Siirry sisältöön

Nemova Oy, Turku, Laurean avainkumppaniksi

Laurea-ammattikorkeakoulu ja lastensuojelun avopalveluita tuottava Nemova Oy käynnistivät avainkumppaniyhteistyön

Avainkumppanitapaaminen Nemova Oy:ssä. Kuvassa oikealta: vastaava ohjaaja Juuso Räihä, aluepäällikkö Elina Tiistola, toimitusjohtaja Noora Vänni ja Laurea-ammattikorkeakoulun aluepalvelupäällikkö Irene Väkevä-Harjula.

Vuonna 2016 perustettu Nemova Oy Turusta ja Laurea-ammattikorkeakoulu ovat sopineet avainkumppanuudesta 26.8.2020. Nemova tuottaa sosiaalihuoltolain ja lastensuojelulain mukaisia avohuollon palveluita lapsille, nuorille ja perheille. Avainkumppanuus mahdollistaa yhteistyön muun muassa rekrytoinneissa, harjoitteluissa ja opiskelijaprojekteissa.

- Oli tosi mukavaa kuulla, että avainkumppaniyritys oli äskettäin palkannut laurealaisen sosiaalialan opiskelijan Lohjan kampukselta, toteaa Laurea-ammattikorkeakoulun aluepalvelupäällikkö Irene Väkevä-Harjula.

- Asiakkaat kohdataan yksilöllisesti ja jokaiselle suunnitellaan sosiaalityöntekijän johdolla tarvittavat tukitoimet yhteistyössä sosiaalitoimen ja perheen kanssa, kertoo nemova Oy:n toimitusjohtaja Noora Vänni

Nemovan toimintaa ohjaavat eettisyys ja arvot, joita ovat ensisijaisesti lapsi- ja perhelähtöisyys. Päätoimipaikka on Turussa. Yrityksellä on parhaillaan menossa toiminnan laajentaminen muillekin paikkakunnille. Nemova Oy:n tarjoaa asiakkaille muun muassa perhetyötä, missä työskennellään osana asiakasperheen arkea. Lisäksi Nemova tarjoaa ammatillista tukihenkilötoimintaa ja vertaisryhmätoimintaa.  

- Uusperheneuvonta on kohtaamista, välittämistä ja rinnalla kulkemista. Se on myös kuuntelemista, kysymistä, asioiden ja toimintamallien peilaamista, työkalujen ja tuen antamista sekä toivon ylläpitämistä, kertoo Noora Vänni.

Nemova tarjoaa myös neuropsykiatrista valmennusta (Nepsy)-, mikä rakennetaan yksilöllisesti yhteistyössä palveluntilaajan ja lapsen huoltajien kanssa. Työmenetelminä käytetään erilaisia  sosiaalityön valmennukseen soveltuvia menetelmiä. Työskentely tapahtuu lapsen tai nuoren kotiympäristössä.

Yksi Nemovan toiminnallinen metodi on mikroretkeily. siinä tutustutaan luontoon ja ympäristöön retkien kautta. Tavoitteena on voimaantua luonnosta. 

-  Retkeilyn ei aina tarvitse tarkoittaa pidempiä patikointeja. Mikroretkeilyssä tähdätäänkin muutaman tunnin kokemuksellisiin hetkiin, joissa on hetki aikaa pysähtyä arjesta ja nauttia luonnosta, sanoo Noora Vänni.

Mitä avainkumppaniyhteistyö sisältää?

Rekrytointiavun, projektiyhteistyön ja medianäkyvyyden lisäksi yhdessä avainkumppaneiden kanssa suunnitellaan täydennyskoulutusta sosionomi AMK –tutkintoon. Lisäksi lastensuojelun seminaarin suunnittelu Lohjalle 20.4.2021 on käynnistetty. Yhdessä laadittua vuosisuunnitelmaa päivitetään kolmen kuukauden välein. 

 

Lisätietoja: