WSA-projektissa opiskelijoilla mahdollisuus oppia maailman parhailta
Kiinnostaisiko päästä laajentamaan omia verkostoja ja työskentelemään yhdessä kiinnostavien digistartuppien kanssa?
- Laurean opiskelijoilla on mahdollisuus päästä tutustumaan maailman parhaisiin digistartuppeihin, jotka toimivat eettisesti oikein ja tukevat kestävän kehityksen tavoitteita.
Näin kuvailee liiketalouden tutkinnosta vastaava kehittämispäällikkö Ilkka Kurkela, joka toimii Suomen edustajana World Summit Awards (WSA) –kilpailussa. WSA on YK:n alainen digi-innovaatiokilpailu, joka kerää yhteen maailman parhaimmat digistartupit ympäri maailman.
Opiskelijat mukaan projektiin
Kilpailuun osallistui tällä kertaa yhteensä 430 erilaista digi-innovaatiota, joista 40 parasta valittiin esiteltäväksi maaliskuun WSA-kongressissa käytävässä finaalissa Portugalin Cascaisissa. Kilpailussa halutaan tuoda esille erityisesti innovaatioita ja yrityksiä, jotka osaltaan edistävät kestävää kehitystä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Yksi näistä neljästäkymmenestä karsinnan voittaneista on suomalainen Chaos Architects. Yritystä on kehitetty BELT-hankkeessa, jossa myös Laurea on ollut mukana. Hankkeen tavoitteena oli edistää erityisesti älykäs kaupunki –teeman liiketoimintaa
Ilkka Kurkela on mukana Suomen edustajana ja kilpailun tuomaristossa jo toista vuotta peräkkäin. Ensimmäisellä kerralla hän vastasi digi-innovaatioiden etsimisestä ja kontaktoinnista yksin, mutta toiselle kierrokselle hän keräsi ympärilleen pienen tiimin, johon kuuluu muun muassa lehtori Asko Mononen. Hän on ottanut WSA-projektin osaksi Laurean Digital Service Business and Marketing – opintojaksoa.
- Opiskelijat ovat tehneet kohderyhmäanalyyseja ja luoneet markkinointisuunnitelman, jossa kartoitetaan tehokkaimmat kanavat Suomen startup-yritysten ja –yhteisöjen tavoittamiseen. Kymmenen opintopisteen opintojaksosta puolet on käytännön projektityöskentelyä ja puolet käytetään teoriaraportin laatimiseen, Mononen kuvailee opintojakson sisältöä.
”Pikatie startup-maailmaan”
Toinen Kurkelan tiimiläisistä on Jouni Hoppania. Hän opiskeli Laurean liiketoiminnan monimuotokoulutuksessa, kun eräs opettaja vinkkasi mielenkiintoisesta yhteistyöstä.
- Hän totesi, että olemme Ilkan kanssa tosi samanhenkisiä ihmisiä. Olemme molemmat kiinnostuneita startupeista ja kaikenlaisesta ideoinnista. Olen ollut mukana monissa hankkeissa ja minulla on ollut pari omaa startuppiakin. Ilkan kautta päädyin sitten mukaan integroimaan WSA-projektia.
Tarkoituksena oli siis etsiä kiinnostavia digi-innovaatioita ja valita niistä parhaimmat, jotka sitten lähetettäisiin arvioitavaksi päätuomaristolle.
- Pääsin hyödyntämään omia kanaviani ja yhteyksiäni. Ehdottomasti parasta tässä projektissa on se, että pääsee tekemisiin erilaisten yritysten kanssa, tutustuu mielenkiintoisiin innovaatioihin ja yritysmaailmaan. Tämä on keino laajentaa omaa verkostoaan tehokkaasti.
- Opiskelijana pääsi harjoittelemaan markkinointia, projektinhallintaa ja tapahtumajärjestämistä. Teimme haastatteluja ja etsimme kilpailuun sopivia ehdokkaita, järjestimme tapaamisia ja tutustuimme yrityksiin. Tämä projekti on eräänlainen pikatie yrityskulttuurin maailmaan.
Myös Kurkela korostaa projektin tarjoamia monipuolisia hyötyjä opiskelijoille.
- Jos yrittäjyys ja liiketoiminnallinen osaaminen kiinnostavat, tätä kautta pääsee oikeisiin piireihin, Kurkela vinkkaa.
- Opiskelijat pääsevät työskentelemään oikeiden yritysten kanssa. Projekti toimii hyvänä linkkinä työelämään.