Siirry sisältöön

Michael Castro: Tietojenkäsittelyn koulutus tarjoaa monipuolisia työllistymismahdollisuuksia

Filippiineiltä kotoisin oleva Michael opiskelee Laureassa englanninkielisessä tietojenkäsittelyn koulutuksessa kolmatta vuotta.

Tietojenkäsittelyn opiskelija Michael Castro

IT-tradenomiksi opiskeleva Michael on alun perin kotoisin Filippiineiltä. Michael muutti Suomeen yli kuusi vuotta sitten, kun Filippiineiltä rekrytointiin sairaanhoitajia Suomeen. Michael aloitti Suomessa aluksi lähihoitajana, mutta tietokoneet ovat aina kiinnostaneet eniten ja olleet lähellä Michaelin sydäntä jo nuoresta pitäen. 

- Päätinkin sitten opiskella uuden alan Suomessa asuessani ja hakea Laureaan opiskelemaan tietojenkäsittelyä.

Suomessa yllättävintä on Michaelin mukaan ollut se, että suomalaiset eivät ole niin varautuneita kuin sanotaan ja ihmiset ovat olleet todella avuliaita. Suomessa on myös todella modernia ja monet asiat todella automatisoituneita. 

Verkkokehitykseen liittyvät opinnot kiinnostavat eniten

IT-alan kiinnostuksen lisäksi joustavat opiskelumahdollisuudet saivat Michaelin hakemaan opiskelemaan Laureaan. Michael työskentelee tällä hetkellä kokopäiväisesti ja opiskelu verkossa mahdollistaa työn ja opintojen yhteensovittamisen.

Opinnot koostuvat liiketalouden opinnoista sekä IT-puolen opinnoista ja se antaa mahdollisuuden monipuolisiin työmahdollisuuksiin valmistumisen jälkeen. Verkkokehitykseen liittyvät kurssit ovat kaikkien kiinnostavimpia, ja ne ovat pääsyy, miksi Michael valitsi IT-alan opinnot. 

- Ennen Laureaan hakemista suoritin muutaman verkkokurssin verkkokehityksestä, mikä lisäsi kiinnostustani verkkokehitykseen liittyen ja opinnot Laureassa ovat vahvistaneet näitä taitojani, Michael kertoo. 

- Pidän verkkokehityksestä erityisesti, koska siinä saan olla luova ja pääsen ratkomaan algoritmeja, hän jatkaa. 

Oman osaamisen päivittäminen on tärkeää

Opiskeluryhmässäni on opiskelijoita useista eri maista ja luokkamme on todella kansainvälinen; opiskelijakaverini ovat muun muassa Etelä-Amerikasta, Aasiasta ja ympäri Eurooppaa.

- Parasta opinnoissa on ollut se, että työskentelemme opinnoissa samaan tapaan tiimeissä kuin miten työelämässäkin työskennellään, Michael sanoo. 

Michael on suorittanut molemmat työharjoitteluistaan espoolaisessa start up -yrityksessä. Michael työskenteli harjoittelussa ohjelmoijana (Full Stack Developer) Front-end ja Back-end kehityksessä. Korona vaikeutti harjoittelupaikan löytymistä ja siirsi harjoittelun aloitusta kuudella kuukaudella.

- Harjoittelupaikan etsinnässä tulee olla motivoitunut eikä saa heti luovuttaa. 

Tällä hetkellä Michael työskentelee kokopäiväisesti ohjelmistoinsinöörinä turkulaisessa kansainvälisessä yrityksessä, joka keskittyy rakennusten ja esimerkiksi autojen tietokoneavusteiseen suunnitteluun.

Tulevaisuudessa hän haluaa oppia lisää työssään ohjelmistoinsinöörinä. 

- Tällä alalla on tärkeää päivittää osaamistaan jatkuvasti, että ei jää jälkeen.

- Jossain vaiheessa haluaisin ehkä myös suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon ja perustaa oman yrityksen.

Michaelilla on tuleville opiskelijoille kaksi vinkkiä: 

- Pysy motivoituneena ja laita asiat tärkeysjärjestykseen, sillä motivaatiolla pääset pitkälle ja opinnoissa joutuu aina tekemään myönnytyksiä. Alku on aina hankalinta, Michael rohkaisee.

Lue lisää englanninkielisistä koulutuksistamme!