Siirry sisältöön

Restonomi Ilona: “Parasta on päästä tekemään sitä mistä on aina haaveillut”

Ilona Lempiäinen on opiskellut matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutusohjelmassa.

Alumni Ilona Lempiäinen

Ilona Lempiäinen on opiskellut matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutusohjelmassa Leppävaaran kampuksella ja valmistui keväällä 2018. Nyt hän työskentelee tuottajana tapahtuma-alalla.

Lempiäinen opiskeli restonomiksi Leppävaaran kampuksella. Opintojensa suurin anti oli Lempiäinen kokemuksien mukaan hyvät työharjoittelupaikat. Harjoittelut ovat mahdollistaneet myös hänen nykyisen työpaikansa.

Lempiäinen korostaa, että omalla tekemisellä ja intohimolla pääsee todella pitkälle jo siinä vaiheessa, kun työkokemusta ei välttämättä ole vielä kertynyt. Hyviä verkostoja pystyy luomaan esimerkiksi tapahtumissa vapaaehtoisena. 

- Tiedän useammankin tapahtuma-alalla työskentelevän, joka on alunperin vapaaehtoisesta lähtenyt ja päässyt sitten ihan tuotantotiimiin mukaan.

Työssä tärkeää on monipuolinen koordinointikyky

Lempiäinen työskentelee tuottajana tapahtumatuotanto To Do tapahtumat Oy:llä ja on työllistynyt yritykseen työharjoitteluiden kautta. Tapahtuma-alalla tarvitaan monipuolista koordinointikykyä

- Työnkuvaan minulla kuuluu tapahtumien kokonaisvaltainen koordinointi ideoinnista ja suunnittelusta lähtien aina budjetin hallintaan. Myös kaikki mahdollinen mitä tapahtumaan tarvitaan, esimerkiksi kalustetekniikan ja catering toimijoiden tilaaminen on vastuullani.

Tapahtuma-alalla tarvitaan Lempiäisen mukaan monen asian koordinointikykyä ja muuttuviin tilanteisiin sopeutumista nopealla tahdilla.

Tarvitaan intohimoa työtä kohtaan

Lempiäinen yrittää aina löytää kiinnostavat ja trendikkäimmät jutut kyseessä olevaan tapahtumaan, ja miettii syyt ja tavoitteet tapahtumalle sekä miksi tapahtumaa tehdään. 

- Tapahtuma-alalla tarvitaan monen asian koordinointikykyä ja erityisesti muuttuviin tilanteisiin sopeutumista sekä tietynlaista intoa ja intohimoa.

Parasta työssä Lempiäisen mielestä on päästä tekemään sitä mistä on haaveillut ja jota rakastaa.

- Koen, että olen älyttömän onnekas, että pääsen työskentelemään juuri sellaisessa työpaikassa, mitä rakastan ja mitä kohtaan tunnen suurta intohimoa.

Alumnitarina: Ilona Lempiäinen

Lue lisää restonomikoulutuksesta