Kahvilatyön kurssi
Tee kahvista työpaikka! Kurssi valmentaa Sinut työskentelemään kahvilassa tai muissa kahvi-painotteisissa ravintoloissa.
Kahvilatyöntekijän opintojakso on Sinulle, joka haluat perehtyä ravintolatoimintaan jo lukiolaisena.
Opinnosta järjestetään keväällä 2024 toinen toteutus 13.2.-5.4.2024 välisenä aikana. Haku tähän alkaa joulukuussa 2023.
Huomaa! Kurssi on tarkoitettu vain etupäässä Espoon lukiolaisille.
Perustiedot
- Kohderyhmä: Espoon lukiolaiset
- Hakuaika: 18.10.-27.10.2023 / Kurssi on täynnä. Voit ilmoittautua jonoon.
- Ajoitus: 5.12.2023-6.2.2024
- Laajuus: 2 op
- Sijainti: Laurea Leppävaara, Vanha Maantie 9, 01650 Espoo
- Hinta: Kurssi on maksuton (0€)
Kurssin sisältö
Kahvilatyöntekijän opintojakso on Sinulle, joka haluat perehtyä ravintolatoimintaan jo lukiolaisena. Opintojakso on maksuton ja se pidetään Laurea AMK Leppävaaran tiloissa, Vanha Maantie 9, Espoo. Osana koulutusta saat hygieniapassin suoritettua (hygieniapassi maksaa 6 euroa, maksua ei pyydetä ilmoittautumisen yhteydessä).
Kahvilatyö-opintojakso valmentaa osallistujan työskentelemään kahvilassa tai muissa kahvi-painotteisissaravintoloissa. Opintojakson laajuus on 2 opintopistettä. Osallistujamäärä on 15-25 opiskelijaa.
Opintojakso sisältää seuraavat osa-alueet:
- Kahvilatyön perusteet
- Kahvin ja muiden kahvilatuotteiden tuotetietous sekä valmistus
- Myynti ja markkinointi sekä asiakaspalvelu
- Lisäksi opit mm. ergonomiaa ja työturvallisuutta
Aikataulu
Aikataulu / Ohjelma (päivien ohjelma voi muuttua keskenään)
- Ti 5.12. klo 15–17.30 Baariluokka: Orientaatio, tehtävänanto ja kahvin perusteet, kahvilatyön perusteet, ravintolan/kahvilan pyörittäminen
- Ti 12.12. klo 15–17.30 Paahtimovierailu
- Ke 13.12 klo 15–17.30 Baariluokka ja kahvila: Kahvikoulu, suodatin- ja erikoiskahvit
- Ti 19.12. klo 15–17.30 Baariluokka: Tee, erikoiskahvit ja kaakao, muut kahvilajuomat
- Ke 20.12. klo 15–17.30 Baariluokka: Ravitsemus ja hygienia, hygieniapassi
Joululoma 23.12.-7.1.
- Ti 9.1. klo 15–17.30 Baariluokka: Omavalvonta ja ergonomia
- Ke 10.1. klo 15–17.30 Baariluokka ja BarLaurea: Kahvilakulttuuri ja muut kahvilatuotteet, käytännön tuotekehitys
- Ti 16.1. klo 15–17.30 Baariluokka: Kuumien juomien tuotekehitys ja kahvilajuomalistan suunnittelu, pöytiintarjoilun harjoittelu, kahvilakonseptointi, harjoitteluvuorojen läpikäynti /
- Ke 17.1. klo 15–17.30 Baariluokka: Kylmät juomat, smoothiet, mocktailit, myynti, suosittelu ja esillelaitto / Harjoitteluvuorojen tarkistaminen, BL käytäntö
- 22.1-6.2. Harjoittelu BarLaurea/ Cafe Beat, jokaisella kaksi vuoroa (3 h vuoro x 2)
- Tiistai 6.2. klo 15–16 Baariluokka: Todistukset
Tavoitteet
Kurssin jälkeen osaat:
- Osaat kahvin perusteet
- Valmistaa suodatinkahvia ja erikoiskahveja
- Taidat kahvilatoiminnan kaupalliset perusteet
- Osaat työskennellä hygieenisesti, turvallisesti ja ergonomisesti
- Omaat hygieniapassin
- Osaat ravitsemuksen perusteet ja allergeenit sekä erikoisruokavaliot
- Tunnet kahvilatrendit ja tuotekehitysprosessin
- Osaat kehittää juoma-ja ruokatuotteita
- Osaat suomalaisen kahvilahistorian perusteet
- Tunnet kahvilan myynti-ja suositteluprosessin sekä tuotteiden esillelaiton
Työmäärä
Kurssi on laajuudeltaan kaksi opintopistettä, joka vastaa 54 tuntia opiskelijan työtä.
Lisätietoa opiskelijalle
Kurssin sisältöihin ja suorittamiseen littyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä vastuuopettaja Anikó Lehtiseen aniko.lehtinen@laurea.fi
Opintojakso on suunnattu etupäässä Espoon lukiolaisille.
Arviointiasteikko
Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty tai hylätty. Saat todistuksen kurssin suorittamisesta.
Osana koulutusta saat hygieniapassin suoritettua (hygieniapassi maksaa 6 euroa, maksua ei pyydetä ilmoittautumisen yhteydessä).
Lisätietoja:
- Anikó Lehtinen
- Lehtori
- Aniko.Lehtinen@laurea.fi
- Puh
- olutasiantuntija, kirjailija, juontaja, toimittaja, lehtori