Siirry sisältöön

InCITIES-hanke edistää eurooppalaista tutkimusyhteistyötä vastaamaan kaupunkikehityksen haasteisiin

Mukana hankkeessa on Laurean lisäksi neljä muuta eurooppalaista korkeakoulua.

 

Loppuvuodesta 2022 käynnistyi Laureassa Euroopan Unionin Horisontti Eurooppa -ohjelman rahoittama InCITIES – Trailblazing Inclusive, Sustainable and Resilient Cities -hanke. Sen tavoitteena on kehittää eurooppalaisten korkeakoulujen ja niitä ympäröivien ekosysteemien yhteistyötä, joka keskittyy osallisuuden, kestävyyden ja joustavuuden tarpeisiin.

Hankkeen kumppaneina toimivat PIONEER-allianssin korkeakoulut viidestä Euroopan maasta. Laurean lisäksi kaupunkikehityksen haasteita ratkomaan muodostettuun allianssiin kuuluvat ranskalainen University Gustave Eiffel, saksalainen TH Köln, University of Zilina Slovakiasta sekä InCITIES-hanketta koordinoiva portugalilainen ISCTE - University Institute of Lisbon.

Korkeakoulujen lisäksi mukana InCITIES-hankkeessa on 11 sidosryhmäkumppania ja Suomesta mukana ovat Uudenmaan liitto sekä Porvoon kaupunki.

Tänä päivänä yli puolet maapallon asukkaista asuu kaupungeissa, ja he kokevat arjessaan ilmastonmuutoksen ja kaupunkikehityksen aiheuttamat ongelmat. InCITIES-hankkeen lähtökohtana onkin löytää ratkaisuja näihin haasteisiin.

Hankkeessa pyritäänkin tiivistämään yhteistyötä mukana olevien korkeakoulujen sekä niitä ympäröivien paikallisten, alueellisten ja kansallisten verkostojen kesken, joka tukisi kansainvälisten yhteistyöhankkeiden syntymistä. Lisäksi tavoitteena on edistää tiede- ja teknologiasaamista sekä edistää tutkimusyhteistyötä vahvistavien innovaatiohubien syntymistä.

Laurea vastaa hankkeessa muun muassa työpaketista, joka liittyy siihen, miten korkeakoulujen henkilöstön ja opiskelijoiden tasa-arvo-, yhdenvertaisuus-, ja inklusiivisuustyö yhdistetään ja tasa-arvotyöskentelyn yhtenäistämiseen sekä tähän liittyvän osaamisen kehittämisestä. Samoin Laurea vastaa kehittämispohjaisen oppimisen LbD-mallin käyttöönotosta ja kehittämisestä PIONEER-korkeakouluissa.

Lisätietoja: