Siirry sisältöön

Valtakunnallisilla suuronnettomuuspäivillä käsiteltiin häiriö- ja kriisitilanteisiin varautumista

Suuronnettomuuspäivässä kuultiin puheenvuoroja paremmasta varautumisesta suurien onnettomuuksien varalta.

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Laurea-ammattikorkeakoulun ja Suomen Palopäällystysliiton järjestämä Valtakunnallinen suuronnettomuuspäivä 2022 keräsi kuulemaan viranomaisia, yrityksiä ja tutkijoita. Suuronnettomuuspäivä järjestetään Suomessa joka toinen vuosi.

Päivän teemana oli Tuntemattoman edessä – työvälineitä parempaan varautumiseen. Tapahtumassa keskusteltiin muun muassa nykyhetken ja tulevaisuuden häiriö- ja kriisitilanteisiin varautumisesta.

Päivän aikana kuultiin paljon puheita ja puheiden jälkeen keskusteltiin kyseisestä aiheesta. Päivän teemoja oli muun muassa raideliikenteen turvallisuus Suomessa, Kalajoen metsäpalot, infrastruktuurin haavoittuvuus, Euroopan pelastuspalvelun kehitys ja tiedon systeemisyys ja varautuminen. Kaikki aiheet käsittelivät teemaa, kuinka varautua paremmin ja millä työvälineillä.

Laurean tradenomi opiskelijaryhmä oli mukana toteuttamassa tapahtumaa Suomen Palopäällystysliiton ja erilaisten hankkeiden kanssa. Järjestelyissä he ovat hoitaneet esimerkiksi tapahtuman viestintää, ohjelman suunittelua sekä itse tapahtumapäivää sillä tapahtuman puhujat olivat Laurean Tikkurilan kampuksella studiossa ja osallistujat mukana virtuaalisesti. 

SURO2022 -päivä toteutettiin yhteistyössä EU Horizon2020 -hankkeiden INEGMA ja Safety4Rails sekä Suomen Akatemian rahoittaman IRWIN-hankkeen kanssa.