Siirry sisältöön

Perustiedot

  • Kohderyhmä: Koulutusta suositellaan niille, joilla on säännöllinen kosketus kuluttaja-asiakaspintaan ja jotka ovat etusijalla kehitettäessä oluen myyntiä.
  • Hakuaika: Tilauskoulutus
  • Ajoitus: Sopimuksen mukaan
  • Laajuus: 
  • Sijainti: Laurea Leppävaaran kampus, Vanha Maantie 9, Espoo
  • Hinta: Pyydä tarjous

Oluen asiantuntijaksi - Laurea Certified Beer Master

Beer Master -koulutus kehittää osallistujista oluiden asiantuntijoita, jotka pystyvät keskustelemaan kuluttaja-asiakkaiden kanssa oluesta. Koulutus antaa osallistujille myös valmiudet tukea oluen myyntiä omalla asiantuntijuudellaan ja auttaa yritysasiakkaita heidän kaupallisissa pyrkimyksissään.

Koulutuksen kouluttajana toimii Anikó Lehtinen, olutasiantuntija, kirjailija, juontaja, toimittaja ja Laurea-ammattikorkeakoulun lehtori. Lisäksi koulutuksen kestosta riippuen voidaan järjestää vierailuja espoolaisiin lähipanimoihin. 

Kiinnostuitko koulutuksesta? Voit pyytää tarjousta yrityskohtaiselle koulutukselle.

  • Kohderyhmä 

    Beer Master-koulutusta suositellaan ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alan ammattilaisille, joilla on säännöllinen kosketus kuluttaja-asiakaspintaan ja jotka ovat etusijalla kehitettäessä oluen myyntiä.

  • Sisältö, ohjelma ja tavoitteet 

    Koulutuksen kesto ja sisältö räätälöidään asiakkaan toiveiden pohjalta. Esimerkiksi 2-päiväisen koulutuksen ohjelma voi olla seuraavanlainen:

     

    Ensimmäinen päivä

    9.00-11.30 Oluen valmistus & oluttyylit: maistellaan 5 olutta

    11.30-12.15 Lounas: teemana olut ja ruoka

    12.15-14.15 Olut & ruoka ja oluen tarjoilu

    14.15-14.30 Kahvitauko

    14.30-15.30 Oluen arviointi ja maku: maistellaan 6 olutta

    15.30-16.00 Oluen virhemaut ja oluen hygienia

     

    Toinen päivä

    9.00-11.00 Oluen valmistus käytännössä ja oluen raaka-aineet (voi sisältää panimovierailun)

    11.00-11.45 Lounas

    11.45-13.30 Oluttrendit ja oluen kuluttaja: maistellaan 5 olutta

    13.30-14.45 Oluen myynti ja suosittelu: maistellaan 3 olutta

    14.45-16.00 Olut & ruoka –päivällinen

     

  • Koulutuksen hyödyt 
    • Beer Master -koulutus kehittää osallistujista oluiden asiantuntijoita, jotka pystyvät keskustelemaan kuluttaja-asiakkaiden kanssa oluesta.
    • Opit juomavalikoiman hallintaa sekä oluen yhdistämistä erilaisiin ruokiin.
    • Saat valmiudet tukea oluen myyntiä omalla asiantuntijuudellasi ja auttaa yritysasiakkaita heidän kaupallisissa pyrkimyksissään.
    • Varmistat osaamisesi muuttuvassa juomaympäristössä.
  • Hinta 

    Koulutus toteutetaan tilauskoulutuksena räätälöitynä asiakkaan tarpeisiin. Koulutuksen ajoitus ja paikka sekä tarkempi sisältö sovitaan tapauskohtaisesti.

     

 

LISÄTIETOA

  • Kokemuksia koulutuksesta 

    Mielestäni opetuskerroissa oli mukavaa se, että ensin käytiin teoriaa ja sitten päästiin testaamaan oluita, joiden kautta päivän teoriat kertautuivat. Oluiden maistelussa opitut asiat jälleen kerran konkretisoituivat ja itselleni ainakin maistamalla asiat jäivät paremmin mieleen, kuin pelkästään teoriaa läpikäymällä.

     

    Myös panimolla vierailu oli hyvä asia, sillä sen avulla on helpompi ymmärtää se, kuinka valmistuksen eri vaiheet etenevät panimolla käytännössä.

     

    Kokonaisuudessa kurssi oli itselleni hyvin hyödyllinen ja kurssilta tarttui todella paljon uutta tietoa mukaan.

  • Kouluttaja 

    Anikó Lehtinen, olutasiantuntija, kirjailija, juontaja, toimittaja, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu

    anikolehtinen.jpg

    Helsinkiläinen Anikó Lehtinen on olutasiantuntija ja lehtori Laurea-ammattikorkeakoulussa. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri, ja juomapuolella hän suorittanut kansainvälisen Beverage Guide -tutkinnon sekä opiskellut oluen tekoa ja muiden alkoholijuomien valmistusta Varsinais-Suomen Maaseutuopistossa Tuorlassa. Anikó on työskennellyt oluen ja muiden juomien parissa sekä markkinoinnissa, että viestinnän puolella jo viisitoista vuotta ja hänellä kokemusta myös ravintolatyöstä. 

    Anikó luennoi ja kirjoittaa oluesta sekä alan opiskelijoille, kuluttajille, medialle, ravintoloiden ja kauppojen henkilökunnalle että muille asiaan vihkiytyneille. Lisäksi hän on kirjoittanut kaksi olutkirjaa; Yks Olt (WSOY 2014) ja Niin Monta Olutta (WSOY 2016) sekä yhden ruokakirjan Ihan Ulkona (WSOY 2017). Vapaa-aikanaan hän tekee väitöskirjaa keskioluen vapautumisesta, koluaa ravintoloita ja tapahtumia ympäri maailmaa ja panee välillä olutta.

 

Lisätietoja:

Liiketalouden ja johtamisen täydennyskoulutukset

Täydennyskoulutukset

Laurea tarjoaa korkeakoulutasoisia koulutuksia, joilla vastataan asiakkaiden tarpeisiin muuttuvassa maailmassa. Tutustu eri alojen täydennyskoulutuksiimme.


Kaikki täydennyskoulutuksemme