Siirry sisältöön

Kansainvälisyys opinnoissa

Opiskelun aikana kannattaa hakea ulkomaille opiskelijavaihtoon ja harjoitteluun. Kansainvälinen kokemus opettaa ‎selviämään vaativista tehtävistä, kehittää kielitaitoa, kulttuurien tuntemusta, yhteistyötaitoa ja kehittää ‎ammatillisesti.

Opiskelijavaihtoon ja harjoitteluun Laurean yhteistyöverkoston kautta

Joka vuosi moni Laurean opiskelija tarttuu tilaisuuteen ja lähtee ulkomaille opiskelijavaihtoon tai harjoitteluun. ‎Vastaavasti Laureaan tulee vuosittain opiskelijavaihtoon noin pari sataa ulkomaista opiskelijaa. Laurealla on opiskelijavaihtoa varten yli 200 partnerikorkeakoulun verkosto ‎maailmalla. Tarkempia tietoja voi lukea SoleMOVE-järjestelmässä.

Kansainvälisiä elementtejä voi sisällyttää kaikkiin opintoihin Laureassa

Kieli- ja viestintäopinnot, ja myös muut harjoittelut tai muut opinnot, voivat edistää kansainvälistymistä. Jokaisessa tutkinnossa on kansainvälinen osio, jonka aikana suoritetaan opintoja englanniksi ja opiskellaan monikulttuurisessa ympäristössä. Laurean englanninkieliset koulutusohjelmat ja opintojaksot tuovat kansainvälisyyden luonnolliseksi osaksi toimintaa.

Opiskelijoiden ammatillista kasvua tukevat myös kansainvälisyyttä sisältävät työelämän toimeksiannot ja muut kansainväliset Learning by Developing (LbD) -hankkeet. Laurean sekä Haaga-Helian, Metropolian ja Aalto-yliopiston laaja kielitarjonta antaa mahdollisuuden myös harvinaisten kielten ja kulttuurien opiskeluun. Kansainväliset asiantuntijavierailut, teemapäivät, tapahtumat ja hankkeet ovat Laurean arkea.

Laureassa voit suorittaa kaksoistutkinnon kahdella eri koulutusalalla

Kaksoistutkinnolla tarkoitetaan tutkintoa, jossa opiskelija valmistuu sekä Laureasta että partnerikorkeakoulusta. Opiskelijan tulee täyttää sekä kotikorkeakoulun että partnerikorkeakoulun asettamat vaatimukset. Kaksoistutkintoon sisältyy aina yksi tai useampi pakollinen ulkomaanjakso.

Sairaanhoitaja:

USA: Transatlantic Dual Degree in Nursing with Nazareth University, https://www2.naz.edu/.

Lisätietoja Niina Glerean

Tradenomi, liiketalous:

Itävalta: Information on double degree in Business Management with University of Applied Sciences Upper Austria, Steyr School of management (pdf)

Lisätietoja Conrad Lyaruu

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä vaihtoon lähtemisestä

Milloin kannattaa lähteä vaihtoon?

Opiskelijavaihtoon voi lähteä pääsääntöisesti ensimmäisen ‎opiskeluvuoden jälkeen. Vaihtoa kannattaakin alkaa ‎suunnitella heti opintojen alussa.

Mihin vaihtoon?

Laurealla on valmiita yhteistyösopimuksia mm. Erasmus- ja Nordplus-ohjelmien ‎kautta sekä kahdenkeskisiä sopimuksia esimerkiksi Amerikkaan, Aasiaan ja Australiaan. ‎Opiskelijavaihtopaikan voi hankkia myös itse, jolloin puhutaan free-mover -vaihdosta. ‎

Voinko hankkia itse?

Opiskelijavaihtopaikan voi hankkia myös itse, jolloin puhutaan free-mover -vaihdosta. ‎

Harjoittelu ulkomailla

Voit lähteä harjoitteluun myös ulkomaille. Harjoittelut ovat yleensä opiskelijan itsensä järjestämiä, mutta tarjolla on runsaasti apua harjoittelupaikan etsimiseen.

Voinko saada apurahaa vaihtoon?

Sekä opiskelijavaihtoon että harjoitteluun ulkomailla on mahdollista saada apurahaa. Lisätietoja voit kysyä koulutuksesi kansainvälisten asioiden yhteyshenkilöiltä vastaanotettuasi opiskelupaikan. 

Lisätietoja:

Vaihto-opiskelijoiden blogit

Opiskelijamme suorittavat vaihto-opintoja vuosittain ympäri maailmaa ja jakavat kokemuksiaan blogeissa. Käy lukemassa vaihtarikokemuksia Laurea Showcase-blogialustalta!


Lue blogeja!