Syksyllä 2025 Laurean Leppävaaran kampuksella alkaa restonomikoulutuksen erillinen ryhmä henkilöille, joilla on vähintään kolmen vuoden kokemus esihenkilötehtävistä matkailu- ja ravitsemisalalla. Koulutus toteutetaan verkkopainotteisina monimuoto-opintoina.
Perustiedot
- Kohderyhmä: Matkailu- ja ravitsemisalan esihenkilötehtävissä/yrittäjinä työskentelevät
- Hakuaika: 24.3.2025 klo 8.00 - 7.4.2025 klo 15.00
- Ajoitus: Koulutus alkaa elokuussa 2025
- Laajuus: 210 op
- Sijainti: Laurean Leppävaaran kampus
- Hinta: Maksuton
Haluatko kehittää ja syventää osaamistasi? Laureassa erityisesti matkailu- ja ravitsemisalan ammattilaisille suunnatussa ryhmässä pääset kasvattamaan asiantuntijuuttasi ja samalla luomaan lisää verkostoja alalle. Olemme päässeet kouluttamaan alallemme yhä vahvempia osaajia – mukana mm. baarityön ammattilaisia, yrittäjiä, sekä ravitsemispalveluissa ja hotelleissa työskenteleviä. Elokuussa 2025 alkava ryhmä on suunnattu myös mm. hotelli- ja tapahtuma-alan esihenkilötyöstä kokemusta omaaville.
Opintojen sisältö
Restonomikoulutuksen ydinopintoihin sisältyy kattavasti niin palveluliiketoimintaa, palvelumuotoilua, kieliä ja viestintää kuin menetelmäopintojakin. Täydentävissä opinnoissa valittavanasi on laaja kattaus opintoja niin ruoka- ja juomaelämysten, tapahtumien kuin matkailunkin saralta. Lisäksi liiketalouden kanssa yhteistyössä toteutettavat täydentävät opinnot tukevat HR-, johtamis- ja talousosaamista. Osa opinnoista on englanninkielisiä.
Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmaan
Lue lisää restonomikoulutuksesta
Opintojen rakenne
Opetus toteutetaan monimuotokoulutuksena, verkko-opetuksena ja itsenäisenä opiskeluna. Opinnot on suunniteltu siten, että pystyt hyödyntämään niissä mahdollisimman paljon jo työelämässä hankkimaasi osaamista sekä aiemmin mahdollisesti suorittamiasi korkeakouluopintoja. Pystyt myös työn opinnollistamisen kautta hyödyntämään nykyistä työtäsi opintojen edistämisessä – pystyt suoraan suorittamaan opintojaksoja omalle työpaikallesi! Opintoja on mahdollista näyttää osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen kautta opintojaksokohtaisesti. Ammattitaitoiset opettajatutorit ovat tukenasi henkilökohtaisen oppimissuunnitelman rakentamisessa.
Voit suorittaa opinnot työn ohessa, sillä pääosa opinnoista toteutetaan verkossa. Kampuspäiviä Leppävaarassa on noin 3 päivää / lukukausi (kevät ja syksy). Restonomitutkinnon pituus on 3,5 vuotta, mutta parhaimmillaan voit suorittaa sen jo noin 2 vuodessa riippuen aiemmista opinnoistasi ja kokemuksestasi. Huomioithan, että opiskelu työn ohessa vaatii huolellista organisointia ja itsensä johtamista.
Jatko-opintomahdollisuudet
Restonomikoulutus vahvistaa kilpailukykyäsi työmarkkinoilla, minkä lisäksi voit AMK-tutkinnon jälkeen jatkaa opintojasi.
Ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea opiskelemaan ylempää korkeakoulututkintoa tai suorittaa oman alasi ammatillisen opettajankoulutuksen.
Hakeminen ja valintaperusteet
Koulutukseen haetaan erillishaussa 24.3.-7.4.2025 täyttämällä hakulomake Opintopolku.fi -palvelussa. Hakemukseen tarvittavat liitteet (tutkintotodistus, työtodistukset ja motivaatiokirje) on oltava tallennettu hakulomakkeelle viimeistään 14.4.2025 klo 15.00.
Hakeaksesi koulutukseen, tulee sinulla olla vähintään kolmen vuoden työkokemus matkailu- ja ravitsemisalan esihenkilö- ja päällikkötehtävistä sekä yleinen amk-hakukelpoisuus. Hakukelpoisuuden antava tutkinto ja työkokemus tulee olla suoritettuna hakuajan loppuun mennessä.
Erillishaun valintapisteet määräytyvät esivalinnan alkupisteiden (max. 30 pistettä) ja haastatteluiden perusteella (max. 25 pistettä). Valintapisteiden enimmäismäärä on 55. Jos pistemäärä jää alle 35:n, hakija ei voi tulla valituksi.
Esivalinnan alkupisteitä kerryttävät matkailu- ja ravitsemisalan esimies- ja päällikkötehtävissä hankitun kokemuksen kesto sekä hakeutumisperustelut eli motivaatiokirje.
Työkokemus
Työkokemuksen pisteytyksellä arvioidaan hakijan ammatillisia valmiuksia kyseiseen koulutukseen. Jos työkokemusta on alle 3 vuotta, ei voi tulla valituksi. Valintapisteitä kerryttävänä työkokemuksena otetaan huomioon työskentely esihenkilö- ja päällikkötehtävissä matkailu- ja ravitsemisalalla tai alan yrittäjänä.
Työkokemus pisteytetään seuraavasti:
- Työkokemusta yli 3 vuotta: 1 piste
- Työkokemusta yli 5 vuotta: 4 pistettä
- Työkokemusta yli 7 vuotta: 7 pistettä
- Työkokemusta yli 8 vuotta: 10 pistettä
Työkokemuksen täytyy olla kertynyt hakuajan loppuun 7.4.2025 mennessä.
Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen tarkka alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, tarkat työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus. Puutteellisia työtodistuksia ei oteta huomioon. Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL -vakuutettu. (YEL= yrittäjäeläkevakuutus).
Työtodistuksessa tulee olla työnantaja tai työnantajan edustajan allekirjoitus (leima) tai sähköinen allekirjoitus, joka pystytään varmistamaan.
Nimikirjanote ja palvelussuhdetodistus hyväksytään. Virallisessa nimikirjanotteessa tai palvelussuhdetodistuksessa tulee olla sen laatijan allekirjoitus (leima) tai sähköinen allekirjoitus, joka pystytään varmistamaan.
Osa-aikatyön tunnit muutetaan kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voidaan hyväksyä vain päätoimista työskentelyä vastaava määrä.
Motivaatiokirje
Hakeutumisperusteluilla eli motivaatiokirjeellä arvioidaan hakijan motivaatiota ja kiinnostusta alaan sekä soveltuvuutta opintoihin. Hakeutumisperusteluiden maksimipituus on 4000 merkkiä. Hakeutumisperustelut pisteytetään asteikolla 0–20 pistettä.
Sinun odotetaan pystyvän käyttämään riittävästi aikaa opintoihisi. Vaikka opiskelu on lähtökohtaisesti monimuoto- ja verkko-opiskelua, joudut käyttämään opintoihin varsin paljon aikaa myös mahdollisen työn ja perhe-elämän ohella. Pyri motivaatiokirjeessäsi perustelemaan esittämäsi asiat ja mielipiteesi.
Pohdi ja kuvaile motivaatiokirjeessäsi seuraavia aiheita:
- Miksi haet opiskelemaan restonomikoulutukseen?
- Mikä sinua tässä koulutuksessa motivoi?
- Millaisia tavoitteita ja tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
- Millaisia haasteita ja vahvuuksia arvelet sinulla olevan opintojen toteuttamisessa?
- Minkälaista osaamista sinulla on ennestään, voisitko näyttää osaamisesi joistakin opinnoista tai opintojen osista?
- Minkälaisia kehittämisen kohteita näet nykyisessä työssäsi?
Haastattelu
Hakija kutsutaan haastatteluun esivalinnan pisteytyksen perusteella. Haastatteluihin kutsutaan korkeintaan 60 henkilöä. Haastattelut toteutetaan Microsoft Teams -haastatteluina. Haastattelusta voi saada maksimissaan 25 pistettä. Haastattelu voi olla karsiva. Haastattelut järjestetään viikolla 21.
Hakijat asetetaan valintajärjestykseen esivalinnan ja haastatteluiden yhteispistemäärän mukaan. Tasapistetilanteessa käytetään arvontaa. Tällöin tietojärjestelmä arpoo tasapistetilanteessa valittavat. Valinta tasapistetilanteessa koskee vain lopullista valintaa.
Opiskelijavalinta
Hakijat asetetaan valintajärjestykseen esivalinnan ja haastatteluiden yhteispistemäärän mukaan. Jos pistemäärä jää alle 35:n, ei voi tulla valituksi. Tasapistetilanteessa käytetään arvontaa. Tällöin tietojärjestelmä arpoo tasapistetilanteessa valittavat. Valinta tasapistetilanteessa koskee vain lopullista valintaa.
Koulutukseen sisältyy 30 aloituspaikkaa. Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 9.6.2025. Opiskelupaikka pitää ottaa vastaan viimeistään 10.7.2025 Opintopolku.fi –palvelun kautta.
Aikataulu |
|
24.3.2025 klo 8.00 - 7.4.2025 klo 15.00 | Hakuaika |
14.4.2025 klo 15.00 mennessä | Vaadittavat liitteet (työtodistukset, henkilöllisyystodistus, motivaatiokirje, tutkintotodistus) tulee liittää hakemukselle |
7.5.2025 mennessä | Kutsut haastatteluihin |
Viikko 21 | Haastattelut |
9.6.2025 mennessä | Ilmoitus hakijavalinnasta |
10.7.2025 klo 15.00 mennessä | Opiskelupaikan vastaanotto |
Elokuu 2025 | Opintojen aloitus |
Lisätietoja:
- Teemu Sirainen
- Koulutusjohtaja
- teemu.sirainen@laurea.fi
- Puh 358407395771