Siirry sisältöön

Laurealle viiden tähden laatusertifikaatti

Laurea-ammattikorkeakoulussa toteutettiin keväällä 2024 Excellence Finland (ent. Laatukeskus) -yhteistyössä EFQM-mallin mukainen arviointi, jonka keskiössä oli TKI-toiminta. Laurea saavutti arvioinnissa ennätykselliset 502 pistettä, joka on 65 pistettä enemmän kuin vuonna 2022 tehdyssä arvioinnissa. Samalla Laurean tähtiluokitus nousi neljästä tähdestä viiteen. Verrattuna Suomessa EFQM-mallilla arvioituihin organisaatioihin, on Laurean tulos jokaisella arviointialueella mediaanituloksen tasolla tai sitä parempi.

Arvioinnin tavoitteena on hyödyntää ulkoisen arviointiryhmän arvioita TKI-toiminnan pitkän aikavälin kehittämisessä, erityisesti TKI-toiminnan volyymin ja vaikuttavuuden edelleen kasvattamisessa. Laurean TKI-toimintaa arvioi kirjallisen aineiston ja haastattelujen perusteella eri aloja edustavat asiantuntijat.

Asiantuntijaryhmä toteutti laajan arviointiraportin, jossa TKI-toiminnan tärkeimmiksi vahvuuksiksi nousivat muun muassa systemaattinen ja dynaaminen tiedolla johtaminen, avoin ja kannustava ilmapiiri sekä hyvä toimintakulttuuri, aktiivinen yhteistyö, vuorovaikutus ja viestintä sekä hyvät toimintamallit. Positiiviseksi nostettiin myös Laurean TKI-toiminnan organisointi ja selkeät kärjet toiminnassa. Arviointipalaute oli kokonaisuudessaan rohkaiseva. Arvioitsijat kiteyttivät palautteen Laurea-yhteisölle seuraavasti:

”Kerrassaan erinomaista tekemistä, jossa vahvoina kivijalkoina ovat laatu, systematiikka ja johdon aito halu kehittää asioita. Viime EFQM-arvioinnin tuloksista on tultu hienosti eteenpäin ja toivon mukaan hyvä vire säilyy jatkossakin! Välitön ja avoin ilmapiiri sekä hyvä toimintakulttuuri mahdollistavat TKI-toiminnan vahvan kehittymisen – pitäkää huolta vahvuuksistanne ja viekää koko organisaation voimin eteenpäin hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja.”

Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski iloitsi tuloksesta ja rohkaisevasta palautteesta.

”Organisaatiomme uudistuu ja olemme viemässä uutta strategiaa käytäntöön. Palaute tuli meille juuri oikealla hetkellä. Jatkossa keskitymme kehitettäviin asioihin, mutta emme unohda vahvuuksiamme. Niistä tulee iloita”, Koski sanoi.

European Foundation for Quality Management EFQM-malli on kansainvälisesti tunnustettu organisaation toiminnan johtamisen ja kehittämisen malli. Malli soveltuu käytettäväksi kaikenkokoisissa ja kaikilla toimialoilla sekä sektoreilla toimivissa organisaatioissa.

https://www.excellencefinland.fi/tuote/laatupaiva-14-11-2024/