Luonnostani digisti - digitaalisen tasa-arvon lisääminen varhaiskasvatuksessa
Haluatko kehittää digitaitojasi ja hyödyntää niitä varhaiskasvatuksen parissa?
Luonnostani digisti - digitaalisen tasa-arvon lisääminen varhaiskasvatuksessa -koulutuksen kokonaisuus sisältää digitaalisuuden ja tietoturvan käsitteisiin tutustumisen sekä opitun hyödyntämisen käytännössä lasten kanssa toteutettavan projektin parissa. Koulutus huipentuu virtuaaliseen taidenäyttelyyn.
Perustiedot
- Kohderyhmä: Varhaiskasvatuksen-, esiopetuksen-, perusopetuksen-, sekä taiteen perusopetuksen henkilöstö
- Hakuaika: 1.2.2022 mennessä
- Ajoitus: 19.10.2021 - 20.5.2022
- Laajuus: 2 op
- Sijainti: Verkkokoulutus
- Hinta: Maksuton, Opetushallituksen rahoittama
Luonnostani digisti - digitaalisen tasa-arvon lisääminen varhaiskasvatuksessa -koulutus tarjoaa maamme varhaiskasvatuksen henkilöstölle tasa-arvoiset mahdollisuudet digitaitojen kehittämiseen ja visuaalisen lukutaidon sekä pedagogisen dokumentoinnin parantamiseen. Koulutuksessa tuetaan lasten digitaalisen materiaalin monipuolista ja turvallista tuottamista.
- Koulutuspäivät ovat 19.10.2021, 8.2.2022 ja 5.4.2022. Koulutuspäivät järjestetään etäopetuksena.
- Koulutus sisältää ennakkotehtävän, teoriaopetusta, vapaasti valittavia teknisiä työpajoja ja pienryhmissä tapahtuvaa vertaisoppimista sekä käytännön projektityöskentelyn.
- Ilmoittautuminen koulutukseen on auki 1.2.2022 asti.
- Ensimmäinen koulutuspäivä suoritetaan itsenäisesti, jos ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu 19.10.2021 jälkeen.
- Koulutus on osallistujalle maksuton.
- Osallistuja tarvitsee käyttöönsä tietokoneen, internet-yhteyden sekä kuulokkeet mikrofonilla.
- Koulutus täyttää ammattikorkeakoulutasoisen (AMK) koulutuksen vaatimukset.
- Järjestäjä hyväksyy osallistujat koulutukseen, jotta koulutukseen osallistuvat kuuluvat oikeaan kohderyhmään.
-
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen-, esiopetuksen-, perusopetuksen-, sekä taiteen perusopetuksen henkilöstölle. Koulutus ei edellytä aiempaa osaamista digitaidoista tai verkko-opiskelusta.
Koulutus on osallistujille maksuton, koulutuksen rahoittaa Opetushallitus. Opetushallitus rahoittaa, seuraa ja kehittää opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle suunnattua täydennyskoulutusta. Tehtävänä ja tavoitteena on edistää koulutusjärjestelmän toimivuutta ja opetuksen laatua sekä tukea koulutuspoliittisten uudistusten toimeenpanoa.
-
Sisältö, ohjelma ja tavoitteet
Koulutuksessa on kolme moduulia, jotka sisältävät teoriaopetusta ja käytännön projektityöskentelyä. Jokaisen moduulin aikana pidetään yksi koulutuspäivä.
Koulutuspäivien välissä pidetään vapaasti valittavia teknisiä työpajoja ja tarjotaan vertaisoppimista pienryhmissä sekä tarvittaessa henkilökohtaista ohjausta. Kaikki opetusmateriaali on koko koulutuksen ajan vapaasti käytettävissä. Koulutuksessa käytetään Canvas oppimisalustaa, mikä luo valmiuksia myös omaan tahtiin etenevään opiskeluun.
Moduuli 1
19.10.2021 klo 10.00 – 16.00
Digitaalisuus ja tietoturva teoreettisesti
Koulutuksen ensimmäisen moduulin opetuspäivä toteutetaan hybriditoteutuksena, eli opetuspäivään on mahdollista osallistua paikan päällä Laurea Otaniemen kampuksella (Metsänpojankuja 3, 02130 Espoo) tai etänä.
Ensimmäinen koulutuspäivä suoritetaan itsenäisesti, jos ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu 19.10.2021 jälkeen. Lisätietoa saat ilmoittautumisen jälkeen tai events@laurea.fi.
Moduuli 2
8.2.2022 klo 10.00 - 16.00
Temaattiset tekniset työpajat, vertaisoppiminen pienryhmissä ja digitaalisten taitojen käytännön harjoittelu yhdessä lasten kanssa (mm. valokuvaus, videointi, animointi ja editointi). Työskentelyn teemana on lähiluonto ja sen monimuotoisuuden havainnointi.
Koulutuksen toinen opetuspäivä järjestetään etäopetuksena.
Moduuli 3
5.4.2022 klo 10.00 - 16.00
Koulutuksessa hankittujen kokemusten ja hyvien käytäntöjen jakaminen sekä opitun hyödyntäminen työyhteisöissä
Koulutuksen kolmas opetuspäivä järjestetään etäopetuksena.
Hankkeen lopussa toteutetaan lasten kanssa tehdyistä digitaalisista teoksista virtuaalinen taidenäyttely. Näyttelyn teosten toimintaympäristönä ja ideoiden lähteenä on suomalainen lähiluonto ja sen monimuotoisuuden kokeminen. Taidenäyttelyn avajaisiin kutsutaan koulutukseen osallistuneet, heidän työyhteisönsä, lapset ja heidän vanhempansa, isovanhemmat, kummit jne.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
-
Koulutuksen hyödyt
Koulutuksen tavoite on vahvistaa varhaiskasvatuksen henkilöstön valmiuksia ohjata lapsia digitaalisten valokuvien, videoiden, äänimaisemien monipuoliseen tuottamiseen.
- Kehität digitaitojasi ja visuaalista lukutaitoasi.
- Opit parantamaan taitojasi pedagogisessa dokumentoinnissa.
- Kehität valmiuksiasi ohjata lapsia digitaalisen materiaalin monipuoliseen ja turvalliseen tuottamiseen.
-
Materiaalit
Koulutus toteutetaan suomeksi. Koulutuksen materiaali jaetaan verkkotyötilassa, johon osallistujat saavat tunnukset ennen koulutuksen alkua.
-
Hinta, ilmoittautuminen ja peruutusehdot
Hinta
Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja siten osallistujille maksutonta. Koulutukseen sisältyvät opetuksen ja ohjauksen lisäksi koulutuksen materiaalit sähköisessä verkkotyötilassa. Osallistuja saa todistuksen suoritettuaan koulutuksen hyväksytysti.
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen on sitova. Koulutukseen otetaan enintään 120 osallistujaa. Koulutuksen järjestäjälle on oikeus valita osallistujat oikean kohderyhmä mukaan. Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden peruuttaa koulutus liian vähäisen osallistujamäärän takia.
Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumalla osallistuja sitoutuu peruutusehtoihin. Peruutus tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen events@laurea.fi.
Osallistumisen voi peruuttaa maksutta 14 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta ts. sähköisen ilmoittautumislomakkeen täyttämisestä ja lähettämisestä. Yli 14 vuorokautta ilmoittautumisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme peruutusmaksun 90,00 € kulujen kattamiseksi.
Mikäli koulutus perutaan järjestäjästä/järjestäjistä johtuvista syistä, osallistujalle ei muodostu kuluja.
Lisätietoa
-
Kouluttajat
Teija Fontell - TaM, taidepedagogiikka, vaatesuunnittelija
Teija toimii sosiaalialan lehtorina Laurea-ammattikorkeakoulussa. Hän on aiemmin opettanut Annantalon taidekeskuksessa ja Aalto-yliopistossa. Teijalla on vahva kokemus verkko-opetuksesta.
Virpi Lund - LTO, KM (varhaiskasvatus)
Virpi toimii varhaiskasvatuksen lehtorina Laurea-ammattikorkeakoulussa. Hänellä on aiemmin toiminut lastentarhanopettajana, päiväkodin johtajana ja varhaiskasvatuspäällikkönä. Virpillä on vahva kokemus verkko-opetuksesta.
Lisätietoja:
- Teija Fontell
- Lehtori
- Teija.Fontell@laurea.fi
- Puh 0503264742