Siirry sisältöön

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi – Laureaan lähes 16 500 hakemusta

Suosituimpia koulutuksia olivat rikosseuraamusalan sosionomikoulutus, turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus sekä kokonaan verkko-opintoina toteuttavat koulutukset.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 14.9. klo 15.00. Ensimmäisten tietojen mukaan Laureaan jätettiin hakuaikana kaikkiaan 16 456 hakemusta. Suosituimpia koulutuksia olivat rikosseuraamusalan sosionomikoulutus, turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus sekä kokonaan verkko-opintoina toteuttavat koulutukset.

Ensimmäiseksi hakutoiveekseen Laurean oli yhteishaussa valinnut yli 4200 hakijaa. Aloituspaikkoja Laureassa alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa oli tässä yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 1075. Jokaista aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli siis keskimäärin noin neljä.

Joustavat opiskelumuodot kiinnostavat hakijoita

Vetovoimaltaan suosituimmaksi Laurean koulutukseksi nousi syksyn yhteishaussa rikosseuraamusalan sosionomikoulutus. Joustavina monimuoto-opintoina Tikkurilan kampuksella toteutettavan koulutuksen 20 aloituspaikkaa tavoitteli lähes 400 ensisijaista hakijaa. Laurea on ainoa korkeakoulu Suomessa, joka tarjoaa rikosseuraamusalan korkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen.

Toiseksi suosituimmaksi oli Leppävaaran kampuksella niin ikään monimuoto-opintoina toteutettava turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus. Koulutuksessa oli tarjolla 40 aloituspaikkaa ja ensisijaiseksi kohteekseen sen oli valinnut noin 370 hakijaa.

Seuraavaksi suosituimpien hakukohteiden joukosta löytyy useita monimuoto- ja kokonaan verkko-opintoina toteutettavia koulutuksia. Monimuoto-opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua ja se mahdollistaa joustavan opiskelun työnteon ohessa. Näiden opiskelumuotojen suosio on noussut viime vuosien aikana korkeaksi. Kokonaan verkossa suoritettavia koulutuksia oli Laureassa nyt tarjolla kaksi: liiketalouden koulutus sekä sosionomikoulutus.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli tällä kertaa turvallisuusjohtamisen YAMK-koulutus, johon ensisijaisia hakijoita oli lähes 200.

Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski iloitsee ammattikorkeakouluopintojen suosiosta:

- On hienoa huomata, että ammatilliselle korkeakoulutukselle riittää vahvasti kysyntää. Korkea työllistyminen Laureassa suoritetuista tutkinnoista ja tiivis työelämäyhteistyö korkeakouluopinnoissa ovat varmasti yhdistettynä joustaviin oppimisratkaisuihin tekijöitä, jotka selittävät korkeakoulumme korkeaa vetovoimaa, toteaa rehtori Koski.

AMK-valintakokeet järjestetään loka-marraskuussa

Nyt yhteishaussa haettavana olleet koulutukset käynnistyvät tammikuussa 2023.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 31.10. - 3.11.2022. Valintojen tulokset julkaistaan syksyn yhteishaussa viimeistään 25.11.2022.

Lue lisää yhteishaun aikataulusta.