Siirry sisältöön

Huomaa! Kurssi on tarkoitettu vain Espoon ja Helsingin lukiolaisille.

Perustiedot

  • Kohderyhmä: Espoon ja Helsingin lukiolaiset
  • Hakuaika: 13.9.2022-27.9.2022 (tai siihen asti kuin paikkoja riittää)
  • Ajoitus: 4.10.2022-29.11.2022
  • Laajuus: 2 op
  • Sijainti: Laurea Leppävaara, Vanha Maantie 9, Espoo
  • Hinta: Maksuton (0€)

Huomaa! Kurssi on tarkoitettu vain Espoon ja Helsingin lukiolaisille.

Kurssin sisältö

Kahvilatyöntekijän opintojakso on Sinulle, joka haluat perehtyä ravintolatoimintaan jo lukiolaisena. Opintojakso on maksuton ja pidetään Laurea AMK Leppävaaran tiloissa, Vanha Maantie 9, Espoo. Osana koulutusta saat hygieniapassin suoritettua.

Kahvilatyö-opintojakso valmentaa Sinut työskentelemään kahvilassa tai muissa kahvi-painotteisissaravintoloissa. Opintojakson laajuus on 2 opintopistettä. Osallistuja määrä on 15-25 opiskelijaa.

Opintojakso sisältää seuraavat osa-alueet:

  • Kahvilatyön perusteet
  • Kahvin ja muiden kahvilatuotteiden tuotetietous
  • Myynti ja markkinointi sekä asiakaspalvelu
  • Lisäksi opit mm. ergonomiasta,ja työturvallisuudesta

Aikataulu

  • 4.10. klo 15-17.30 luokka: Orientaatio, tehtävänanto ja kahvin perusteet
  • 5.10. klo 15-17.30 luokka ja BaLaurea: Kahvilatyön perusteet, ravintolan pyörittäminen, päivittäinen kahvilatoiminta
  • 11.10. klo 15-17.30 luokka ja kahvila: Kahvikoulu, suodatin-ja erikoiskahvit
  • 12.10. klo 15-17.30 luokka: Tee ja kaakao, muut kahvilajuomat

(vko 42 syysloma)

  • 25.10. klo 15-17.30 luokka ja BarLaurea: myynti ja esillelaittoja juomien käytännön tuotekehitys
  • 26.10. klo 15-17.30 luokka ja BarLaurea: Kahvilakulttuuri ja muut kahvilatuotteet, käytännön tuotekehitys
  • 1.11. klo 15-17.30 luokka: Ravitsemus ja hygienia, hygieniapassi
  • 2.11. klo 15-17.30 luokka: Omavalvonta ja ergonomia
  • 8.11. klo 15-17.30 luokka ja BarLaurea: Kuumien juomien tuotekehitys, käytännön tuotekehitys
  • 9.11. klo 15-17.30 luokka: Harjoitteluvuorojen sopiminen ja havainnointitehtävän läpikäynti.
  • 14-25.11. Harjoittelu BarLaurea/ Cafe Beat, jokaisella kaksi vuoroa.
  • 29.11. luokka: klo 15-16 Todistuksien jako

Tavoitteet

Kurssin jälkeen osaat:

  • Osaat kahvin perusteet
  • Valmistaa suodatinkahvia ja erikoiskahveja
  • Taidat kahvilatoiminnan kaupalliset perusteet
  • Osaat työskennellä hygieenisesti, turvallisesti ja ergonomisesti
  • Omaat hygieniapassin
  • Osaat ravitsemuksen perusteet ja allergeenit sekä erikoisruokavaliot
  • Tunnet kahvilatrendit ja tuotekehitysprosessin
  • Osaat kehittää juoma-ja ruokatuotteita
  • Osaat suomalaisen kahvilahistorian perusteet
  • Tunnet kahvilan myynti-ja suositteluprosessin sekä tuotteiden esillelaiton

Työmäärä

Kurssi on laajuudeltaan kaksi opintopistettä, joka vastaa 54 tuntia opiskelijan työtä. 

Lisätietoa opiskelijalle

Kurssin sisältöihin ja suorittamiseen littyvissä kysymyksissä voit olla vastuuopettaja Anikó Lehtiseen (ks. yhteystiedot alla). 

Arviointiasteikko

Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty tai hylätty. Saat todistuksen kurssin suorittamisesta.

Lisätietoja: