravintola-alan koulutus, ravintolakokkina.

Lamminaho työskentelee nykyisin kansainvälisessä Unilever Food Solutions yrityksessä. Unilever Food Solutionilla Lamminaho toimii koekeittiöasiantuntijana. Tehtävänkuva on laaja-alainen ja paljon toimitaan asiakkaiden kanssa.

- Vastaan pääsääntöisesti meidän tuotteista ja resepteistä. Teen myös aika paljon markkinointia siinä sivussa.

Kursseista ja verkostoista merkittävä hyöty  työelämään

Opiskeluajoista Lamminaholle jäi mieleen hyvät opiskelijakaverit, joiden kanssa hän vietti paljon aikaa niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Myös opettajat ovat jääneet mieleen, jotka olivat silloin tuki ja turva. 

- Kun on tullut luotua opettajien ja opiskelijakavereiden kanssa hyvät verkostot, sitä on voinut hyödyntää näin jälkikäteen myös työelämän kautta.

Kielten opiskelusta oli Lamminaholle hyötyä ja hän huomasi vasta jälkikäteen, ajauduttua kansainväliseen yritykseen, että työskentely on paljon helpompaa kun on kielitaitoa.

Haasta itseäsi harjoittelupaikan valinnassa

Lamminahon mukaan työharjoittelupaikkaa harkitessa, kannattaa haastaa itseään eikä mennä siihen luontaiseen ja tuttuun paikkaan.Kannattaa myös kiinnittää huomiota oma-aloitteisuuteen harjoittelussa sekä koulussa.  

- Totutun sijaan kannattaa ottaa askel eteenpäin, asettaa itselleen tavoitteita ja mennä rohkeasti etenpäin.

Lamminahon mukaan paras tie oppimiseen on haastaa itseään.

 

Opiskelijahaastattelu Sami Lamminaho

Lue lisää palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutuksesta