Siirry sisältöön

Projektipäällikkökoulutuksessa harjoitellaan tiimityöskentelytaitoja ja johtamista

Projektipäällikkökoulutuksen avajaispäivään Kytäjän Maapirtille osallistui yhteensä 12 liiketalouden opiskelijaa.

Tiimit suunnistivat päivän aikana rasteille, joissa oli erilaisia tiimityöskentelytaitoihin ja johtajuuteen valmentavia tehtäviä.

Projektipäällikkökoulutus toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa ja koulutuksen tavoitteena on tukea johtajuudesta ja projektipäällikkyydestä kiinnostuneita opiskelijoita toimimaan projektipäällikköinä opiskelijatiimeissä. Projektipäälliköt johtavat kevään ajan 5-7 hengen opiskelijatiimejä, jotka tekevät monipuolisia projekteja eri yrityksille ja organisaatioille.  Projektipäällikkökoulutus kuuluu liiketalouden projektijohtamisen täydentäviin opintoihin. Koulutukseen sisältyy myös tutustumista eri yrityksiin sekä alan asiantuntijoiden luentoja.

- Projektipäällikön tehtäviin kuuluu tiimien ja henkilöiden johtamista ja tässä koulutuksessa on tarkoitus sparrata ja tukea projektipäälliköitä heidän tehtävissään, kertoo liiketalouden lehtori Tero Uusitalo.

Koulutuksen avajaispäivässä opiskelijat kiertivät johtamistaitoja vaativilla rasteilla Kytäjän luonnossa ja pääsivät testaamaan ja arvioimaan tiimityöskentelytaitojaan erilaisten tehtävien muodossa. Opiskelijoiden piti huolehtia myös ruoan valmistuksesta sekä esimerkiksi astioiden tiskaamisesta tiimityönä. Koulutus järjestettiin tunnelmallisella Kytäjän Maapirtillä, jonka näkyvyyden lisäämiseksi liiketalouden opiskelijat ovat jo aiemmin suunnitelleet ja tehneet opiskeluprojektina verkkosivut sekä sosiaalisen median kanavat.

Kuvassa opiskelijat Esa Aalto, Essi Vallenius, Heli Vanha-Aho ja Heli Hirvonen

Kuvassa opiskelijat Esa Aalto, Essi Vallenius, Heli Vanha-aho ja Heli Hirvonen

- Nämä maisemat ja hiljaisuus täällä mahdollistavat irtioton perus arjesta ja on hienoa, kun saa keskittyä vaan siihen tämän hetkiseen tekemiseen, kuvailee Esa Aalto, projektipäällikkökoulutukseen osallistuva toisen vuoden liiketalouden opiskelija Hyvinkään kampukselta.

Koulutuksen opiskelijat ovat eri-ikäisiä ja tulevat erilaisista taustoista, osalla opiskelijoista on jo monen vuoden työkokemus ja he haluavat esimerkiksi syventää osaamistaan tai kouluttautua eri alalle.

- Osallistuin koulutukseen, koska haluaisin tulevaisuudessa toimia projektipäällikön roolissa. Haluaisin tulevaisuutta varten vinkkejä projektipäällikön työstä, kertoo Heli Hirvonen, Hyvinkään kampuksen toisen vuoden liiketalouden opiskelija. 


- Olen ollut esimiestyössä kaupan alalla noin 10 vuotta, mutta nyt haluaisin lisää tietoa siitä, kuinka sen voi tehdä vielä paremmin, pohtii ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelija Heli Vanha-aho.

Koulutuksen osallistujista suurin osa opiskelee liiketaloutta Hyvinkään kampuksella projektimuotoisen P2P –projektimallin mukaisesti, jolloin opinnot suoritetaan pääosin erilaisissa työelämäprojekteissa.

- Opinnoissa parasta on ollut ehdottomasti P2P-malli, jossa pystyy hyödyntämään aikaisempaa työkokemustaan, voi suorittaa opintoja omaan tahtiin ja pääsee tekemään projekteja oikeille firmoille, jolloin oppii tekemisen kautta ikään kuin vähän vahingossa, iloitsee Heli Hirvonen.

Mukana koulutuksessa oli myös kokonaan verkossa tradenomin tutkintonsa suorittava Essi Vallenius, jonka mukaan parasta opinnoissa on ollut oppia, mitkä ovat ne omat vahvuudet ja miten motivoida ja johtaa itseään.

Koulutuksen avauspäivän vetovastuussa oli sosiaalialan lehtori Hannele Pulkamo, jolla on  paljon kokemusta koulutusten järjestämisestä eri yrityksille. Hannele oli jakanut opiskelijat Belbin tiimiroolitestin mukaisesti eri ryhmiin  ja jokainen tiimi valitsi joukostaan tiimin johtajan sekä esimerkiksi turvallisuusvastaavan ja kirjurin. Projektipäällikkökoulutuksen toteutuksesta vastaavat Hyvinkään kampuksen liiketalouden lehtorit Katriina Knuuti, Taru Tallgren ja Tero Uusitalo.

Tutustu tarkemmin pro­jek­ti­joh­ta­mi­sen tra­de­no­mio­pin­toihin Laureassa.

Lisätietoja: