Siirry sisältöön

Luonnontuoteala on voimakkaassa kasvussa ja puhtaiden luonnonlajien hyödyntäminen tarjoaa paljon mahdollisuuksia luoda tulevaisuuteen kurkottavaa liiketoimintaa. Koulutus antaa perustan ja ideoita lajien käyttöön turvallisesti ja luontoa kunnioittaen. Koulutuksessa opit tunnistamaan ja käyttämään villiyrttejä räätälöidysti omassa liiketoiminnassasi.

Perustiedot

 • Kohderyhmä: Villiyrttien käyttömahdollisuuksista kiinnostuneet, ravintolakokit, matkailuyrittäjät, baarimestarit, elintarvikealan tuotekehittäjät, elämyspalveluiden tuottajat
 • Hakuaika: 5.9.2022 mennessä
 • Ajoitus: 20.-21.9.2022
 • Laajuus: 1 op
 • Sijainti: Laurea Leppävaaran kampus ja maasto
 • Hinta: 620 € + alv 24 %

Villiyrtit - luonnon käyttökasvien turvallinen hyödyntäminen elämystaloudessa -koulutuksessa tutustutaan villiyrtteihin monipuolisesti niin luokassa, maastossa kuin verkossakin. Koulutuksessa käydään läpi villiyrttien ammattikäyttöä niin teoriassa kuin konkreettisesti. Opiskelijat oppivat yleisimmät hyödynnettävät lajit samalla, kun käydään läpi lajien tunnistamista ja keräämistä yleisellä tasolla. Halutessaan voi suorittaa myös keruukortin, jolla oman osaamisensa voi todentaa.

Koulutuksessa annetaan vinkkejä villiyrttien käyttöön niin elintarvike -kuin juomateollisuudessa, fine diningistä panimotoimintaan ja kaikkeen siitä välillä. Villiyrtteihin tutustutaan myös aistinvaraisesti maistaen ja yhdessä kokaten. Koulutuksen käytyään opiskelija omaa valmiudet hyödyntää lajeja osana omaa liiketoimintaansa. 

 • Koulutus järjestetään 20.-21.9.2022 Laurea Leppävaaran kampuksella (Vanha maantie 9, 02650 Espoo) sekä maastossa.
 • Koulutukseen sisältyy teoriaosuudet kampuksella, lajien tunnistamista maastossa, sekä käyttöoikeus LuontoPortin verkkokursseihin.
 • Koulutus täyttää ammattikorkeakoulutasoisen (AMK) koulutuksen vaatimukset.
 • Koulutukseen otetaan enintään 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus toteutuu 10 osallistujalla.

 

 • Kohderyhmä 

  Villiyrtit - luonnon käyttökasvien turvallinen hyödyntäminen elämystaloudessa -koulutus on suunnattu villiyrttien käytöstä kiinnostuneille, ja heille, jotka ovat kiinnostuneet niiden hyödyntämisestä osana liiketoimintaa, mm. ravintoloissa, matkailussa ja elämysten parissa.

 • Sisältö, ohjelma ja tavoitteet 

  Koulutus on kaksipäiväinen ja sisältää teoriaopetusta sekä lajien tunnistamista maastossa.

  Päivä 1: 20.9.2022

  • Sisältö: Orientaatio, villiyrttien historia ja lait sekä villiyrttien tunnistaminen ja keruukorttien suorittaminen
  • Tavoite: Opiskelija tunnistaa eri villiyrtit

   

  8.30 – 9.00 Aamukahvi

  9.00 – 10.30 Orientaatio, villiyrttien historia ja lait

  10.30 – 10.45 Tauko ja villiyrittimocktail

  10.45 – 12.30 Villiyrttien tunnistaminen

  12.30 – 13.15 Lounas

  13.15 – 14.30 Villiyrttien tunnistaminen

  14.30 – 14.45 Tauko

  14.45 – 15.30 Keruukorttien suorittaminen

   

  Päivä 2: 21.9.2022

  • Sisältö: Villiyrttien käyttömahdollisuudet, markkinointi ja kohderyhmät
  • Tavoite: Opiskelija tunnistaa villiyrttien käyttömahdollisuudet osana liiketoimintaa ja osaa kartoittaa kohderyhmät

   

  8.30 -9.00 Aamukahvi

  9.00 – 10.30 Villiyrttien käyttömahdollisuudet elintarviketeollisuudessa, matkailussa ja ravintoloissa

  10.30 – 10.45 Tauko ja villiyrttismoothie

  10.45 – 12.30 Villiyrttien markkinointi ja kohderyhmät

  12.30 – 13.15 Lounas

  13.15 – 15.00 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa

  16.00 – 16.30 Yhteenveto ja todistukset

   

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 • Koulutuksen hyödyt 
  • Saat varmuutta lajien tunnistamiseen
  •  Opit hyödyntämään villiyrttejä liiketoiminnassa ja saat ideoita uudenlaisten liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseen luonnontuotealalla
  •  Opit markkinoimaan villiyrttejä osana liiketoimintaa oikealle kohderyhmälle

 • Hinta, ilmoittautuminen ja peruutusehdot 

  Hinta

  Koulutuksen hinta: 620,00 € + alv 24 %.

  Koulutusmaksuun sisältyvät opetus ja ohjaus sekä koulutuspäivinä aamukahvi ja lounas. Lisäksi hinta sisältää yhden kuukauden käyttöoikeuden LuontoPortin verkkokursseihin.

  Koulutus laskutetaan ilmoittautumisen vahvistamisen jälkeen.

  Mikäli yrityksessänne on useita henkilöitä, jotka tarvitsevat tätä koulutusta, voitte pyytää tarjousta räätälöidystä tilauskoulutuksesta osoitteesta events@laurea.fi.

   

  Ilmoittautuminen

  Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumalla osallistuja sitoutuu peruutusehtoihin. Kaikki ilmoittautumiset läpikäydään ja osallistuminen vahvistetaan erikseen. Koulutukseen otetaan enintään 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus toteutetaan, kun osallistujia on 10.

  Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 5.9.2022.

   

  Peruutusehdot

  Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumalla osallistuja sitoutuu peruutusehtoihin. Peruutus tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen events@laurea.fi.

  • 21.8.2022 mennessä tehdyistä peruutuksista pidätämme/veloitamme peruutusmaksun 150,00 € + alv 24 % kulujen kattamiseksi.
  • 22.8.-5.9.2022 välisenä aikana tehdyistä peruutuksista pidätämme/veloitamme 50 % osallistujamaksusta.
  • 5.9.2022 jälkeen tehdyistä peruutuksista osallistujamaksua ei veloiteta ja ilmoittautunut sitoutuu maksamaan osallistujamaksun. Mikäli maksat koulutuksen yksityishenkilönä ja peruutat osallistumisen 5.9.2022 jälkeen, veloitetaan tällöin 80 % koulutuksen osallistujamaksusta.

   

  Koulutus toteutetaan, kun ilmoittautuneita on 10. Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden peruuttaa koulutus liian vähäisen osallistujamäärän takia. Mikäli koulutus perutaan järjestäjän toimesta ja osallistuja on maksanut osallistumismaksun, osallistujalle palautetaan maksettu osallistujamaksu täysimääräisenä. Mikäli osallistuja ei ole vielä maksanut laskuaan ja koulutus perutaan järjestäjän toimesta, lasku mitätöityy.

  Mikäli Suomen vallitsevan korona-tilanteen puitteissa lähipäiviä ei voida järjestää, koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden koulutuksen verkossa järjestämiseen. Myös tässä tapauksessa ilmoittautumisia sitoo ylläolevat peruutusehdot.

Lisätietoa

 • Kouluttajat 

  Anikó Lehtinen

  Anikó Lehtinen on juoma-alan ammattilainen ja toimittaja, joka on vetänyt Laurean ja Suomen 4H:n Ruokaa Luonnosta -villiyrttihanketta kaksi vuotta ja ollut vastuussa Laurean Ammattikorkeakoulun villiyrttikursseista. Lehtinen on kirjoittanut oluesta neljä kirjaa ja ruuasta yhden ja omaa valmistuskoulutuksen alkoholijuomista.

  Eija Lehmuskallio

  Eija Lehmuskalliolla on lähes 30 vuoden kokemus helposti lähestyttävän luonnontiedon tuottamisesta. Eijan ja hänen miehensä perustama LuontoPortti©-verkkopalvelu on tuttu useimmille suomalaisille luonnonystäville.

  LuontoPortin lisäksi Lehmuskalliot ovat tehneet useita luontoon ja villiyrtteihin liittyviä kirjoja, sähköisiä oppaita ja tv-ohjelmia, sekä pitäneet kursseja villiyrteistä ja lajien tunnistamisesta. Eijan tausta on radiotyössä, tuottajana ja ohjaajana muun muassa TV-1:ssä esitetyssä sarjassa 'Kolme vuodenaikaa’, joka esitteli 60:ssä jaksossaan suomalaisia luonnonkasveja.

  Muut

  Lisäksi koulutuksessa on mukana Laurean livinglabin, BarLaurean Michelin-tähden keittiömestari Jarmo Vähä-Savo ja PRO-palkittu ruoka-alan lehtori ja ammattikokki Henry Lybäck.

 

 

Lisätietoja

Laurea events.

events@laurea.fi

040 660 5825

Asiakaspalvelu ma-pe klo 9.00-16.00

Lue lisää Eventsin palveluista »

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos kiinnostuit koulutuksesta ja haluat lisätietoa, voit jättää meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Kyllä, haluan vastaanottaa Laurealta sähköpostia yhteydenottopyyntööni liittyen.

Rastimalla ruudun hyväksyt tietojesi tallentamisen ja käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti.

Uutisia täydennyskoulutuksista