Laurea Certified Beer Master
Ravintolan ja elintarvikealan osaamisessa ja trendeissä korostuu tällä hetkellä olut. Olut ja sen yhdistäminen ruokaan sekä juomavalikoiman hallinta ovat asioita, jotka kaikkien ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alan ammattilaisten tulisi osata.
Perustiedot
- Kohderyhmä: Koulutusta suositellaan niille, joilla on säännöllinen kosketus kuluttaja-asiakaspintaan ja jotka ovat etusijalla kehitettäessä oluen myyntiä.
- Hakuaika: Tilauskoulutus
- Ajoitus: Sopimuksen mukaan
- Laajuus:
- Sijainti: Laurea Leppävaaran kampus, Vanha Maantie 9, Espoo
- Hinta: Pyydä tarjous
Oluen asiantuntijaksi - Laurea Certified Beer Master
Beer Master -koulutus kehittää osallistujista oluiden asiantuntijoita, jotka pystyvät keskustelemaan kuluttaja-asiakkaiden kanssa oluesta. Koulutus antaa osallistujille myös valmiudet tukea oluen myyntiä omalla asiantuntijuudellaan ja auttaa yritysasiakkaita heidän kaupallisissa pyrkimyksissään.
Koulutuksen kouluttajana toimii Anikó Lehtinen, olutasiantuntija, kirjailija, juontaja, toimittaja ja Laurea-ammattikorkeakoulun lehtori. Lisäksi koulutuksen kestosta riippuen voidaan järjestää vierailuja espoolaisiin lähipanimoihin.
Kiinnostuitko koulutuksesta? Voit pyytää tarjousta yrityskohtaiselle koulutukselle.
-
Kohderyhmä
Beer Master-koulutusta suositellaan ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alan ammattilaisille, joilla on säännöllinen kosketus kuluttaja-asiakaspintaan ja jotka ovat etusijalla kehitettäessä oluen myyntiä.
-
Sisältö, ohjelma ja tavoitteet
Koulutuksen kesto ja sisältö räätälöidään asiakkaan toiveiden pohjalta. Esimerkiksi 2-päiväisen koulutuksen ohjelma voi olla seuraavanlainen:
Ensimmäinen päivä
9.00-11.30 Oluen valmistus & oluttyylit: maistellaan 5 olutta
11.30-12.15 Lounas: teemana olut ja ruoka
12.15-14.15 Olut & ruoka ja oluen tarjoilu
14.15-14.30 Kahvitauko
14.30-15.30 Oluen arviointi ja maku: maistellaan 6 olutta
15.30-16.00 Oluen virhemaut ja oluen hygienia
Toinen päivä
9.00-11.00 Oluen valmistus käytännössä ja oluen raaka-aineet (voi sisältää panimovierailun)
11.00-11.45 Lounas
11.45-13.30 Oluttrendit ja oluen kuluttaja: maistellaan 5 olutta
13.30-14.45 Oluen myynti ja suosittelu: maistellaan 3 olutta
14.45-16.00 Olut & ruoka –päivällinen
-
Koulutuksen hyödyt
- Beer Master -koulutus kehittää osallistujista oluiden asiantuntijoita, jotka pystyvät keskustelemaan kuluttaja-asiakkaiden kanssa oluesta.
- Opit juomavalikoiman hallintaa sekä oluen yhdistämistä erilaisiin ruokiin.
- Saat valmiudet tukea oluen myyntiä omalla asiantuntijuudellasi ja auttaa yritysasiakkaita heidän kaupallisissa pyrkimyksissään.
- Varmistat osaamisesi muuttuvassa juomaympäristössä.
-
Hinta
Koulutus toteutetaan tilauskoulutuksena räätälöitynä asiakkaan tarpeisiin. Koulutuksen ajoitus ja paikka sekä tarkempi sisältö sovitaan tapauskohtaisesti.
LISÄTIETOA
-
Kokemuksia koulutuksesta
Mielestäni opetuskerroissa oli mukavaa se, että ensin käytiin teoriaa ja sitten päästiin testaamaan oluita, joiden kautta päivän teoriat kertautuivat. Oluiden maistelussa opitut asiat jälleen kerran konkretisoituivat ja itselleni ainakin maistamalla asiat jäivät paremmin mieleen, kuin pelkästään teoriaa läpikäymällä.
Myös panimolla vierailu oli hyvä asia, sillä sen avulla on helpompi ymmärtää se, kuinka valmistuksen eri vaiheet etenevät panimolla käytännössä.
Kokonaisuudessa kurssi oli itselleni hyvin hyödyllinen ja kurssilta tarttui todella paljon uutta tietoa mukaan.
-
Kouluttaja
Anikó Lehtinen, olutasiantuntija, kirjailija, juontaja, toimittaja, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu
Helsinkiläinen Anikó Lehtinen on olutasiantuntija ja lehtori Laurea-ammattikorkeakoulussa. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri, ja juomapuolella hän suorittanut kansainvälisen Beverage Guide -tutkinnon sekä opiskellut oluen tekoa ja muiden alkoholijuomien valmistusta Varsinais-Suomen Maaseutuopistossa Tuorlassa. Anikó on työskennellyt oluen ja muiden juomien parissa sekä markkinoinnissa, että viestinnän puolella jo viisitoista vuotta ja hänellä kokemusta myös ravintolatyöstä.
Anikó luennoi ja kirjoittaa oluesta sekä alan opiskelijoille, kuluttajille, medialle, ravintoloiden ja kauppojen henkilökunnalle että muille asiaan vihkiytyneille. Lisäksi hän on kirjoittanut kaksi olutkirjaa; Yks Olt (WSOY 2014) ja Niin Monta Olutta (WSOY 2016) sekä yhden ruokakirjan Ihan Ulkona (WSOY 2017). Vapaa-aikanaan hän tekee väitöskirjaa keskioluen vapautumisesta, koluaa ravintoloita ja tapahtumia ympäri maailmaa ja panee välillä olutta.
Lisätietoja:
- Tanja Johansson
- Johtaja
- Tanja.Johansson@laurea.fi
- Puh 0407104 392
Liiketalouden ja johtamisen täydennyskoulutukset

Laurea Certified Service Designer
Haetko inspiraatiota liiketoimintasi tai palveluiden muotoiluun? Kaipaako yrityksesi tai organisaatiosi toimivia keinoja ja ideoita asiakaslähtöisen liiketoiminnan kehittämiseen?
Lue lisää
Future of Services: Connecting Digital, Physical & Social Spaces
Do you know how you can innovate your business model using data as a key resource? Or how to design or re-design customer experience that will drive your organization’s success?
Lue lisää
Palvelumuotoilun strateginen hyödyntäminen
Miten saada palvelumuotoilulla aikaan aitoa liiketoiminnallista hyötyä?
Lue lisää
Energinen myyntiorganisaatio digiajassa
Haetko viimeisintä tutkimustietoa ja parhaita käytäntöjä myyntiorganisaatiosi kehittämiseen? Ovatko myyjiesi työkalut ja toiminta digiajassa? Ovatko myyjäsi energisiä ja suorituskykyisiä?
Lue lisää
Jatkuvuussuunnittelu liiketoiminnan turvana
Onko yrityksen jatkuvuussuunnitelma ajan tasalla? Miten on mahdollista turvata organisaation tulevaisuus? Entä miten mahdolliset riskit voidaan minimoida? Järjestetään tilauskoulutuksena.
Lue lisää
Laurea Certified Beer Master
Ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alan ammattilainen, kehity oluiden asiantuntijaksi ja varmista osaamisesi muuttuvassa juomaympäristössä! Järjestetään tilauskoulutuksena.
Lue lisääTäydennyskoulutukset
Laurea tarjoaa korkeakoulutasoisia koulutuksia, joilla vastataan asiakkaiden tarpeisiin muuttuvassa maailmassa. Tutustu eri alojen täydennyskoulutuksiimme.
Kaikki täydennyskoulutuksemme