Siirry sisältöön

YAMK-alumnimme Lotta ja Laura ovat suunnitelleet tulevaisuuteen yhteisiä urasuunnitelmia

Haastattelussa Johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalan muutoksessa -YAMK-tutkinnon suorittaneet Lotta Mäkinen ja Laura Montonen.

Lotta Mäkisen ja Laura Montosen mukaan opintojen yksi paras anti on ollut tutustua sielunkumppaniin, jonka kanssa opinnot ja ajatusmaailma ovat kohdanneet. Yhteistyö on sujunut niin hyvin, että he laittavat oman yrityksen pystyyn.

Molemmat alumnimme ovat opiskelleet Johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalan muutoksessa -YAMK-tutkinnon sekä valmistuneet kesäkuussa 2021. Mäkinen työskentelee tällä hetkellä päiväkodinjohtajana yksityisen varhaiskasvatuksen parissa. Hänen alaisuudessaan on 4 yksikköä sekä 30 työntekijää. Montonen on tällä hetkellä työvalmentaja ja hänen tehtävänään on opiskelijoiden harjoittelu- ja työelämään liittyvissä asioissa tukeminen.

Opiskelujen monimuotoisuus- ja ammatillisuus rikastuttivat oppimista

Mäkinen kertoo, että heidän luokalla oli eri alojen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, sosionomeista sairaanhoitajiin sekä myöskin fysioterapeutteja. Moniammatillisuus osana opintoja oli rikastuttavaa ja opettavaista, sillä keskusteluita pääsi käymään myös muiden sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa. Tämän vuoksi asioihin onnistuttiin saamaan useita eri näkökulmia.

- Me molemmat aloitimme opinnot TKI-polulla ja projektipainotteisessa opiskelussa parasta oli ehkä se, että siinä pääsi heti suoraan toimintaan kiinni, kertoo Montonen.

- Ja pääsi näkemään opiskelun monimuotoisuuden, että se ei ole pelkästään luentoja tai tunneilla istumista, vaan oppimista voi tapahtua niin monella eri tavalla, pohtii Mäkinen.

Kaksikolla on yhteisiä urasuunnitelmia tulevaisuuteen

Mäkinen avasi myös kaksikon suunnitelmia tulevaa ajatellen seuraavasti:

- Yksi ehkä paras anti on ollut, että on tutustunut sielunkumppaniin, kenen kanssa opinnot ja ajatusmaailma ovat kohdanneet tässä vuoden aikana. Yhteistyö on sujunut niin hyvin, että laitamme nyt oman yrityksen pystyyn. Alamme tarjoamaan Vaka-alan valmennuksia ja tukipalveluita pääsääntöisesti varhaiskasvatuksen työyhteisöille.

Johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalan muutoksessa​ (YAMK) - Laurea-ammattikorkeakoulu

Opiskelijatarina: Lotta ja Laura kertovat Johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalan muutoksessa -koulutuksesta