Siirry sisältöön

Lyhyttarinoita Laurean kampuskaupungeista – PIONEER-allianssin kirjoittajakutsu

Kirjoita oma lyhyttarinasi Espoosta, Vantaalta, Lohjalta, Porvoosta tai Hyvinkäältä.

Tämä kirjoittajakutsu on tarkoitettu sinulle, joka haluat jakaa lyhyttarinasi Espoosta, Vantaalta, Lohjalta, Porvoosta tai Hyvinkäältä (Laurean kampuskaupungit). Kirjoittajakutsu on avoin kaikille, jotka haluavat ilmaista itseään kirjallisesti. Voit olla nuori, opiskelija, työssäkäyvä aikuinen, yrittäjä, eläkeläinen tai tällä hetkellä eri syistä työelämän ulkopuolella. Tärkeintä on, että haluat kirjoittaa ja jakaa tarinasi!

Sinun ei välttämättä tarvitse asua pysyvästi Espoossa, Vantaalla, Lohjalla, Porvoossa tai Hyvinkäällä, vaan osallistumiseen riittää, että sinulla on henkilökohtainen yhteys kyseiseen kaupunkiin (vaikka menneisyydessä) ja että sinulla on siitä tarina jaettavaksi.

Lyhyttarinalla tarkoitamme kirjoitusta, joka ei ole pidempi kuin 300-400 sanaa, mutta on silti intensiivinen, mukaansatempaava ja kaiken kaikkiaan tajunnanräjäyttävä. Odotamme innolla saada lukea juuri sinun tarinasi!

Tarinat kertovat ihmisistä ja elämästä

Me kaikki rakastamme tarinoita. Tarinoiden kautta olemme yhteydessä muihin ihmisiin. Jokaisella meistä on monta tarinaa muille jaettavaksi.

Onko sinulla tarina, jonka haluaisit kertoa kaupungista, jossa asut, työskentelet, opiskelet, teet vapaaehtoistyötä tai yksinkertaisesti vietät lomaa? Ovatko juuresi kyseisessä kaupungissa vai muutitko sinne vasta myöhemmin elämässäsi? Miltä kaupunki näyttää sinun näkökulmastasi? Miten kuvailisit suhdettasi kaupunkiin ja sen ihmisiin? Miten kaupunki vaikuttaa sinuun yksilönä? Millaisia muistoja olet luonut kaupungin kanssa? Mitä jälkiä ja vaikutelmia kaupunki on jättänyt sinuun? Mitä kokemuksia kaupunki on antanut sinulle?

Miten kaupunki on kehittynyt tai muuttunut niiden vuosien aikana, jolloin olet asunut tai vieraillut siellä? Mitä odotat kaupungilta tulevaisuudessa? Miten kaupunkisi edistyy kestävässä kehityksessä? Mitä kaikkea liittyy kaupunkisi historiaan? Onko kaupungillasi tarinoita menestyksestä, osallisuudesta, sinnikkyydestä tai kestävyydestä?

Jos jokin yllä olevista kysymyksistä antoi sinulle idean tarinasta, jonka haluaisit laittaa paperille ja jakaa kanssamme, niin lähde ihmeessä mukaan omakohtaisella tarinalla tähän eurooppalaisen PIONEER-korkeakouluallianssin kirjoittajakutsuun, jolla kerätään lyhyttarinoita Euroopan kaupungeista. Laurea-ammattikorkeakoulu kuuluu PIONEER-allianssiin ja järjestää tämän kirjoitustapahtuman Suomessa osana eurooppalaista yhteistyötä.

Miten voit osallistua? 

Tämä kirjoituskutsu on avoinna elokuun lopusta 31.10.2024 asti. Osallistua voivat kaikki, joilla on intoa kirjoittaa ja jakaa omakohtainen lyhyttarina. Jokainen kirjoittaja voi lähettää vain yhden lyhyttarinan.

Osallistumalla kirjoittaja nimenomaisesti vakuuttaa, että hänen lähettämänsä kirjoitus on kaikilta osin hänen oma alkuperäinen luomuksensa, ja että se on täysin vapaa kaikista immateriaalioikeuksista. Tämä vapauttaa Laurea-ammattikorkeakoulun järjestävänä tahona vastuusta tekijänoikeusloukkauksiin liittyvien kolmansien osapuolten vaatimusten osalta. Mikäli tässä mainitut vaatimukset eivät täyty, ei kilpailuun ole mahdollista osallistua.

Kirjoita lyhyttarinasi (300-400 sanaa) suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Luo kirjoituksestasi pdf-asiakirja ja allekirjoita se salanimellä. Luo sitten erikseen toinen pdf-asiakirja, jossa ilmoitat etu- ja sukunimesi, ikäsi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Lähetä molemmat asiakirjat yhdessä määräaikaan 31.10.2024 mennessä sähköpostitse osoitteeseen viestinta@laurea.fi. Merkitse sähköpostin osoitekenttään ’PIONEER-lyhyttarina’ (på svenska PIONEER-kortberättelse, in English PIONEER micro-story). Huomaa, että määräajan jälkeen saapuneita kirjoituksia ei oteta huomioon.

Kaikkia kirjoittajien toimittamia henkilötietoja käsitellään Laureassa ehdottoman luottamuksellisesti. Lähettämällä lyhyttarinasi annat luvan siihen, että se voidaan kääntää muille kielille ja julkaista PIONEER-allianssin verkkosivulla, PIONEER-kumppanikorkeakoulujen verkkosivuilla ja niiden sosiaalisen median tileillä sekä PIONEER-allianssin tai yksittäisten PIONEER-kumppanikorkeakoulun painetussa tai onlinekokoelmassa. Lyhyttarinoiden kirjoittajien nimet julkaistaan vain heidän luvallaan.

Raatikatselmus

Marras-joulukuussa 2024 Laurean koolle kutsuma raati lukee kaikki lyhyttarinat, jotka täyttävät edellä mainitut kriteerit. Kaikki kirjoittajat, joiden kirjoitus kriteerien mukainen, saavat PIONEER-todistuksen osallistumisestaan vuoden 2025 alussa.

Raadin jäsenet tarkastelevat lyhyttarinoissa erityisesti seuraavia asioita:

  • Ainutlaatuinen yhteys kaupunkiin
  • Henkilökohtainen kosketus ja tunne
  • Luomiskyky
  • Kirjallinen laatu ja tyyli

Kirjoitustapahtumassa ei jaeta palkintoja, mutta tunnustus kirjoittajille tulee siitä, että heidän luvallaan kirjoitukset voidaan eri kanavissa julkaista suurelle yleisölle.      

Todistusten myöntäminen

Laureasta otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä kirjoittajiin alkuvuodesta 2025, jolloin he saavat todistuksen lyhyttarinakirjoitustapahtumaan osallistumisestaan.

Lisätietoja

Mikäli sinulla olisi jotain kysyttävää lyhyttarinoiden kirjoittamisesta, voit Laureassa ottaa yhteyttä spostitse Mika Launikariin (mika.launikari@laurea.fi). Laita sähköpostin osoitekenttään maininta ’PIONEER-lyhyttarina’ (på svenska PIONEER-kortberättelse, in English PIONEER micro-story)

 

PIONEER-allianssi

PIONEER-allianssi on kymmenen eurooppalaisen korkeakoulun kumppanuus, joka kehittää yhdessä koulutusta, tekee tutkimusta, parantaa rajat ylittävää oppimiseen liittyvää opiskelija- ja asiantuntijaliikkuvuutta ja toimii tiiviissä yhteistyössä alueellisten ekosysteemiensä kanssa. Kaikki nämä yhteiset ponnistelut keskittyvät tulevaisuuden kaupunkien kestävään kehitykseen. Katso PIONEER-allianssikumppanit alla olevasta kuvasta. 

Kuva: PIONEER-allianssiin kuuluvat eurooppalaiset korkeakoulut

Lisätietoja:

  • Mika Launikari
  • Erityisasiantuntija
  • Mika.Launikari@laurea.fi
  • Puh
  • Mika toimii Laureassa kansainvälisen korkeakouluyhteistyön, uraohjauksen ja osaamisen kehittämisen erityisasiantuntijana.